ΓΙΓΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΛΥΔΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ! Τι είπε για ιό, παγκοσμιοποίηση και Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Λύδδης Δημήτριος
 
Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους πιστούς στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής της μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας στην Άνω Τούμπα (εκ τους τύμβος) Θεσσαλονίκης, όταν άρχισε το κήρυγμά του από τον Δεσποτικό Θρόνο, κάποιος εντελώς άγνωστος Ιεράρχης (16-7-2022)!


ΝΕΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Λύδδης Δημήριος

Αρχικά νομίσαμε ότι ακούγαμε τον μακαριστό Χριστόδουλο, καθώς με νεανική σχεδόν φωνή, γεμάτη φλόγα και πίστη, με χρώματα συναίσθησης και ενσυναίσθησης, με σύγχρονο και απλό λόγο, μας έδωσε να ζήσουμε το μεγάλο δράμα, τα μεγάλα διλλήματα, αλλά και τις μεγάλες αποφάσεις μιας κοπέλας 15 ετών  που αποφάσισε το 285 μ.Χ. να τα βάλει με το κατεστημένο, την "παγκόσμια τάξη" της εποχής της στην Αντιόχεια της Πισιδίας (ανάμεσα Σμύρνη και Καισάρεια, χτισμένη το 280 π.Χ. από τον δικό μας Σέλευκο Α΄ τον Νικάτορα - εξ Ευρωπού Κιλκίς - προς τιμήν του πατέρα του Αντίοχου, Στρατηγού του Φιλίππου Β'), αντιμετωπίζοντας αρχικά τον ίδιο τον ειδωλολάτρη "ιερέα" πατέρα της! Επειδή δεν μπορούσε να ζει και να προσποιείται, αλλά θέλησε να ομολογήσει με ειλικρίνεια τα μυστικά της ψυχής της, τον ίδιο τον Χριστό που τόσο αγαπούσε!

Από μακριά, στον γεμάτο πιστούς Ιερό Ναό, δεν μπορούσε εύκολα κανείς να δει ή να καταλάβει ποιος ήταν ο Ιεράρχης που μιλώντας με τέτοιο μεγάλο χάρισμα, μας έκανε αμέσως να τον παρομοιάσουμε με τον Χριστόδουλο. Απλότητα, σαφήνεια, μεστότητα, δείχνοντας πως όχι μόνο κατείχε, αλλά βίωνε αυτά που έλεγε και γι΄ αυτό τα μετέδιδε και ηλέκτριζε!


ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΙΟΣ

Μα αυτό ήταν μόνο το πρώτο κομμάτι της έκλπηξης. Γιατί αμέσως μετά, μόλις τελείωσε τον βίο της Αγίας Μαρίνας, που ακούστηκε για πρώτη φορά έτσι, με τέτοια αμεσότητα και ζωντάνια, τόνισε:

"Για όλα αυτά τα φοβερά μαρτύρια και την αδίστακτη ομολογία της 15χρονης Αγίας Μαρίνας, ο Θεός της έδωσε το χάρισμα να θεραπεύει τα λοιμώδη νοσήματα! Και τι πιο επίκαιρο για την εποχή μας. Αλλά εμείς δεν επικαλούμαστε την Αγία Μαρίνα εν μέσω της λοιμώδους επιδημίας, δεν προσευχόμαστε, δεν πιστεύουμε. Επειδή δεν είμαστε Χριστιανοί"!

Και συνέχισε:

"Ο κορωνοιός είναι κατασκεύασμα! Υπάρχει! Αλλά είναι κατασκευασμένος, για να χρησιμοποιηθεί ενανατίον των ανθρώπων, από άλλους ανθρώπους. Κατασκευάστηκε σε εργαστήρια"! (δείτε εδώ, εδώ , εδώ, εδώ, εδώ και εδώ)



ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Και αμέσως τότε ανέλυσε τα σχέδια της σκοτεινής, αντιχριστιανικής Παγκοσμοιοποίησης, που έχουν γραφεί, όπως είπε, από το 1950 και αφορούν τις τρεις φάσεις της:

1. Πολιτική Παγκοσμιοποίηση (σ.σ. βλέπε πείραμα Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ενοποίηση κρατών και εξαφάνιση εθνών

2. Οικονομική Παγκοσμιοποίηση (σ.σ. βλέπε ευρώ και Μνημόνια και Κρίσεις)

3. Θρησκευτική Παγκοσμιοποίηση (σ.σ. βλέπε την πολεμική κατά της Ορθοδοξίας και την νέα παγκόσμια "θρησκεία", με κομμάτια από όλες τις θρησκείες και δοξασίες, που θέλουν κάποιοι να κατασκευάσουν, εξορίζοντας Χριστό, Σταυρό, Θεοτόκο, Αγίους)

Ο δυναμικός Ιεράρχης, με μεγάλη και πρωτοφανή τόλμη, προχώρησε και άλλο, φανερώνοντας κομμάτια αυτών των δόλιων, σκοτεινών σχεδίων του 1950 εναντίον της ανθρωπότητας και ειδικά εναντίον της Ελλάδας, που λόγω της Ορθοδοξίας της συγκεντρώνει την οργή του σκότους, όσο είναι με το Φως του κόσμου.


ΝΕΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ

"Στα σχέδια αυτά, που είναι καταγεγραμμένα, προβλεπόταν η πρόκληση κραχ (σ.σ οικονοκικής κατάρρευσης) την πρώτη δεκαετία του 2000 (σ.σ. 2000 - 2010), αλλά δεν τους βγήκε"! (σ.σ. θυμηθείτε τις καταρρεύσεις τραπεζών - κολοσσών στις ΗΠΑ και την μετέπειτα ετεροχρονισμένη επίθεση στο ευρώ για την οικονομική κατάρρευση και της Ευρώπης, η οποία επιχειρείται και πάλι, μέσω αυτή την φορά της Ρωσικής Εισβολής και της εμπλοκής της Ευρώπης λόγω του ηθοποιού Ζελένσκυ)



ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

"Για την δεύτερη δεκαετία του 2000 (σ.σ. 2010 - 2020) προβλεπόταν εξαχρείωση της Ελλάδας και των Ελλήνων, επειδή η Ορθοδοξία πρέπει να εξαφανιστεί, ως το μόνο εμπόδιο στα σχέδια της Θρησκευτικής Παγκοσμιοποίησης"! (σ.σ. θυμηθηθείτε την λυσσώδη επίθεση στην Ελλάδα από τον καιρό του Χριστόδουλου για να αφαιρεθεί το Χ.Ο. από τις ταυτότητες, αλλά και τον γενικό πόλεμο κατά της Ορθοδοκίας μέσω των πολιτικών, νομοθετών και Κυβερνήσεων, όπως και το πρόσφατο κλεισιμο Εκκλησιών ακόμη και το Πάσχα, τον διωγμό - δίωξη Μητροπολιτών και Ιερέων που αντιστάθηκαν, την στέρηση μισθού σε 7.500 οικογένειες ευσεβών Υγειονομικών που ΔΕΝ εμβολιάστηκαν από τα "σωτήρια" εμβόλια, με τα οποία θέλησαν κάποιοι να σκιάσουν τον μόνο Σωτήρα Χριστό - δείτε και την Αποκάλυψη του Ιωάννη και τις σχετικές αποκαλύψεις - προφητείες πατέρων της Εκκλησίας μας)



ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ...

Με άλλα λόγια και σύμφωνα με όσα για πρώτη φορά είπε δημόσια Ιεράρχης τα τελευταία χρόνια - συμβαδίζοντας επάξια με τα τεράστια αναστήματα Μόρφου, Κυθήρων, Κερκύρας, τον Αμβρόσιο και άλλους πολλούς), τίποτα, μα τίποτα απολύτως δεν ήταν τυχαίο:

1. Ούτε το "σωτήριο" ευρώ και τα "σωτήρια" Μνημόνια έπειτα, για να μας διαλύσουν και να μας υποτάξουν οικονομικά

2. Ούτε η πώληση της Μακεδονίας, για να υποτάξουν ιστορικά και εθνικά (σε πλήρη εξέλιξη οι Πρέσπες 2 και μόνο το Νοιάζομαι και το Μακεδονικό Κόμμα αντιδρούν - δείτε το φοβερό βίντεο εδώ) και κανείς πια να μην νοιάζεται και προσπαθεί από εκεί και πέρα, θεωρώντας όλα πια άσκοπα και παραδομένα, χάνοντας κάθε ελπίδα, κάθε σπίθα, κάθε ψυχή... Γιατί η χειρότερη υποταγή, είναι η αυτοϋποταγή... Το "δεν γίνεται τίποτε"... Άλλωστε η Ιστορία μας έχει διδάξει, ότι σε πολύ χειρότερες εποχές και πολύ χειρότερες συνθήκες, ανατρέψαμε και αλλάξαμε πολύ τρομερότερες "Συμφωνίες" και πραγματικές Σκλαβιές και Κατοχές!

3. Ούτε το κλείσιμο των Εκκλησίων και η απαγόρευση μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας, η προσπάθεια σώνει και καλά συνενοχοποίησης της Ιεραρχίας, αλλά και η εκβιαστική και παραδειγματική, απάνρθωπη απόλυση επί της ουσίας 7.500 ευσεβών Υγειονομικών (που εν μέσω επιδημίας ήταν απολύτως απαραίτηση στο Σύστημα Υγείας, για το οποίο δήθεν κόπτεται η Κυβέρνηση, δείτε εδώ και εδώ), για να μας διαλύσουν και θρησκευτικά, στοχεύοντας και να κλονίσουν την πίστη, δηλαδή την εμπιστοσύνη μας στον Θεό και τα Μυστήρια και τους Ναούς Του, αλλά και να κλονίσουν και την εικόνα των Μητροπολιτών στους πιστούς, ώστε αύριο μεθαύριο να μην ακολουθεί κανείς την Εκκλησία και να πέσουμε σε σχίσματα και αυτοδιαλύσεις, μη έχοντας εμπιστοσύνη το κραταιό χέρι του Χριστού, που κρατά το πηδάλιό της, αφήνοντας όλους να δοκιμαστούν, για να μετανοήσουν και να βελτιωθούν...

Το δε παρήγορο είναι ότι ούτε αυτή την φορά βγήκαν τα σχέδια τους. Η Ελλάδα άντεξε, οι Έλληνες αντέχουν, η νεολαία μόνο έχει χαθεί προς στιγμή, αλλά αυτή είναι που θα κάνει ξαφνικά τέτοια μεταβολή εκ Θεού, που θα τρίβουμε τα μάτια μας και θα μας ξεπεράσει σε όλα.


ΚΡΙΣΗ ΕΠΙ ΚΡΙΣΗΣ - ΤΑΞΗ ΕΠΙ ΤΑΞΗΣ

Σημειωτέον δε, ότι η κορωνοεπιδημία επέφερε με τα λοκντάουν βαρύτατο πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία, που πάλι κρατήθηκε, ενώ αυτή την στιγμή επιχειρείται ενεργειακό, επισιτιστικό και οικονομικό ταυτόχρονα πλήγμα - κατάρρευση της Ευρώπης, με την επίθεση της Ρωσίας, που όπως έχει ανακοινώσει ο Λαβρόφ, θέλει να δημιουργήσει νέα Παγκόσμια Τάξη (δείτε εδώ), ενώ ταυτόχρονα έχει μαζί της Τουρκία, Ισλάμ και Κίνα... Η Τάξη, της Τάξης, ω Αταξία...


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΛΥΔΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Λύδδας Δημήτριος, Τάφος Αγίου Γεωργίου

Και όταν μετά από όλα αυτά τα αναπάντεχα που όλοι ακούγαμε, προσπαθήσαμε να μάθουμε ποιος ήταν αυτός ο συγκλονιστικός Ιεράρχης, ακούσαμε από την προσφώνηση του οικείου Ιερέως, πως ήταν ο Αρχιεπίσκοπος (τιτουλάριος, αλλά πρωτοσπαθάριος πράγματι) Λύδδης Δημήτριος!

Πρόκειται για τον κατά κόσμον Νικόλαο Βασιλειάδη, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1958. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. Το 1981 εκάρη μοναχός στο Κελλίο της Μικράς Αγίας Άννης στο Άγιον Όρος, ενώ το 1987 μετέβη στα Ιεροσόλυμα. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1987, Πρεσβύτερος το 1988 και το 1990 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε επίσης ως Διευθυντής του Οικοτροφείου, Γραμματεύς του Πατριαρχικού Γραφείου, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής των Αρχαγγέλων Παλαιάς Πόλεως Ιεροσολύμων, την οποία και ανεκαίνισε και εφημέριος στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας. Το 1991 διωρίσθηκε Γραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και τον Νοέμβριο του 2005 διωρίσθη Μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Τέλος, το 2013 χειροτονήθηκε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος Ιεροσολύμων Αρχιεπίσκοπος Λύδδης. (χάρτης)

Είναι λοιπόν ο Ιεράρχης της Λύδδας, του τάφου του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος (κοντά στο Τελ Αβίβ), που πραγματικά με το θάρρος και την παρρησία του μίλησε στο ποίμνιο, μέσα στην Θεσσαλονίκη, δείχνοντας τι θα πει Ορθόδοξος Έλληνας Ιεράρχης! Ένας νέος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος! Ένας σύγχρονος γίγας της Ορθοδοξίας, που αντιστέκεται με όλες του τις δυνάμεις στα σχέδια του σκότους, που δεν είναι σχέδια λαών, αλλά σχέδια του ίδιου του αιώνιου εχθρού του Θεού και του ανθρώπου, του μεγάλου πολέμιου του Υιού και της εν σαρκί μητέρας Του, της Παναγίας, που είναι και η Μάνα της Ελλάδας και της Κύπρου μας: «έχθραν θήσω αναμέσον σου και αναμέσον της γυναικός, και αναμέσον του σπέρματός σου, και αναμέσον του σπέρματος αυτής· αυτός σου τηρήσει κεφαλήν, και συ τηρήσεις αυτού πτέρναν» (Γεν.γ' 15).

Και άρα όπου ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα (Ορθόδοξη Εκκλησία - Λειτουργία - Μυστήρια) και όπου η μητέρα, η Υπεραγία Θεοτόκος, η Υπέρμαχος Στρατηγός μας και οι Άγιοί μας, εκεί και ο μεγάλος πόλεμος του σκότους εναντίον μας, ο πόλεμος κατά της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά εκεί συνάμα και η θριαμβευτική νίκη του Χριστού και της Ελληνισμού, όσο είναι και παραμένει αληθινά πιστός και ορθόδοξος! 

Και η ανταμοιβή της γι΄ αυτό θα είναι και πάλι η ελευθερία της Κύπρου και η απόδοση της ίδιας της Κωνσταντινούπολης, της ίδιας της Ορθόδοξης Ελληνικής μας Αυτοκρατορίας και πάλι στην Ελλάδα! Στα χέρια μας, που δεν σταματούν να κάνουν το νικητικό σημείο του ανίκητου Τιμίου Σταυρού! "Εν τούτω νίκα"! Ιδού ο δρόμος της χώρας μας αιωνίως.

Ο δε γίγας Αρχιεπίσκοπος Λύδδης Δημήτριος, άξιος!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ





Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

4 comments:

  1. Ευτυχως υπαρχουν και τετοιοι ιεραρχες που δεν φοβουνται να λενε αληθειες. Δοξα τω Θεώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 84 ιεράρχες έχουμε νομίζω; Δυστυχώς όλοι κοιτάζουμε τι θα πεί ο Νεόφυτος Επίσκοπος Μόρφου και να τώρα και άλλη ηλιαχτίδα από Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Μεγάλος ο πειρασμός στις τάξεις της Ελλαδικής Εκκλησίας! Ο Θεός να μας φωτίσει και να μας ξυπνήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρετε εν Χριστώ αδερφοί, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μας παραγγέλνει να προσέχουμε τι ακούμε ώστε να μην πλανηθούμε.
    Ο μητροπολίτης δυστυχώς δεν ελέγχει ούτε πριν ,ούτε κατά ούτε μετά τον πατριάρχη Βαρθολομαίο για τα πρατόμενα και τα λεγόμενα του. Αλλά ούτε και κανέναν άλλον. Στα λόγια, λέει ο λαός, χτίζω ανωγεια και κατωγια, η πράξη η ορθόδοξη μετράει σ'αυτούς τους υπέροχους καιρούς που βγαίνει ο λόγος Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού πέρα για πέρα αληθινός. Ζούμε τις εποχές που έζησε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός που ο κόσμος ήθελε να είναι πλανέμενος κατα το δοκούν. Έτσι ακριβώς είναι και οι πατριάρχες, επισκόποι,αρχιερείς, μητροπολίτες, ιερείς κατά το δοκούν πλανουν τον κόσμο. Είθε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός να δώσει σε όλους την φώτιση και την μετάνοια κι να με συγχωρέσει και μένα την αμαρτωλή και ανάξια δούλη του.
    Καλή Παναγιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή