ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ - ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΗΡΟΔΟΤΟ"! Συμφώνησαν και Συνεκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων!




  Η "εθνική επιτυχία", όπως πανηγυρίστηκε δεόντως η υπογραφή της μερικής και κουτσής ΑΟΖ με την Αίγυπτο, είναι τελικά μάλλον μια "εθνική τραγωδία", σαν εκείνες που έγραφαν οι αρχαίοι ποιητές, με ροζιασμένα βέβαια τα χέρια από τα κουπιά και τα καραβόσχοινα των τριήρεων, για να κρατήσουν την Ελευθερία στις θάλασσές μας!

  Πίσω από τα χαμόγελα, τις φωτογραφίες και τα "ζήτω" της Συμφωνίας (δείτε και εδώ) κρύβεται όμως ένας αληθινός εφιάλτης...

ΔΥΟ ΧΑΡΤΕΣ ΕΧΕΙ Η ΖΩΗ...

Ο ελληνικός χάρτης της Συμφωνίας
  
  Κατ΄αρχήν ας παρατηρήσουμε τους δύο χάρτες που διοχέτευσαν ανεπίσημα στην δημοσιότητα οι δύο χώρες, η Ελλάδα (επάνω χάρτης) και η Αίγυπτος (κάτω χάρτης), γιατί υπάρχει πολύ "ψητό" εδώ, που κάποιοι μάλλον δεν θέλανε να φανεί από το "πρωί"...

Ο αιγυπτιακός χάρτης της Συμφωνίας με τις συντεταγμένες των οριοθετικών σημείων
 Θα προσέξει λοιπόν κανείς αμέσως, ότι ο ελληνικός χάρτης δεν έχει τις Συντεταγμένες των 5 οριοθετικών σημείων της ΑΟΖ, ενώ ο αιγυπτιακός τις έχει και μάλιστα πανηγυρικά, επειδή ακριβώς το Κάιρο θεωρεί "νίκη" και διπλωματική "κατάκτηση", το γεγονός ότι μπόρεσε να πάρει ελληνική θάλασσα και υποθαλλάσιο χώρο από τα "αποδυτήρια", με την υπογραφή μάλιστα της Ελλαδικής Κυβέρνησης Μητσοτάκη - Δένδια! 

ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ

Η προβολή στον αιγυπτιακό χάρτη της πλούσιας Λεκάνης του Ηροδότου

  Η Αίγυπτος λοιπόν καμαρώνει για την επιτυχία της και ευθύς δίνει τις Συντεταγμένες, την ώρα που η Αθήνα τις κρύβει, για να μην καταλάβουμε τι έχουν κάνει βαθιά μέσα στα σκοτεινά βάθη της θάλασσάς μας

 Καθώς, όπως φαίνεται στην προβολή που εφαρμόσαμε, η οριοθετική ΑΟΖ της Αιγύπτου μπαίνει πλέον βαθιά στην υποθαλάσσια περιοχή της πλούσιας σε υδρογονάνθρακες "Λεκάνης του Ηροδότου", όπου σύμφωνα με την γαλλική BEICIP/FRANLAB υπολογίζεται πως φωλιάζουν 2 τρισ. κυβικά φυσικού αερίου, αξίας περίπου 200 δισεκατομμυρίων!

 Έτσι το Κάιρο "από την πολυθρόνα του" και "με τα πόδια πάνω στο γραφείο", χάρη στην ελληνική υποχωρητικότητα, βάζει στο χέρι και αυτόν τον μέγα ελληνικό θησαυρό, που θα μπορούσε να σβήσει τις πληγές του Μνημονίου και να αναδιατάξει (τώρα είναι της μόδας) ολόκληρη την ελληνική Οικονομία, χωρίς μάλιστα "πίσσα" και "πούπουλα"! (δείτε και εδώ)

ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Latitube = Γεωγραφικό Πλάτος και Longitube = Γεωγραφικό Μήκος


 Μάλιστα στην μερική Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου πέρασαν ειδικό άρθρο (δείτε εδώ), το άρθρο 2, που ορίζει ότι τα κοιτάσματα της Λεκάνης (Ηροδότου) πάνε ευθύς για Συνεκμετάλλευση με την Αίγυπτο...

 "Άρθρο 2: Σε περίπτωση που υπάρχουν φυσικοί πόροι, συμπεριλαμβανομένης της λεκάνης υδρογονανθράκων, οι οποίοι εκτείνονται από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ενός Μέρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του άλλου Μέρους, τα δύο Μέρη θα συνεργασθούν προκειμένου να επιτύχουν συμφωνία ως προς τους τρόπους εκμετάλλευσης αυτών των πόρων"...

  Μόνο που θα πρόκειται για Συνεκμετάλλευση των δικών μας από τα δικά μας! Δηλαδή των κοιτασμάτων που δώσαμε στην Αίγυπτο, ως το μεγάλο κρυφό δέλεαρ για να υπογράψει την Συμφωνία - Τραγωδία!

 Και φανταστείτε τι έχει να γίνει μελλοντικά αν ανατραπεί ο Σίσυ και αναλάβουν οι "Αδελφοί Μουσουλμάνοι" που θεωρούν "πατέρα" τον Ερντογάν και "μάνα" την Τουρκία... Πού θα πάνε τότε να κρυφτούν όσοι έχουν υπογράψει! Σε ποια πυραμίδα θα καταφύγουν! Σε ποιον "Τουταγχαμών" θα "βαλσαμωθούν" αιώνια...


ΠΡΟΣ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Διακρίνεται η ορθή γραμμή της ΑΟΖ μας με σκούρο κόκκινο και έπειτα με διακεκομμένο μπλε,
αλλά και η γαλάζια γραμμή της ΑΟΖ που ορίστηκε με την Αίγυπτο.
Με διακεκομμένο γαλάζιο η νοητή 
πιθανή προέκταση της ΑΟΖ
που οδηγεί σε τραγική μοιρασιά του Θησαυρού του Ηροδότου

   Όταν υπέγραψαν την Συμφωνία ΑΟΖ με την Ιταλία, με την μειωμένη επήρεια νησιών, είχαμε γράψει πως θα αποτέλεσει μοντέλο "εκπτώσεων" με την Αίγυπτο. Και τώρα πια, η Συμφωνία με την Αίγυπτο, θα αποτελέσει μοντέλο "εκπτώσεων" για Συμφωνία με την Τουρκία (δείτε εδώ), όπου είναι ολοφάνερο ότι της αφήνουν "χώρο εκτόνωσης" ή καλύτερα "Κερκόπορτα"! (δείτε και εδώ)

  Για να λυθεί το μυστήριο, το Ν προσπάθησε να επεκτείνει νοητά την μη παραλλήλως "ανηφορίζουσα" (παράβολη) οριοθετική γραμμή Αθήνας - Καΐρου, με την δεδομένη μικρή επήρεια που λογαριάστηκε αυθαίρετα στα νησιά μας, κάτι που προδιαγράφει την πορεία της και πέραν του 28 μεσημβρινού, στο κομμάτι ανατολική Ρόδος (πού καταντήσαμε), Ρω, Μεγίστη, Στρογγύλη.

  Και αυτό που προκύπτει, είναι χειρότερο και από εφιάλτη, διότι όπως φαίνεται με μια πρώτη ματιά (γαλάζια διακεκομμένη γραμμή) οδηγούμαστε σε διαμοιρασμό  της Λεκάνης του Ηροδότου και με την Τουρκία και κατόπιν σε Συνεκμετάλλευσή της, δηλαδή Συνεκμετάλλευση των δικών μας από τα δικά μας, για μια ακόμη φορά, όπως το λένε καθαρά τα "υδρόφωνα" του Άρθρου 2...

  Ελπίζουμε να μην φτάσουν σε τέτοιο σημείο τα πράγματα και δωρίσουν στην Τουρκία "γη, βυθό και ύδωρ", χωρίς μάλιστα η ίδια να αναγνωρίζει ούτε καν την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ των νησιών, τα 10 μίλια μας και την ΑΟΖ της Κύπρου, όπου επιχειρεί όχι μόνο παράνομες έρευνες μα και γεωτρήσεις!

  Η θανάσιμη τακτική του κατευνασμού ωφελεί μόνον την Τουρκία, αποκοιμίζει τον λαό και απογειώνει τον ανθελληνισμό μέσα και έξω, ενώ κρατά χωρίς εθνικό στόχο και όραμα την χώρα μας, οδηγώντας τις νέες γενιές σε εξάλειψη της ιστορικής συνείδησης και μνήμης, σε ένα εθνικό "αλτσχάιμερ", με δραματικές συνέπειες στο κοντινό κιόλας μέλλον, απανωτές ήττες, ταπεινώσεις και σκλαβιές...

  Αντίθετα, η τακτική της ανδρείας, της τιμής και της δυναμικής απάντησης, της εγρήγορσης και της εθνικής ετοιμότητας, κρατά ξύπνιο τον κόσμο, ενώνει και δυναμώνει τους Έλληνες, σφυρηλατεί το εθνικό φρόνημα, αφυπνίζει και προσανατολίζει τους νέους και τις νέες σε υψηλότερα ιδανικά και αξίες και αποτελεί τον κρίσιμο ψυχικό πολλαπλασιαστή ισχύος ενός έθνους, κάνοντας τον αντίπαλο να λογαριάσει τρεις φορές το τόλμημά του, διότι θα ξέρει, θα είναι βέβαιος εκ των προτέρων, ότι θα λάβει άμεση, ισχυρή και βαριά απάντηση σε κάθε πρόκληση! Και έτσι διαφυλάσσεται η πολυπόθητη Ειρήνη, Ανεξαρτησία και Ελευθερία!

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ

Αυθεντικός Χάρτης της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (USGS) εκδόσεως Μαΐου 2010 για κοιτάσματα στον Κώνο του Νείλου (Δέλτα) στην Ανατολική Μεσόγειο, επάνω στον οποίο το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ έκανε προβολή των ορθών ΑΟΖ με κίτρινες γραμμές, ενώ προσθέσαμε και την μωβ  περιοχή της Λεκάνης του Ηροδότου. Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του, καθώς τμήματα της Ελλαδικής και Κυπριακής ΑΟΖ συμπεριλαμβάνονται στις χρυσοφόρες περιοχές, που χωρίζονται σε 4 ζώνες από κάτω προς τα επάνω:
α. Ζώνη Νείλου (χερσαία και θαλάσσια) με χρώμα πορτοκαλί
β. Ζώνη Κώνου του Νείλου (θαλάσσια) με το υπόλοιπο γαλάζιο χρώμα
γ. Ζώνη Μεσογειακής Ράχης εντός των ΑΟΖ Ελλάδας (με τμήμα της Λεκάνης του Ηροδότου) και Κύπρου, με λευκό χρώμα
δ. Ζώνη Θαλάσσιου Όρους Ερατοσθένη, στην Κυπριακή ΑΟΖ με φουξ χρώμα

  Η Κυβέρνηση πλέον, μόνον με έναν τρόπο μπορεί να διαλύσει τα νέφη και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο ζήτημα αυτό: με την άμεση υπογραφή συνορεύουσας ΑΟΖ με την Κύπρο, βάση του Δικαίου της Θάλασσας, δηλαδή με πλήρη επήρεια νησιών και μέση γραμμή, όρους με τους οποίους υπέγραψε και η Κύπρος με το Ισραήλ και την ίδια την Αίγυπτο! (δείτε εδώ - υπογράψτε εδώ)

  Αλλιώς "ποιος είδε τον λαό και δεν τον φοβήθηκε", όταν από την μια του παίρνουν και την μπουκιά από το στόμα και από την άλλη παραδίδουν σε Αίγυπτο και προφανώς μελλοντικά σε Τουρκία, τον μεγαλύτερο οικονομικό Θησαυρό και Ταμείο της Ελλάδας και των επομένων γενεών της!

  Η Συμφωνία με το Κάιρο καταπατά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα εθνικά μας δίκαια και το οικονομικό, ενεργειακό και γεωστρατηγικό μας αύριο!

  Ο Ηρόδοτος, ο "πατέρας" της Ιστορίας, δεν θα φανταζόταν ίσως ποτέ, ότι 2.500 χρόνια μετά θα τον έκαναν και "πατέρα" της υποθαλάσσιας, ενεργειακής Τραγωδίας...

  Και δεν τολμάει να μιλήσει κανείς. Ακόμη και οι Ειδικοί σώπασαν ή τους σώπασαν, αλλά σε αυτή την περίπτωση το Νοιάζομαι είναι ανοιχτό για αυτούς, όπως πάντα (δείτε και εδώ την συνέντευξη στο Ν του ανθρώπου που μας άνοιξε τα μάτια 11 χρόνια πριν).

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

21 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου