ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΡΩΣΗ - ΤΙ ΛΕΝΕ ΒΑΤΙΚΑΝΟ, CNN, NYTIMES, SCIENCE ΚΑΙ TIME! Στοιχεία και πίνακες που θα συγκλονίσουν

 

 Διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN, οι New York Times, το περιοδικό Science και Time, αλλά πρωτίστως το ίδιο το Βατικανό, αναφέρονται εδώ και καιρό σε όσα έθιξε τελευταία στην Ελλάδα ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, παραθέτοντας στο ποίμνιό του πληροφορίες από την Ιταλία για παραγωγή εμβολίων από κύτταρα βρεφών έκτρωσης, προκαλώντας έτσι αληθινό σάλο στην χώρα!

 Για την διαλεύκανση όμως του θέματος, ας δούμε πρώτα τι είπε ο Κυθήρων και έπειτα τι αναφέρουν σχετικά οι παραπάνω διεθνείς πηγές και ΜΜΕ.


ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


 Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ ανέφερε κατά τον Εσπερινό της Κυριακής 27-12-2020 και την Παράκληση της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας:

"Μια είδηση από την γειτονική Ιταλία από ορθοδόξους χριστιανούς που επικοινωνούν μαζί μου οι άνθρωποι αυτοί με πολλή αγάπη, είπαν το εξής οι άνθρωποι αυτοί με ανησυχία μεγάλη, ότι τα νέα εμβόλια, τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων

 Είναι πολύ φοβερό αυτό αδελφοί μου, έχουν ανησυχήσει οι χριστιανοί της δύσεως οι Παπικοί και απευθύνθηκαν εις τον αρχηγό τους τον Πάπα και εκείνος βέβαια τους καθησύχασε και τους λέει: “έτσι είναι αλλά κατ’ οικονομίαν θα το δεχτούμε για την υγεία των ανθρώπων”

 Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος. Και βεβαίως εκείνος βρίσκεται εκτός της μιας αγίας καθολικής και αποστολικής εκκλησίας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την γνώμη του, αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο"!

 Άρα, με δυο λόγια, αναφέρθηκε από τον Κυθήρων ότι για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού χρησιμοποιήθηκε προϊόν εκτρώσεων και πως ανησύχησαν οι Παπικοί, απευθύνθηκαν στον Πάπα και εκείνος τους απάντησε σχετικά.


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΗΓΕΣ

Στο θέμα αναφέρονται όμως από καιρό και ξένες πηγές και ΜΜΕ. Και όπως θα φανεί παρακάτω, πραγματικά ανησύχησαν οι Ρωμαιοκαθολικοί Χριστιανοί, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και των ΗΠΑ - Καναδά και της Αυστραλίας ακόμη (μαζί με τους εκεί Ορθόδοξους Έλληνες - δείτε εδώ), πραγματικά απευθύνθηκαν στον Πάπα και πραγματικά το Βατικανό εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, όπου αναφέρει πράγματι ότι φαίνεται να γίνεται χρήση κυτταρικών σειρών από έμβρυα έκτρωσης σε εμβόλια κορωνοϊού, όπως μετέφερε και ο Κυθήρων!

Σύμφωνα δε με το περιοδικό Science, παρόμοια εμβρυακά κύτταρα άμβλωσης έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την παρασκευή και άλλων εμβολίων από κάποιες εταιρείες, όπως "της ερυθράς, της ανεμοβλογιάς, της ηπατίτιδας Α και του έρπητα ζωστήρα. Έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή εγκεκριμένων φαρμάκων κατά ασθενειών όπως η αιμορροφιλία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η κυστική ίνωση"... 

  Βεβαίως ούτε όλα τα εμβόλια είναι ίδια, ούτε όλες οι εταιρείες, ούτε χρησιμοποιήθηκε παντού ο ίδιος τρόπος έρευνας, δοκιμής και παρασκευής τους, για την αντιμετώπιση της ίδιας ασθένειας.

 Οι αντιρρήσεις λοιπόν εστιάζονται ακριβώς στην ηθική πλευρά, στην Βιοηθική. Στο κατά πόσο δηλαδή είναι αποδεκτό και ηθικό, το να χρησιμοποιούνται για οποιονδήποτε λόγο, έστω και πειραματικά, έστω και στο εργαστήριο, ανθρώπινα κύτταρα ή καλλιέργειες ανθρωπίνων κυττάρων και μάλιστα κυττάρων που προέρχονται από έμβρυα έκτρωσης... Από αγέννητα παιδιά του 1960 και 1970, που σήμερα θα ήταν περίπου 60 ή 50 ετών αντίστοιχα, με δικές τους πιθανόν οικογένειες και δικά τους παιδιά...

 Ας δούμε όμως στο σημείο αυτό τι ακριβώς αναφέρουν οκτώ διεθνείς πηγές που εντοπίσαμε:


1. ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ


 
 ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣΟ ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος με ανακοίνωσή του Βατικανού στις 21-12-2020 (δείτε εδώ), αποδέχεται ότι για την δοκιμή ή παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα εμβρύων έκτρωσης:

"Το ζήτημα της χρήσης εμβολίων, γενικά, βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο των επίμονων συζητήσεων στην κοινή γνώμη. Τους τελευταίους μήνες, αυτή η Συνέλευση έχει λάβει πολλά αιτήματα για γνωμοδότηση σχετικά με τη χρήση ορισμένων εμβολίων κατά του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί το Covid-19, που αναπτύχθηκαν χρησιμοποιώντας, στη διαδικασία έρευνας και παραγωγής, κυτταρικές σειρές που προέρχονται από ιστούς που ελήφθησαν από δύο αμβλώσεις που έγιναν τον περασμένο αιώνα (σ.σ. εννοεί τις δεκαετίες 1960 και 1970).

Ταυτόχρονα, υπήρξαν διαφορετικές ανακοινώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από Επισκόπους, Καθολικούς Συλλόγους και Εμπειρογνώμονες, διαφοροποιημένες και μερικές φορές αντιφατικές, οι οποίες έχουν επίσης δημιουργήσει αμφιβολίες για την ηθική της χρήσης αυτών των εμβολίων".
  
Και ο Πάπας με το Βατικανό τελικά καταλήγουν ότι αυτό είναι "ηθικά αποδεκτό":

"...Είναι ηθικά αποδεκτή η χρήση αντι-Covid εμβολίων-19 που χρησιμοποίησαν κυτταρικές σειρές από αμβλωμένα έμβρυα στη διαδικασία έρευνας και κατασκευής τους"!


 Η ανακοίνωση αυτή της 21-12-2020 προκαλεί σοκ στην δύση, όπου επίσης υπάρχουν εκατομμύρια ευσεβών και ευαίσθητων ανθρώπων. Επόμενο ήταν τότε κάποιοι από την Ιταλία, να τηλεφωνήσουν και να ενημερώσουν σχετικά τον Μητροπολίτη Κυθήρων, ο οποίος και όπως είδαμε, ανέφερε αμέσως τις σχετικές πληροφορίες στο ποίμνιό του.


2. VATICAN NEWS


 VATICAN NEWS - Το επίσημο ενημερωτικό δίκτυο του Βατικανού "Vatican News" παραθέτει επίσης το θέμα και λέει ότι ο Πάπας έκανε "ηθικά αποδεκτή" την χρήση κυτταρικών σειρών από έμβρυα άμβλωσης στα εμβόλια κατά του Covid-19 (δείτε εδώ). Διευκρινίζει μάλιστα ότι πρόκειται για έμβρυα της δεκαετίας του 1960 (παρακάτω θα δούμε ότι είναι κυρίως του 1973) και πώς η όλη ανακοίνωση έχει την ρητή έγκριση του Πάπα Φραγκίσκου:

 "Ένα σημείωμα από το Συνέδριο για το Δόγμα της Πίστης, το οποίο εγκρίθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο, δίνει το πράσινο φως κατά τη διάρκεια της πανδημίας στη χρήση εμβολίων που παράγονται με κυτταρικές σειρές που προέρχονται από δύο έμβρυα που αμβλώθηκαν τη δεκαετία του 1960.

 ...Η Συνέλευση του Βατικανού για το Δόγμα της Πίστης (CDF) έκανε αυτές τις δηλώσεις σε σημείωμα που υπέγραψαν ο Καρδινάλιος Luis Ladaria, και ο Γραμματέας, Αρχιεπίσκοπος Giacomo Morandi. Το κείμενο εγκρίθηκε ρητά από τον Πάπα Φραγκίσκο στις 17 Δεκεμβρίου και κυκλοφόρησε τη Δευτέρα (σ.σ. 21-12-2020)"!


3. CNN


 CNN - Η είδηση λοιπόν κάνει πάταγο, αφού παρουσιάζεται το οξύμωρο η Λατινική Εκκλησία να απαγορεύει τις εκτρώσεις και ο Πάπας να επιτρέπει ξαφνικά τα εμβόλια που χρησιμοποίησαν σε κάποιο στάδιο καλλιέργειες κύτταρων εμβρύων έκτρωσης και έτσι το CNN προβάλει αμέσως (21-12-2020) το Παπικό "ok" (δείτε εδώ), ενώ προσπαθεί παράλληλα να διευκρινίσει και να καθησυχάσει:

 "Το εμβόλιο κατά του Covid-19 είναι ηθικά αποδεκτό, έκρινε το Βατικανό, αφού ορισμένες ομάδες κατά των αμβλώσεων εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο παραγωγής των εμβολίων.

 Ορισμένες ομάδες είχαν εισηγηθεί ότι τα εμβόλια κορωνοϊού έγιναν χρησιμοποιώντας κύτταρα από αμβλωμένα έμβρυα. Τα κύτταρα είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένα και καλλιεργούνται σε εργαστήρια από ιστό που αποκτήθηκε πριν από πολλές δεκαετίες και δεν παράγονται απευθείας από έμβρυα που έχουν αμβλωθεί", αναφέρει το CNN.


4. ΤΙΜΕ


 ΤΙΜΕ - Στο θέμα αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του και το περιοδικό Τime (21-12-2020, δείτε εδώ), παρέχοντας πρόσθετες πληροφορίες, που αφορούν την αντίδραση ενός Καθολικού Επισκόπου στο Τέξας και ενός άλλου στην Καλιφόρνια, που κατήγγειλαν ως παράνομα τα εμβόλια, επειδή χρησιμοποιούσαν κυτταρικές σειρές από ανθρώπινο ιστό εμβρύων έκτρωσης, ζητώντας από τους πιστούς τους να μην εμβολιαστούν:

 "Το Βατικανό τη Δευτέρα (σ.σ. 21-12-2020) δήλωσε ότι είναι «ηθικά αποδεκτό» για τους Ρωμαιοκαθολικούς να λαμβάνουν εμβόλια COVID-19 που βασίζονται σε έρευνα που χρησιμοποιεί κύτταρα που προέρχονται από αμβλωμένα έμβρυα, οδηγία που προέκυψε όταν ορισμένοι κληρικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν ότι τέτοια προϊόντα ήταν ανήθικα.

 ...Εβδομάδες νωρίτερα, δύο επίσκοποι των ΗΠΑ, ένας στο Τέξας και ένας στην Καλιφόρνια, είχαν καταγγείλει τα εμβόλια που χρησιμοποιούν κυτταρικές σειρές από τον ιστό των αμβλωμένων εμβρύων ως ανήθικα παραγόμενα. Ένας από τους επισκόπους είπε ότι αρνήθηκε να λάβει ένα τέτοιο εμβόλιο και ενθάρρυνε τους Καθολικούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του"!


5. ΒΑΤΙΚΑΝΟ


 ΒΑΤΙΚΑΝΟ -  Το Βατικανό εν τω μεταξύ επανέρχεται με νέα αναλυτική ανακοίνωση της "Επιτροπής Βατικανού για τον Covid19" σε συνεργασία με το "Pontifical Academy for Life" σχετικά με τα εμβόλια στις 29-12-2020 (δείτε εδώ), όπου στην παράγραφο 3 επιβεβαιώνει την ύπαρξη εμβολίων από κύτταρα εμβρύων έκτρωσης:

 "Το πρώτο ερώτημα που τίθεται συχνά σχετικά με την παραγωγή εμβολίων αφορά τα βιολογικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξή τους. Από τις διαθέσιμες πληροφορίες, φαίνεται ότι ορισμένα από τα εμβόλια που πλησιάζουν τώρα στην έγκριση χρησιμοποιούν κυτταρικές σειρές από έμβρυα που αμβλώθηκαν εθελοντικά πριν από αρκετές δεκαετίες σε διάφορα στάδια της διαδικασίας, ενώ άλλα τα χρησιμοποιούν περιορισμένα σε ακριβείς εργαστηριακές εξετάσεις"...


6. NEW YORK TIMES


  NEW YORK TIMES - "Καταπέλτη" αποτελεί και πρότερο δημοσίευμα των New York Times (22-10-2020 - δείτε εδώ), το οποίο υποστηρίζει ότι για την ασθένεια του κορωνοϊού ο Τραμπ έλαβε θεραπευτική αγωγή αντισωμάτων, από κύτταρα που δοκιμάστηκαν σε εμβρυικό ιστό, άρα σε κύτταρα από έμβρυα έκτρωσης:

 "Οι κορωνοϊκές θεραπείες του Τραμπ δοκιμάστηκαν σε εμβρυικό ιστό.

 Οι «κυτταρικές σειρές» που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη μονοκλωνικών αντισωμάτων, καθώς και της ρεμδεσιβίρης και των εμβολίων, ξεκίνησαν με εμβρυϊκό ιστό πριν από δεκαετίες"!

Μάλιστα οι NYT δημοσιεύουν μια χαρακτηριστική εικόνα από κύτταρα νεφρών εμβρύου άμβλωσης, που τα λέει όλα και υπογραμμίζουν ότι "πολλές εταιρείες τα χρησιμοποιούν για να αναπτύξουν θεραπείες Covid 19"...


7. CHARLOTTE LOZIER INSTITUTE


CHARLOTTE LOZIER INSTITUTE - Το αμερικανικό "Charlotte Lozier Institute" (C.L.I.)- το οποίο επικαλείται σαν πηγή πληροφόρησης και το Βατικανό - παραθέτει πίνακα εταιρειών και εμβολίων ως προς την "πιθανή χρήση κυτταρικών σειρών που προέρχονται από άμβλωση στην ανάπτυξη, παραγωγή ή δοκιμή ενός εμβολίου"!

 Στον πίνακα αυτόν, σημειώνεται με κόκκινο όποια εταιρεία χρησιμοποίησε κυτταρικές σειρές από έμβρυα έκτρωσης για τα εμβόλια κατά του Covid 19 και με πράσινο μαζί με κόκκινο όποια το έχει χρησιμοποιήσει σε μερικά τεστ εργαστηρίου. Μάλιστα περιλαμβάνονται τρεις σχετικές στήλες αναφοράς: "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη", "Παραγωγή" και "Επιβεβαιωτικές δοκιμές εργαστηρίου"

  Από το μεγάλο αυτό κατάλογο του C.L.I., που περιλαμβάνει όλες τις εταιρείες παραγωγής εμβολίου κορωνοϊού δύσης και ανατολής, επιλέξαμε και απομονώσαμε αυτές που ενδιαφέρουν περισσότερο και έχουν ήδη διαθέσει ή διαθέτουν σύντομα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Έτσι έχουμε:

  Α. Η αμερικανική AstraZeneca με το αγγλικό Πανεπιστήμιο της Οξφόρφης, η κινεζική CanSino με το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου και την Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών του Κινεζικού Στρατού, αλλά και το ρωσικό Ινστιτούτο Ερευνών Gamaleya, καταγράφεται από το C.L.I. ότι χρησιμοποίησαν κυτταρικές σειρές εμβρύων έκτρωσης και στα τρία μάλιστα στάδια!

  Στις δε φαρμακευτικές που χρησιμοποίησαν την νέα τεχνική του mRNA, όπως η αμερικανική Moderna με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, αλλά και η αμερικανική Pfizer με την γερμανική BioNTech, καταγράφεται από το C.L.I. ότι χρησιμοποίησαν κυτταρικές σειρές εμβρύων έκτρωσης σε κάποιες εργαστηριακές τους δοκιμές, προκειμένου να φτάσουν στα γνωστά πια εμβόλια!


8. SCIENCE 


 SCIENCE - Η σχετική βιοηθική ανησυχία είχε αρχίσει πολύ πιο μπροστά πάντως στο εξωτερικό, από τον Μάρτιο - Απρίλιο του 2020, όταν, όπως αποκαλύπτει το επιστημονικό περιοδικό Science (12-6-2020, δείτε εδώ), ανώτεροι καθολικοί κληρικοί σε ΗΠΑ και Καναδά ήγειραν ηθικές αντιρρήσεις σε αυτό που διέβλεπαν, την χρησιμοποίηση ανθρωπίνων κυττάρων από έμβρυα έκτρωσης για την παρασκευή αντικορωνοϊκού εμβολίου και μάλιστα απέστειλαν σχετικά υπομνήματα στις Κυβερνήσεις ΗΠΑ και Καναδά.

 "Οι ανώτεροι Καθολικοί ηγέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, μαζί με άλλες ομάδες κατά των αμβλώσεων, εγείρουν ηθικές αντιρρήσεις για υποσχόμενα υποψήφια εμβόλια COVID-19 που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας κύτταρα που προέρχονται από ανθρώπινα έμβρυα που αμβλώθηκαν εκλεκτικά πριν από δεκαετίες.... (σ.σ. εξηγεί αλλού ότι νόμος του Τραμπ δεν επιτρέπει χρήση σύγχρονων εμβρύων έκτρωσης, αλλά μόνον περασμένων δεκαετιών και γι' αυτό εκείνα μόνο χρησιμοποιούνται)

 ..."Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι Αμερικανοί να έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο που παράγεται ηθικά: κανένας Αμερικανός δεν πρέπει να υποχρεωθεί να επιλέξει μεταξύ εμβολιασμού κατά αυτού του δυνητικά θανατηφόρου ιού και παραβίασης της συνείδησής του", δήλωσε η Διάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων των ΗΠΑ (USCCB) και 20 άλλοι θρησκευτικοί, ιατρικοί και πολιτικοί οργανισμοί έγραψαν στον Stephen Hahn, επίτροπο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), τον Απρίλιο. «Ευτυχώς, άλλα εμβόλια [COVID-19]… χρησιμοποιούν κυτταρικές σειρές που δεν συνδέονται με ανήθικες διαδικασίες και μεθόδους.

 ...Δύο από τα έξι εμβόλια έχουν υποβληθεί σε δοκιμές σε ανθρώπους (βλ. πίνακα παρακάτω). Πέντε κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας ανθρώπινα εμβρυϊκά κύτταρα ως «εργοστάσια» για την παραγωγή αδενοϊών που μεταφέρουν γονίδια από το SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί το COVID-19. Οι αδενοϊοί, οι οποίοι είναι απενεργοποιημένοι και δεν μπορούν να αναπαραχθούν, χορηγούνται ως εμβόλιο. Στη συνέχεια, τα κύτταρα των παραληπτών παράγουν πρωτεΐνες από τον κορωνοϊό, ελπίζοντας ότι προκαλούν προστατευτική ανοσοαπόκριση.

 Το έκτο εμβόλιο, το οποίο θα μπορούσε να υποβληθεί σε δοκιμές σε ανθρώπους αυτό το καλοκαίρι (σ.σ. 2020), είναι ένα εμβόλιο πρωτεϊνικής υπομονάδας. Οι ερευνητές χρησιμοποιούν κύτταρα HEK-293 για να φτιάξουν κομμάτια της πρωτεΐνης ακίδα που στερεώνεται στην επιφάνεια του κορωνοϊού. Για να προκαλέσει ανοσοαπόκριση, το εμβόλιο χορηγείται μέσω επιθέματος δέρματος με 400 μικροσκοπικές βελόνες"...

  Και το περιοδικό παραθέτει  πίνακα με τις κυτταρικές σειρές που χρησιμοποιούσε έως την στιγμή συγγραφής του άρθρου (12 Ιουνίου 2020) η κάθε εταιρεία.



ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ

 Το Science επεξηγεί μάλιστα, πως η κυτταρική σειρά "HEK-293" είναι μια "νεφρική κυτταρική σειρά που χρησιμοποιείται ευρέως στην έρευνα και τη βιομηχανία, που προέρχεται από ένα έμβρυο που αμβλώθηκε το 1972"!

 Όπως φαίνεται τώρα συνολικά από όλους τους παραπάνω πίνακες, την κυτταρική σειρά HEK-293, χρησιμοποίησαν σε κάποιο στάδιο η AstraZaenica, η Moderna, η Pfizer - BioNtech, η κινεζική CanSino και το ρωσικό Gamaleya (εμβόλιο Sputnik)...

 Η δε "PER. C6", μας πληροφορεί πάλι το Science, είναι μια "ιδιοκτησιακή κυτταρική σειρά που ανήκει στην Janssen, θυγατρική της Johnson & Johnson, αναπτύχθηκε από κύτταρα αμφιβληστροειδούς από ένα έμβρυο ηλικίας 18 εβδομάδων που αμβλώθηκε το 1985"!

 "Και οι δύο κυτταρικές σειρές αναπτύχθηκαν στο εργαστήριο του μοριακού βιολόγου Alex van der Eb (σ.σ. 86 ετών σήμερα) στο Πανεπιστήμιο Leiden (σ.σ. Ολλανδία)", επισημαίνει το περιοδικό.

 Από όλα πλέον τα παραπάνω στοιχεία και πίνακες, μπορεί κανείς πλέον να κρίνει εάν είχε ή όχι δίκαιο σε όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ...



ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ


 "Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος" θα σχολίαζε ίσως κάποιος...

 Και ίσως τίποτα πιο όμορφο δεν υπάρχει προς στιγμήν από ένα επίκαιρο ...ταξίδι στα Κύθηρα, το νησί της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας και του Μητροπολίτη Σεραφείμ που ανέδειξε το ζήτημα, για το οποίο πλέον οφείλει άμεσα να λάβει θέση και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, της Κρήτης, της Κύπρου και το Άγιον Όρος και φυσικά το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο  - όπως και οι Αρχιεπισκοπές Αμερικής, Καναδά, Θυατείρων και Μ. Βρετανίας, Ιταλίας και Ν. Ευρώπης, Αυστραλίας - αλλά και τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων, Ρωσίας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας και όλες γενικά οι Ορθόδοξες Εκκλησίες, αλλά και όλος ο πολιτικός κόσμος και τα πολιτικά κόμματα.

  Είναι κατεπείγουσα πια βιοηθική ανάγκη.

     ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου