"ΡΟΥΚΕΤΑ" ΑΠΟ ΓΑΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΟΖ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ! Βίντεο


 "Ναι" σε Συμφωνία ΑΟΖ Παλαιστίνης - Τουρκίας λέει δημόσια ο ηγέτης της Χαμάς, βραχυκυκλώνοντας τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και προωθώντας τα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας κατά του Ισραήλ, της Κύπρου, της Ελλάδας, αλλά και της Αιγύπτου, που ακόμη δεν έχει καταλάβει το παιχνίδι "τετράγωνο - τετράγωνο" του Ερντογάν, μέχρι να κάνει "ματ"...

 Ειδικότερα, ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, πρώην Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης και νυν απόλυτος κύριος της Λωρίδας της Γάζας, σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Haberturk (24-5-2021) δηλώνει έτοιμος για Συμφωνία ΑΟΖ Παλαιστίνης - Τουρκίαςεξαπολύοντας θανάσιμη "ρουκέτα" κατά Ελλάδας και Κύπρου!


Η ΔΗΛΩΣΗ - ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΧΑΝΙΓΙΑ


 ΕΡΩΤΗΣΗ HT: "Όπως γνωρίζετε, αυτή η τελευταία παλαιστινιακή-ισραηλινή κρίση ξέσπασε σε μια εποχή που η Τουρκία προσπαθούσε να αναδιαμορφώσει τις σχέσεις με την Αίγυπτο και το Ισραήλ στη Μεσόγειο. Ο Ερντογάν τόνισε ότι το Ισραήλ είναι «τρομοκρατικό κράτος». Προφανώς, ωστόσο, η Άγκυρα αλλάζει τις σχέσεις της με το Ισραήλ για τη Γάζα. Από την άλλη πλευρά, κάτι τέτοιο έχει συζητηθεί τελευταία. Η Τουρκία πρέπει να συνάψει θαλάσσια συμφωνία με τη Γάζα, όπως συνέβη με τη Λιβύη στην Ανατολική ΜεσόγειοΛοιπόν, θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε την Ελλάδα και τη "Νότια" Κύπρο υπογράφοντας μια τέτοια συμφωνία με την Τουρκία";

 ΙΣΜΑΗΛ ΧΑΝΙΓΙΑ: "...Συμπερασματικά, όπως είπαμε χωρίς άλλη καθυστέρηση, οποιοδήποτε βήμα που θα κάνει το Παλαιστινιακό κράτος μαζί με την Τουρκία θα είναι φυσικά προς το συμφέρον και των δύο χωρών

Τα παράλια της Παλαιστίνης μας έχουν πολύ σημαντική στρατηγική σημασία, όπως γνωρίζετε. Ταυτόχρονα, έχουν πολύ σημαντική θέση ως πηγή φυσικού αερίου. Και νομίζω ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και από αυτήν την πλευρά.

 Όπως είπαμε, εάν καταλήξουμε στο συμπέρασμα αυτό, οι διμερείς συνομιλίες για τον σχεδιασμό των θαλάσσιων συνόρων θα οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα"!


ΤΑ "ΔΥΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΚΡΑΤΗ"


 Σημειώνουμε ότι στην Παλαιστίνη επικρατεί τα τελευταία χρόνια μια δυαρχία. Στην Δυτική όχθη του Ιορδάνη την αρχή έχει η Φατάχ με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος το 2007 εκδίωξε τον Πρωθυπουργό Ισμαήλ Χανίγια, που κατέφυγε και εδραιώθηκε έτσι στην Λωρίδα της Γάζας, θέτοντάς την ντε φάκτο υπό την κυριαρχία του, όπως έδειξε πρόσφατα και η όχι αμελητέα, συνεχής απάντηση ρουκετοπολέμου κατά του Ισραήλ, το οποίο και αναγκάστηκε σε υπογραφή εκεχειρίας. 

 Έτσι η θέση του Χανίγια ισχυροποιήθηκε τελικά και μπορεί να τον οδηγήσει ακόμη και σε μονομερή - χωρίς την φανερή τουλάχιστον συμφωνία του Αμπάς και της Φατάχ - υπογραφή ΑΟΖ και θαλάσσιων συνόρων με την Τουρκία! Είναι το ίδιο "έργο" που είδαμε και στην Λιβύη, με την αντίστοιχη δυαρχία Χαφτάρ - Σάρατζ...

  Είναι φανερό λοιπόν ότι ο Χανίγια θα προχωρήσει άμεσα σε παράνομη και αυθαίρετη ΑΟΖ με την Τουρκία, εάν λάβει ικανά στρατιωτικά, οικονομικά, πολιτικά και ενεργειακά ανταλλάγματα, μια και η Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζει τεράστιο έλλειμμα ενέργειας (ηλεκτρικό ρεύμα) και μαστίζεται από φτώχια και ανεργία.


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ


 Όσον αφορά την Κύπρο και ιδιαίτερα την Ελλάδα, μετά και από αυτές τις εξελίξεις, οι συζητήσεις περί προμήθειας ξεπερασμένων Αμερικανικών φρεγατών MMSC πρέπει να πάνε  περίπατο και να μπει αμέσως σε εφαρμογή το πρόγραμμα ναυπήγησης των υπερσύγχρονων Γαλλικών Belharra, με όλα τα δυναμικά οπλικά τους συστήματα και πυραύλους, για αντιμετώπιση πολλαπλών και ταυτόχρονων τουρκικών απειλών πια, από Θράκη έως Μεγίστη και από νότια Κρήτη έως και Κύπρο.



ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ


 Αξίζει να αναφερθεί εδώ το νέο, εντυπωσιακό αμυντικό δόγμα που προτείνει το Μακεδονικό Κόμμα, ζητώντας προμήθεια όχι δύο ή τεσσάρων, αλλά εννέα Γαλλικών Φρεγατών Belharra, με γραμμή ναυπήγησης στην Ελλάδα, ώστε δύο από αυτές να ενταχθούν αυτόνομα στο Κυπριακό Πολεμικό Ναυτικό, αφού, έχοντας την μοναδική δυνατότητα ατσάλινης άμυνας ολόκληρης περιοχής, θα μπορούν να συγκρατήσουν σε απόσταση ασφαλείας οποιαδήποτε ναυτική ή αεροπορική μοίρα της Τουρκίας, δίνοντας όλη την αντίστοιχη άνεση στην μάνα Ελλάδα, με τις υπόλοιπες Belharra και τα Rafale ή και τα F-35, να οδηγήσει σε ιστορική συντριβή την Τουρκία, όποτε προκληθεί ή όποτε επιλέξει, προελαύνοντας ακόμη και μέχρι την Κωνσταντινούπολη και την Αγια-Σοφιά!



BELHARRA ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;


  Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε, πως εάν δεν πάρουμε εμείς τις Belharra, τίποτα δεν αποκλείει να τις προμηθευθεί μεθαύριο η Τουρκία, όπως έγινε με τους S-400 και να βρεθούμε έτσι διπλά παγιδευμένοι, μια και μετά την προσεχή πτώση του Ερντογάν, η Τουρκία θα ξαναγυρίσει στην αμερικανική αγκαλιά, ζητώντας πολλά και άμεσα εις βάρος της Ελλάδας...

  Με την Εθνική Άμυνα οφείλουμε να μην παίζουμε, ξέροντας από πείρα, πως την δύσκολη ώρα θα πρέπει να τα βγάλουμε πέρα μονάχα με τα χέρια μας και με τα όπλα μας. Γι΄ αυτό θα πρέπει να παίρνουμε πάντα τα καλύτερα, εξασφαλίζοντας εκ προοιμίου το τεχνολογικό και ποιοτικό πλεονέκτημα, που θα κάνει την μεγάλη διαφορά.

  Δείτε το βίντεο

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου