"ΧΑΣΤΟΥΚΙ" ΡΑΝΤΕΦ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΕ ΖΕΛΕΝΣΚΙ - ΑΣΕ ΤΗ "ΝΙΚΗ" ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ "ΕΙΡΗΝΗ" - ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ ΞΑΝΑ!

Ράντεφ - Ζελένσκι
 

Δυνατό "χαστούκι" επεφύλασε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ στον ομόλογό του της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Σόφια (6-7-2023).


Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ


"Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν έχει στρατιωτική λύση, αλλά απαιτεί συνεπείς προσπάθειες για αποκλιμάκωση, κατάπαυση του πυρός και αναζήτηση ειρηνικής διπλωματικής λύσης" τόνισε ο Ράντεφ, επισημαίνοντας αυτό που όλοι οι λογικοί βλέπουν εδώ και καιρό, όπως έχει επισημάνει και το Μακεδονικό Κόμμα του Ελληνισμού, ζητώντας άμεση διαμεσολαβητική πρωτοβουλία από τον νέο ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτη (εδώ).

Με άλλα λόγια ο Ράντεφ μίλησε με το στόμα πολλών, διότι ο Ζελένσκι αυτό που κάνει είναι να σέρνει όλη την Ευρώπη μέσα στον λάκκο του παραλόγου και να απαιτεί να θυσιάσουμε τα πάντα για αυτόν... Και έτσι ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας πρόσθεσε: 

"Η σύγκρουση στην Ουκρανία μετατρέπεται σε πόλεμο φθοράς, σε παγκόσμια οικονομική σύγκρουση, που επηρεάζει όχι μόνο τις οικονομίες της Ουκρανίας αλλά όλων των ευρωπαϊκών χωρών και επιδεινώνει τις κοινωνικές εντάσεις"!


ΑΣΕ ΤΗ "ΝΙΚΗ" ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ "ΕΙΡΗΝΗ"


"Αυτή τη στιγμή ακούμε τη λέξη «νίκη», αλλά θα θέλαμε να ακούσουμε περισσότερο τη λέξη «ειρήνη» και οι κατευθυντήριες προσπάθειες πρέπει να είναι για την επίτευξη ειρήνης" υπογράμμισε με νόημα ο Ράντεφ στην αρχή της συνάντησης, προσθέτοντας: "

"Κατά την άποψή μου δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη όλα τα μέσα της διπλωματίας για την επίλυση της σύγκρουσης".


ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Ο Πρόεδρος Ρούντεφ, που είχε διατελέσει Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας του και ξέρει πολύ καλά τα στρατιωτικά και εξοπλιστικά θέματα, έφθασε και στο "δια ταύτα", χτυπώντας σαν σφυρί τις λέξεις του, εξοργίζοντας τον Ζελένσκι, που ζητά όπλα, αλλά βρήκε "πόρτα":

"Ως Πρόεδρος και Αρχιστράτηγος, έχω σαφείς ευθύνες να μην αποδυναμώσω τις αμυντικές δυνατότητες των Βουλγαρικών Ενόπλων Δυνάμεων, επειδή το περιβάλλον ασφαλείας είναι αρκετά ανησυχητικό στην περιοχή μας!

Η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας διευρύνει την εδαφική της εμβέλεια και αποκτά νέες διαστάσεις, ενώ οι μάχες γίνονται όλο και πιο σκληρές και όλο και περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν, συμπεριλαμβανομένων Βούλγαρων από τη μεγάλη βουλγαρική κοινότητα στην Ουκρανία"!

Ο Βούλγαρος Πρόεδρος,  τόνισε επίσης τους κινδύνους για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης, όπως είπε, της "ραδιενεργής μόλυνσης"που αυξάνονται μέρα με τη μέρα, όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.


ΑΓΡΙΕΨΕ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ


Ο Ζελένσκι αγρίεψε τότε ανταπαντώντας και αναγκάζοντας τον Ρούντεφ να ζητήσει από τις κάμερες να εγκαταλείψουν την αίθουσα: 

"Ο Θεός να μην αφήσει να σας συμβεί κάποια τραγωδία και να είστε στη θέση μου! Και αν οι άνθρωποι με κοινές αξίες δεν βοηθήσουν, τι θα κάνετε; Θα έλεγες: Πούτιν, σε παρακαλώ, αρπάξε το βουλγαρικό έδαφος;!

Όχι, εσύ, ως πραγματικός Πρόεδρος, είμαι σίγουρος ότι δεν θα επέτρεπες συμβιβασμό με την ανεξαρτησία σου. Είναι δικαίωμά σας να μην υποστηρίζετε τη βοήθεια προς την Ουκρανία. Αλλά θα ήθελα πολύ να με καταλάβετε σωστά" τόνισε αγανακτισμένος ο Ουκρανός Πρόεδρος...


ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Την ίδια ώρα, το NBC News αποκαλύπτει ότι βρίσκονται από τον Απρίλιο σε εξέλιξη μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας, με τον ίδιο τον Λαβρόφ, για τις λεπτομέρειες του Ειρηνευτικού Σχεδίου, το οποίο θα ακολουθήσει την προφανώς αποτυχημένη αντεπίθεση του Ζελένκσι, αφού μόνο έτσι, έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ολικής ανακατάληψης εδαφών, μπορεί ο Πρόεδρος της Ουκρανίας να καθίσει στο τραπέζι του συμβιβασμού, τον οποίο ως τώρα αρνείται... (δείτε λεπτομέρειες εδώ)

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου