ΜΕ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ - ΣΕΡΒΟΙ: ΘΑ ΣΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ!


 Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται για μια ακόμη φορά οι σχέσεις Σέρβων και Αλβανών, καθώς η εκλογή των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ, έδωσε νέα φτερά στα σχέδιά τους για "Μεγάλη Αλβανία" και δεν συμμαζεύονται πια με τίποτα!

  Έτσι, μετά τις πρόσφατες απειλές Ράμα για Ένωση Κοσόβου και Αλβανίας (δείτε εδώ), ήρθε τώρα ο πρώην "Πρωθυπουργός του Κοσόβου" Ραμούς Χαραντιντάι, να απειλήσει τη Σερβία με αρπαγή του 1/3 του τωρινού εδάφους της, εάν δεν διαγράψει Κοσσυφοπέδιο (Κόσοβο) και Μετόχια από το Σύνταγμά της, τα οποία παρανόμως κατέχουν τώρα οι Αλβανοί Κοσοβάροι Ισλαμιστές!

  ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ UCK
 Υπενθυμίζουμε πως ο Χαραντινάι υπήρξε ο Αρχηγός του αιμοβόρου UCK! Κατηγορείται μάλιστα για εγκλήματα πολέμου, όπως δολοφονίες άοπλων Σέρβων και βιασμούς και καταζητείται διεθνώς από το Βελιγράδι!

  ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ
 Χωρίς ίχνος μετάνοιας για όσα έκανε, ο Χαραντινάι επανέρχεται και απειλεί τώρα και πάλι στη Σερβία, λέγοντας ότι εάν η Ουάσινγκτον δεν επιστρέψει στα Βαλκάνια (εννοείται για λύσεις προς όφελός τους) τότε οι Κοσοβάροι «θα τερματίσουν την Συμφωνία» μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας (προφανώς αυτή που έγινε στις 19 Απριλίου 2013 και δίνει κάποια ψήγματα αυτοδιοίκησης στους Σέρβους του κατεχόμενου Βορείου Κοσόβου - Μιτρόβιτσα).

  ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΙ ΗΠΑ, ΘΑ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΜΕΙΣ
 "Η Ουάσιγκτον είναι καλή στην ολοκλήρωση των πραγμάτων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας. Αν δεν έρθουν να μας βοηθήσουν, τότε δεν πρέπει απλώς να περιμένουμε, πρέπει να κάνουμε τις δουλειές μας", απείλησε ο Χαραντινάι.

"Οι Βρυξέλλες πρέπει να αποφασίσουν, να μας πούνε αν μπορούν να ολοκληρώσουμε το έργο μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας. Πιστεύω ότι δεν μπορούν γι' αυτό ρωτάω την Ουάσινγκτον για να επιστρέψει στα Βαλκάνια. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε" δήλωσε όλο νόημα ο πρώην "Πρωθυπουργός του Κοσόβου", σαν να προειδοποιεί πως εάν δεν επέμβουν πολιτικά οι ΗΠΑ, τότε θα επέμβουν στρατιωτικά οι Κοσοβάροι...

  "ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΑΣ"
 Σύμφωνα πάντα με σερβικά ΜΜΕ και όπως αναφέρθηκε από τον Τηλεοπτικό Σταθμό "Klan" της Πρίστινα, στο συνέδριο του κόμματός του που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (14-5-2017) στο Podujevo, ο Χαραντινάι υπενθύμισε ότι η Δημοκρατία της Σερβίας συνεχίζει να έχει το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια στο Σύνταγμά της, ενώ δυο μέρες νωρίτερα, από την TV  "Rrokum", απείλησε ότι κατ΄ αμοιβαιότητα και το Κόσοβο "θα προσθέσει το ένα τρίτο της Σερβικής γης στον χάρτη του"!

   Αυτό το 1/3 της Σερβίας, είναι όμως η Νότια Σερβία μαζί με τη σερβική πόλη Νις και το Πρέσεβο (δείτε και εδώ)!

    ΣΕΡΒΙΑ: ΘΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
  Οι Σέρβοι με τη σειρά τους είναι εξοργισμένοι με το αλβανικό θράσος και δήλωσαν δια του Υπουργού Εργασίας, Απασχόλησης και Εργατικής Πολιτικής της Σερβίας Αλεξάνταρ Βουλίν, πως ο Χαραντινάι θα σέρνεται την επόμενη φορά που θα δει τον Σερβικό Στρατό:

"Την τελευταία φορά που είδε τον σερβικό στρατό, ο Χαραντινάι έτρεχε. Την επόμενη φορά που θα τον δει, θα σέρνεται", δήλωσε ο Βούλιν.

  ΝΤΑΤΣΙΤΣ: ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ
  Εν τω μεταξύ ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, μιλώντας στη Νόβι Σαντ το Σάββατο (14-5-2017), σχετικά με τις απειλές Χαραντινάι για αρπαγή του 1/3 της Σερβίας και της πόλεως Νις, δήλωσε με νόημα:

 "Ο μόνος τρόπος που μπορεί να δει τη Νις είναι από τη φυλακή"! 

   Ο Ντάτσιτς πρόσθεσε ακόμη ότι οι Σέρβοι διπλωμάτες έχουν λάβει οδηγίες να μιλήσουν για όλα αυτά παντού "χωρίς δισταγμό και χωρίς έλεος" και πως η συζήτηση για το Σύνταγμα της Σερβίας, τη Νις, Μεγάλη Αλβανία, και το έδαφός συμβαίνει "επειδή τα πράγματα επί του παρόντος δεν πάνε καλά για τους Αλβανούς".

  "Η Σερβία είναι ήρεμη, όταν πρόκειται για τέτοιες δηλώσεις, όχι επειδή είναι αδύναμη, αλλά επειδή είναι ισχυρή", είπε και εξαπέλυσε την κοφτερή προειδοποίησή του:

 "Δεν αντιδράς σε κάθε κουνούπι που δαγκώνει, αλλά μόλις το κάνεις, αυτό είναι το τέλος! Και γι' αυτό τους καλώ να έρθουν στα συγκαλά τους"!

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

3 comments:

 1. Χαραντίναϊ, όχι Χαραντινάι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το 1915-1916 προκειμένου να αλλάξει η πληθυσμιακή σύνθεση του Κοσόβου, έγινε ευρείας κλίμακας εποικισμός από τη Σερβία. Το Βασίλειο (τότε) των Σέρβων, των Κροατών και των Σλοβένων, αναγνώριζε μόνο τρεις εθνότητες, αυτές των Σέρβων, των Κροατών και των Σλοβένων, ενώ θεωρούσαν τους Αλβανούς ως μειονότητα. Πολλοί Αλβανοί και Σλαβόφωνοι μουσουλμάνοι αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν, λόγω των μεταρρυθμίσεων των Σέρβων στο κτηματολόγιο, οι οποίες μεταρρυθμίσεις έπληξαν κυρίως τον αλβανικό πληθυσμό. Μάλιστα το 1935 και 1938 έγιναν δύο συμφωνίες από το Σερβικό βασίλειο, ώστε να μεταναστεύσουν 240.000 περίπου Αλβανοί στην Τουρκία αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη λόγω που ξέσπασε ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος.

  Οι Σέρβοι έκαναν γενοκτονία στο Κόσοβο το 1913 αλλά και σε άλλες περιοχές όπως στο Βράνιε, στο Λεσκόβατς, στο Νόβι Παζάρ (Τρέγκου ι Ρι) και αλλού. Ας δούμε τι λέει ο υποστράτηγος Δ. Ζαγκλής:

  «Οι προσαρτησθέντες εις την Σερβίαν Αλβανοί το 1913 ανήρχοντο εις 500.000 της περιοχής Ράσκας, δηλαδή της Πριστίνης-Πρισρένης-Ουροσέβατς-Κοσσυφοπεδίου. Υπήρχον και οι εις τα βορειοδυτικά της Μακεδονίας (Καλκανδελέν/Τέτοβο κ.λπ.) οικούντες Αλβανοί υπερβαίνοντες τας 100.000. Το θέμα όπως βλέπετε είναι απλούν. Δι' ενός στατιστικού πίνακος οι Τούρκοι της Γιουγκοσλαβίας μετεβλήθησαν από της μιας στιγμής εις την άλλην εις Σέρβους. Οι 700.000 Αλβανοί τότε γίνονται 441.740, αλλά πλην τούτου υπάρχει η μάχαιρα, η λόγχη, το πολυβόλον και η φωτιά.

  Και αν θέλετε παράδειγμα, ιδού τούτο: Ο Σέρβος σοσιαλιστής βουλευτής Kaskerovitch γράφει τον Σεπτέμβριον του 1913, μετά την κατάπνιξιν εις το αίμα της επαναστάσεως των προσαρτησθέντων εις την Σερβίαν Αλβανών: 'Ο Σερβικός στρατός κατόπιν διαταγής της διοικήσεώς του, κατέκαυσε 35 Αλβανικά χωριά χωρίς να επιτρέψει εις τους κατοίκους αυτών να τα εγκαταλείψουν (ήτοι τους έκαυσαν ζωντανούς). Δεν θέλω να ομιλήσω διά τας γενομένας θηριωδίας κατά τας παλαιοτέρας συγκρούσεις μετά των Αλβανών. Ο Σερβικός στρατός κατ' εντολήν της διοικήσεώς του κατέσφαξε 120.000 Αλβανούς'.

  Άλλος Σέρβος στρατιωτικός και ανταποκριτής της εφημερίδος 'Radnitchke Novice' περιγράφει ως εξής τας εντυπώσεις του από την καταστολήν της επαναστάσεως εις το φύλλον της 9/22 Οκτωβρίου 1913:

  'Δεν έχω τον καιρόν να σου γράψω δια μακρών. Αλλά μπορώ να σου πω ότι συμβαίνουν εδώ πράγματα φρικιαστικά. Είμαι τρομοκρατημένος και διερωτώμαι ακαταπάυστως πώς οι άνθρωποι μπορεί να είναι τόσο βάρβαροι διά να διαπράττουν τοιαύτας σκληρότητας. Είναι τρομερόν. Δεν τολμώ - εξ άλλου μου λείπει ο καιρός - να σου μιλήσω περισσότερον, αλλά μπορώ να είπω ότι οι Λούμια (αλβανική περιοχή κατά μήκος του ομώνυμου ποταμού) δεν υπάρχει πλέον. Το παν δεν είναι παρά πτώματα, στάχτη και κονιορτός. Υπάρχουν χωριά 50, 100, 200 οικιών που δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας άνθρωπος, αλλά κυριολεκτικώς ούτε ένας. Τους συγκεντρώνουν κατά ομάδας από 40 έως 50 και κατόπιν τους τρυπούμε με τας λόγχας μας μέχρι του τελευταίου. Παντού κλέπτουν. Οι αξιωματικοί υποχρεώνουν τους στρατιώτας να μεταβαίνουν εις την Πρισρένην προς πώλησιν των κλοπιμαίων'.

  Η εφημερίς συνοδεύει την επιστολήν με την ακόλουθον σημείωσιν: 'Ο φίλος μας διηγείται πράγματα ακόμη φρικιαστικώτερα. Αλλά είναι τα΄σον τρομερά και τόσον σπαρακτικά, που προτιμούμεν να μη τα δημοσιεύσωμεν'.

  Το 1920 εξ αφορμής νέας επαναστάσως των Αλβανών εις την περιφέρειαν Δίβρης, οι Σέρβοι κατέστρεψαν άλλα 30 Αλβανικά χωριά.». (Δ. Ζάγκλης, «Η Μακεδονία του Αιγαίου και οι Γιουγκοσλάβοι», 1975)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε τί διέφεραν οι Σουλιότες από τον UCK;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή