ΑΛΒΑΝΙΚΗ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ! Ποιοι πρωταγωνιστούν, πού στοχεύουν

  

 Γενικευμένη επίθεση κατά της Ελλάδας, για την επικείμενη επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 μίλια στο Ιόνιο, εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες από πολλούς πολιτικούς και ειδήμονες της Αλβανίας. (δείτε εδώ και εδώ)

 Διαποτισμένοι με ανεξήγητο μένος κατά της Ελλάδας,  στοχοποιούν την χώρα μας, αλλά και τον Πρωθυπουργό τους Ράμα, ο οποίος αναγκαστικά τώρα θεωρεί "δικαίωμα της Ελλάδας" την επέκταση, κατηγορώντας τον για προδοσία της Αλβανίας!

 Τον χορό έχει ανοίξει ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα και το κόμμα του "Σοσιαλιστικό Κίνημα για την ενσωμάτωση" (LSI), του οποίου αρχηγός είναι η γυναίκα του, η Μόνικα Κρυεμάντι και Αντιπρόεδρος ο Πετρίτ Βασίλι. Πρόκειται για κόμμα που έλαβε 14,28% στις τελευταίες εκλογές (19 έδρες) και συγκεντρώνει πολύ νεολαία.

 Ακολουθούν "ειδήμονες" διεθνών θεμάτων, πρώην Υπουργοί, ως και η εξόχως ανθελληνική "ΠανΑλβανική Ομοσπονδία Αμερικής"...

ΜΕΤΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΩ

  Ο Αλβανός Πρόεδρος Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, κατηγορεί ήδη τον Ράμα για αποδοχή της ελληνικής επέκτασης, ζητά να του αποδοθεί λογαριασμός για το όλο θέμα και απαιτεί την ενημέρωσή του από διαπραγματευτική ομάδα 13 ειδικών την οποία είχε στο παρελθόν εξουσιοδοτήσει, εμπλέκοντας και το ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ, ενώ διαβεβαίωσε με μήνυμά του στο facebook ότι δεν θα επιτρέψει παραχωρήσεις:

" Διαβεβαιώνω όλους τους Αλβανούς πολίτες ότι θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου με τη μέγιστη κρατική και συνταγματική ευθύνη και ότι δεν θα επιτρέψω για καμία στιγμή να παραβιάσω το κράτος και τα εθνικά συμφέροντα της Δημοκρατίας της Αλβανίας από οποιοδήποτε άτομο που καταχράται την εξουσία που του έχει ανατεθεί από τον αλβανικό λαό", εννοώντας τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος είναι πασίγνωστος για τον ανθελληνισμό του (δείτε εδώ), αλλά κάνει τώρα τον "ψόφιο κοριό", επειδή η Ελλάδα κρατάει γερά το χαρτί της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ε.Ε...

Π. ΒΑΣΙΛΙ: ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΥΝΟΡΩΝ

   Ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα, ακόμη και για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα, χρησιμοποίησε για το όλο θέμα και ιδίως για τον Αλβανό Πρωθυπουργό, ο Αντιπρόεδρος του LSI (Σοσιαλιστικό Κίνημα για την ενσωμάτωση - Κόμμα του Ιλίρ Μέτα) Πετρίτ Βασίλι, κατηγορώντας τον Έντι Ράμα σαν "λαθρέμπορο συνόρων", "μεθυσμένο", "πολιτικό κακοποιό", "άθλιο διακινητή" και "προδότη":

 "Η προδοσία είναι πολύ ξεκάθαρη και το μεθυσμένο τραύλισμα αυτού του Πρωθυπουργού λαθρεμπόρου συνόρων δεν μπορεί να τον σώσει. 

 Αυτός ο πολιτικός κακοποιός συμβαδίζει με την ψευδαίσθηση ότι θα χρησιμοποιήσει το Διεθνές Δικαστήριο ως άλλοθι για την πώληση της αλβανικής θάλασσας, καθώς είναι παγκοσμίως γνωστό ότι κάθε δράση του ήταν εις βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας. 

 Η θάλασσα της Αλβανίας δεν μπορεί να πουληθεί από αυτόν τον άθλιο διακινητή, επειδή οι Αλβανοί γνωρίζουν και ξέρουν πώς να προστατεύουν τα σύνορα, καθώς γνωρίζουν και να δείχνουν τη χώρα πολύ σκληρή σε προδότες όπως αυτός"!

 Και η ειρωνεία είναι ότι ο Ράμα είναι εκείνος που ακύρωσε την υπογεγραμμένη από Καραμανλή και Μπερίσα Συμφωνία Υφαλοκρηπίδας Ελλάδας - Αλβανίας (2009) στο Συνταγματικό Δικαστήριο της γείτονος (ιδού πώς ακυρώνονται υπογραμμένες Συμφωνίες - βλέπε Πρέσπες) και τώρα, για να μην τσαλακωθεί από την μια, αλλά και για να παίξει το παιχνίδι των καθυστερήσεων για χάρη της Τουρκίας από την άλλη, συμφώνησε για παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που επί της ουσίας όμως δεν μπορεί να εκδικαστεί, εάν πρώτα δεν επιλυθεί το Ζήτημα της Βορείου Ηπείρου (Βορειοηπειρωτικό - δείτε εδώ και εδώ), το οποίο επισήμως εκκρεμεί στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ των 4 μεγάλων δυνάμεων - νικητριών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήτοι ΗΠΑ, Ρωσίας, Αγγλίας και της φίλης Γαλλίας, που επιθυμεί διακαώς την προσόρμιση πολεμικών της στη Βόρειο Ήπειρο, μιαν ανάσα μόλις από την κομβική πάντα Σερβία... (δείτε και εδώ). Για την κατανόηση της "σκακιέρας", υπενθυμίζουμε ότι η Γαλλία είναι η χώρα που εφεύρε και σχημάτισε την Γιουγκοσλαβία, για να κλείσει τον βαλκανικό δρόμο στην Γερμανο - Αυστρο - Ουγγαρία...

"ΠΡΟΔΟΤΗΣ"

 Ο πρώην ΥΠΕΞ Καστριότ Ισλάμι, νυν μέλος του "Δημοκρατικού Κόμματος" των Μπάσα - Μπερίσα, κατηγορεί και αυτός για προδοσία τον Ράμα, θεωρώντας πως έγινε "δικηγόρος της Ελλάδας":

"Ο Ράμα ...ανέλαβε το ρόλο του δικηγόρου της Ελλάδας, ενώ το Σύνταγμα της Αλβανίας τον υποχρεώνει να προστατεύει τα εδαφικά συμφέροντα της Αλβανίας. Έχοντας πει όλα αυτά, ο Ράμα δεν είναι απλά σε σύγκρουση με πολιτικούς στα Τίρανα και την Πρίστινα, αλλά ο Ράμα βρίσκεται στη θέση του προδότη μπροστά σε μερικούς πολιτικούς που υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Τόσο απλό είναι αυτό που ορισμένοι αποκαλούν σύγκρουση.

 Ο Ράμα πρέπει να δώσει μια ακριβή και πλήρη απάντηση, γιατί σήμερα υπερασπίζεται την ιδέα της επέκτασης κατά 12 μίλια. Γιατί έγινε δικηγόρος της Ελλάδας. Ενώ το 2009, ήταν σιωπηλός σε αυτό το ζήτημα και περαιτέρω, μέχρι το 2019, έκανε τον αλαζονικό εθνικιστή στις σχέσεις με την Ελλάδα. Επί του παρόντος, η αρχική του σιωπή αλλά και η μετέπειτα δήλωση έγκρισής του, προς τη θέση της ελληνικής πλευράς για τη διεύρυνση των 12 μιλίων, σύμφωνα με τοπικούς εμπειρογνώμονες, θεωρείται λάθος και επηρεάζει την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, υπέρ της Ελλάδας και τοποθέτησης της Αλβανίας σε μειονεκτικές θέσεις. Με λίγα λόγια, με αυτή τη συμπεριφορά, ο Ράμα μετατράπηκε σε δικηγόρο για την Ελλάδα, βλάπτοντας σοβαρά τα συμφέροντα της χώρας επειδή ενδιαφέρεται μόνο για την προεδρία του".

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

 Ο Αλβανικός "ειδικός διεθνών σχέσεων" Άρμπεν Μπράσε, μίλησε ευθέως για παραβίαση της κυριαρχίας της Αλβανίας:

"Πρόκειται για ζήτημα κυριαρχίας, και το αποκαλώ παραβιασμένη κυριαρχίαΕκτός από το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε ήδη κυριαρχία που έχει ήδη παραβιαστεί, αγανακτώ από την αδιαφορία της αλβανικής κυβέρνησης"...

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Γεμάτη οργή είναι και η ανακοίνωση της λεγόμενης "ΠανΑλβανικής Ομοσπονδίας Αμερικής", διά του Προέδρου της Άχμετ Ξάφο, ο οποίος ανήκει στους λεγόμενους "Τσάμηδες", τους ΤουρκΑλβανούς δηλαδή συνεργάτες των Μουσολίνι και Χίτλερ (δείτε εδώ, εδώεδώ και εδώ), η οποία ζητά την καταδίκη της Ελλάδας και την ακύρωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης μας (χωρικά ύδατα) στο Ιόνιο:

"Η ΠανΑλβανική Ομοσπονδία Αμερικής (VATRA) καταδικάζει έντονα κάθε πρωτοβουλία ή προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης που παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας της Αλβανίας μέσω «εισβολικών» διατάξεων ή «μυστικών» συμφωνιών με την αλβανική κυβέρνηση. 

 Η Παν-Αλβανική Ομοσπονδία Αμερικής, VATRA, καταγγέλλει δημοσίως και θεωρεί αυτές τις σκόπιμες προκλήσεις που στοχεύουν σε μια περιφερειακή σύγκρουση για παράνομα οφέλη. 

 Η VATRA θα ζητήσει από το Υπουργείο Εξωτερικών και τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και άλλους διεθνείς οργανισμούς να ακυρώσουν και να μην επιτρέψουν την εφαρμογή αυτού του «εγκληματικού» αντι-Αλβανικού διατάγματος". Εννοούν το Ελληνικό Διάταγμα της επέκτασης στα 12 μίλια.

Η "ΝΕΑ ΠΛΗΣΘΥΣΜΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"


  Για να καταλάβει κανείς, πόσο βαθιά δουλεύει το αλβανικό κράτος και παρακράτος, ας ρίξει μια ματιά στο αλβανικό λήμμα "Ελλάδα" της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia (εδώ), για να διαπιστώσει την "νέα πληθυσμιακή σύνθεση" της χώρας, όπου δεν υπάρχουν Έλληνες αλλά "Ελληνόφωνοι" και παράλληλα "Τούρκοι", "Βούλγαροι" και "Αλβανοί της Τσαμουριάς" (Θεσπρωτία), ενώ αναφέρεται και "Μακεδονία του Αιγαίου"!

ΣΤΟΧΟΣ Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ

  Στόχος όλων των προηγουμένων - που αποκρύπτουν απαράδεκτα πως η Ελλάδα ασκεί απλά διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της, όπως ήδη έχει κάνει η Αλβανία - είναι η σφυρηλάτηση εχθρικής στάσης της αλβανικής κοινής γνώμης κατά του Ελληνισμού, επειδή αλβανικά και ξένα συμφέροντα επιθυμούν μετά την συρρίκνωση της Σερβίας και την συρρίκνωση της Ελλάδας (δείτε εδώ), με καταστάσεις τύπου "UCK", με την βοήθεια πάντα της "ισλαμικής μητέρας Τουρκίας", που σχεδιάζει για την κατάλληλη στιγμή την αποστολή στην Αλβανία μεγάλης μερίδας επαγγελματιών Τζιχαντιστών, από εκείνους που χρησιμοποίησε στη Συρία, την Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ...

  Έτσι όμως τότε θα δοθεί και δικαίωμα στην Ελλάδα να θέσει ξανά διεθνώς το Βορειοηπειρωτικό και να προχωρήσει με την συγκατάθεση των Συμμάχων σε ένοπλη Ζώνη Προστασίας της Βορείου Ηπείρου, όπως περίπου κάνει κάθε μέρα ο Ερντογάν στην Συρία...

 Οφείλουμε εδώ να τονίσουμε πάντως, πως όλα τα παραπάνω αδικούν απολύτως τους Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες στην Ελλάδα, πολλοί εκ των οποίων είναι οικογενειάρχες, με ευγενέστατες συζύγους και φιλότιμα παιδιά, που πλέον μαθητεύουν και μεγαλώνουν σαν τα ελληνόπουλα, ενώ αρκετοί έχουν βαπτιστεί και Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

  Οι περισσότεροι από αυτούς, την κρίσιμη ώρα, θα γείρουν προς το μέρος της Ελλάδας, εκπλήσσοντας τους μακρινούς συμπατριώτες τους, που θα μιλήσουν ξανά τότε για "προδότες", αντί να μιλήσουν για ανθρωπιά, φιλοξενία, ευγνωμοσύνη, πολιτισμό και ιστορική δικαιοσύνη...

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ Δείτε επίσης στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ σχετικά:

1. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΠΕΙΡΩΤΙΚΟ το 2007 μ.Χ. (όπου προτείνουμε ανάμεσα στα άλλα τη δημιουργία Βορειοηπειρωτικού Πρακτορείου Ειδήσεων και την Εκλογή Εξόριστης Κυβέρνησης)


3. ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ» ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ 1914 Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ (όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για ένα από τα πιο άγνωστα κεφάλαια της Ιστορίας μας)


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

2 comments:

 1. Δεν υφίσταται "Βορειοηπειρωτικό ζήτημα". Έχει επιλυθεί.

  Με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας της 17/12/1913, οι Βόρειες περιοχές της Ηπείρου μετονομάστηκαν «Νότιος Αλβανία», οι δε Έλληνες Ηπειρώτες «Ελληνική Μειονότητα».

  Στις 9/11/1921, η Πρεσβευτική Διάσκεψη αποφάσισε την οριστική ενσωμάτωση της Β. Ηπείρου στην Αλβανία. Η απόφαση υπογράφτηκε από τους αντιπροσώπους των κυβερνήσεων Μ. Βρετανίας, Ιταλίας, Γαλλίας και Ιαπωνίας.

  Η οριστική επιδίκαση της Β. Ηπείρου στην Αλβανία, επικυρώθηκε στις 27/11/1925 με το Δεύτερο Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, που υπογράφτηκε από τους: Στρατηγό Pietro Cazzera (Ιταλός), Συνταγματάρχη I.A. Ordioni (Γάλλος), Αντισυνταγματάρχη F. Giles (Βρετανός) και τον Έλληνα Αντισυνταγματάρχη Χρήστο Αβραμίδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μονίκα Κρουεμάδι, όχι Μόνικα Κρυεμάντι.

  Άρμπεν Μπράτσε, όχι Άρμπεν Μπράσε.

  Αχμέτ Τζάφο, όχι Άχμετ Ξάφο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή