ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ - ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Η μεγάλη παγίδα και η Συνεκμετάλλευση

Γεραπετρίτης - το πρότυπο λύσης με την Τουρκίαη μεγάλη παγίδα
 

Ο νέος Έλληνας ΥΠΕΞ και επί σειρά ετών "εξ απορρήτων" του Πρωθυπουργού, ξεκαθαρίζει τον όρο "θαλάσσιες ζώνες", αλλά προωθεί ένα πρότυπο λύσης - παγίδα για τα εθνικά συμφέροντα, με εκπτώσεις στην μέση γραμμή και την πλήρη επήρεια, καθώς και με ολοκάθαρο Όρο - Άρθρο Συνεκμετάλλευσης, που θα προκαλέσει σοκ!


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο κ. Γεραπετρίτης, "εξ απορρήτων" επι σειρά ετών του κ. Μητσοτάκη και γνώστης της μυστικής διπλωματίας του Μαξίμου, κατά την διάρκεια της συζήτησης των Προγραμματικών Δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης στην Βουλή (8-7-2023), λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ερντογάν στο Βίλνιους της Λιθουανίας για την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ανέφερε ρητά επιτέλους, ότι μία και μόνη είναι η διαφορά μας με την Τουρκία, προσδιορίζοντάς την με απόλυτη σαφήνεια:

"Η χώρα μας επιδιώκει την επίλυση, στην βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, της μοναδικής διαφοράς μεταξύ των δύο χωρών μας, την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της Υφαλοκρηπίδας, στο πρότυπο ακριβώς των Συμφωνιών που ήδη έχουμε πράξει με την Ιταλία, την Αίγυπτο και επλίζουμε σύντομα και με την Αλβανία"!

Ενώ σε άλλο σημείο παρέμβασής του, δήλωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών μας!


Η  ΜΕΓΑΛΗ "ΠΑΓΙΔΑ"

Το πρώτο κομμάτι της διατύπωσης Γεραπετρίτη, είναι πολύ θετικό, διευκρινίζοντας ότι η διαφορά μας είναι μόνο μία (όπως ήταν παγίως) και αφορά την "οριοθέτηση της ΑΟΖ και της Υφαλοκρηπίδας" και μάλιστα "στην βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας"!

Έρχεται όμως το δεύτερο κομμάτι της δήλωσης, που βάζει "νερό στο κρασί" του Διεθνούς Δικαίου, αφού αναφέρει ότι η "επίλυση" της "μοναδικής διαφοράς", θα έχει πρότυπό της τις διμερείς Συμφωνίες Οριοθέτησης που έγιναν με Ιταλία και Αίγυπτο, όπου όμως η ίδια η χώρα μας να εγκατέλειψε το γράμμα και το πνεύμα του Διεθνούς Δικαίου και δέχτηκε παραβίαση της μέσης γραμμής και περιορισμένη επήρεια των νησιών μας στον καθορισμό της ΑΟΖπ.χ. Οθωνοί και Στροφάδες και παραχώρησε μάλιστα στην Ιταλία τα +6 μίλια των χωρικών υδάτων μας στο Ιόνιο, για ελεύθερη αλιεία από ιταλικά ψαράδικα, ενώ ακριβώς το νόημα της "Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης" είναι η "αποκλειστική" εκμετάλλευση από το παράκτιο κράτος του υδάτινου πλούτου (αλιεύματα), αλλά και του υποθαλάσσιου (υδρογονάνθρακες)... Πρόκεται για καραμπινάτες αυτοπαραβιάσεις του Δικαίου της Θάλασσας... 

Στην δε περίπτωση της τραγικής Συμφωνίας ΑΟΖ με την Αίγυπτο, όχι μόνο λογίστηκε μειωμένη επήρεια, Κρήτης, Κάσου, Καρπάθου, Ρόδου αλλά αγνοήθηκε εγκληματικά και αφέθηκε εκτός η μισή Ρόδος και το Σύμπλεγμα Ρω - Μεγίστης - Στρογγύλης, τρέφοντας έτσι δυνατά τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, καθώς η Αίγυπτος, σε συνενόηση με την Άγκυρα, "επέβαλε" τον μοναδικό αυτό στα παγκόσμια χρονικά ακρωτηριασμό της νόμιμης  Ελλαδικής ΑΟΖ! Και το κακό είναι ότι κάποιοι το δέχτηκαν... (δείτε εδώ). Ή εν τέλει το "έστησαν"; (δείτε εδώ)

Ήταν τόσο εξωφρενική εκείνη η Συμφωνία "πρότυπο" - όπως την αποκαλεί πια ο κ. Γεραπετρίτης - που, όπως αποκάλυψε τότε το Νοιάζομαι, η Ελλάδα παραχώρησε στην Αίγυπτο ακόμη και το μεγαλύτερο κομμάτι της περίφημης "Λεκάνης του Ηροδότου", που κρύβει "πακτωλό" φυσικού αερίου 2 τρισ. κυβικών, αξίας 200 δισεκατομμυρίων

Για ποιο "Δίκαιο της Θάλασσας" μιλάμε λοιπόν, όταν εμείς οι ίδιοι δεν το τηρούμε και το παραβιάζουμε; Και σημειώστε, ότι παρά αυτό το τεράστιο δώρο, η Αίγυπτος δεν κάμφθηκε και προτίμησε να κάνει το χατήρι της Τουρκίας, αφήνοντας "γκρίζα" την Ελλαδική ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσόγειου...


ΔΕΝΔΙΑΣ - ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΟΖ

Τα ίδια ακριβώς και πολύ πιο ξεκάθαρα, περί Συμφωνίας - υπόδειγμα Ελλάδας - Ιταλίας και "διαπραγμάτευσης της επήρειας των νησιών" του Αιγαίου, είχε πει και ο τότε ΥΠΕΞ Δένδιας, στις 18-6-2020, στην εκπομπή "360μοίρες" του Alpha, (δείτε εδώ), δηλώνοντας:

ΔΕΝΔΙΑΣ: "Αν βρίσκει (ο Τσαβούσογλου) αυτή την Συμφωνία (Ελλάδας - Ιταλίας) της αρεσκείας της Τουρκίας, τότε μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους κανόνες αυτής ακριβώς της Συμφωνίας, την επήρεια στα νησιά, την Υφαλοκρηπίδα στα νησιά, τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες στα νησιά"!


Ο ΑΓΝΩΣΤΟ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Και προσέξτε! Στην Συμφωνία με την Αίγυπτο έχει μπει άρθρο Συνεκμετάλλευσης, το οποίο προφανώς θα θελήσουν να βάλουν και στην Συμφωνία με την Τουρκία, όπως περίπου έγινε και στην πρόσφατη Συμφωνία ΑΟΖ Λιβάνου - Ισραήλ, όπου το Ισραήλ άφησε κομμάτι του κοιτάσματος Qana στον Λίβανο, με τον όρο να δίνει στο Ισραήλ σε χρήμα, τα έσοδα που αντιστοιχούν στο κομμάτι αυτό (δείτε την εδώ):

Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου, Άρθρο 2:

Σε περίπτωση που υπάρχουν φυσικοί πόροι, συμπεριλαμβανομένης της λεκάνης υδρογονανθράκων, οι οποίοι εκτείνονται από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ενός Μέρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του άλλου Μέρους, τα δύο Μέρη θα συνεργασθούν προκειμένου να επιτύχουν συμφωνία ως προς τους τρόπους εκμετάλλευσης αυτών των πόρων"...

Αλίμονο λοιπόν, εάν αυτές είναι οι Συμφωνίες "πρότυπο", που ούτε απλούς Φιλέλλην δεν θα καταδεχόταν ποτέ να υπογράψει, δίνοντας γη και ύδωρ που κερδήθηκε πόντο πόντο με ποταμούς αίματος, σφαγών και γενοκτονιών του μαρτυρικού Ελληνισμού! Και γι΄ αυτό ουδείς έχει το δικαίωμα να παραδώσει!

Μερικές φορές, είναι καλύτερα η μη λύση, από την όποια κακή "λύση"! Από τα "Σχέδια Ανάν" και "Πρεσπών" που ονειρεύονται κάποιοι, και τα οποία δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά το να ανοίγουν ακόμη περισσότερο την αρπακτική διάθεση των γειτόνων. Καθώς το μάτι τους δεν χορταίνει ποτέ...

Το πιο απλό και λογικό, εκείνο που θα έπρεπε να είχε γίνει από τον καιρό του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, όπως ζητά διαρκώς και το Ν και το Μακεδονικό Κόμμα, είναι η άμεση υπογραφή ΑΟΖ της Ελλάδας με την Κύπρο! Και άσε τους άλλους τότε να τρέχουν και να μην προλαβαίνουν... (δείτε εδώ)

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΔΕΙΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ














Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου