ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΗΣΥΧΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΠΗΛΑΙΩΤΗ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ! Προλογίζει ο Λεμεσού Αθανάσιος

 

 Ο Άγιος Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής και Σπηλαιώτης (+15-8-1959 μ.Χ.) υπήρξε ο μεγάλος αναμορφωτής του Αγίου Όρους και κατ΄ επέκτασιν ο πνευματικός αναμορφωτής του νέου Ορθοδόξου Ελληνισμού, Ελλαδικού, Κυπριακού και Ομογενειακού.

  Ασκητεύοντας σε τελεία πτωχεία, τρώγοντας ευτελή και σκουληκιασμένα συνήθως φαγητά, σε σπηλιές γεμάτες υγρασία και ταλαιπωρία, τελώντας καθημερινές πολύωρες αγρυπνίες με την ευχή "Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με", γέμισε με την Χάρη του φωτιστικού Αγίου Πνεύματος και μετέδωσε με σκληρές και επίπονες δοκιμασίες τούτον τον δρόμο και τρόπο στους μαθητές του, τα πνευματικά του τέκνα, που αργότερα θα αναγεννούσαν το Περιβόλι της Παναγιάς και θα έφταναν ως Κύπρο και Αμερική, γεμίζοντας αληθινή, ευλογημένη Ορθοδοξία, χαρά, ανάπαυση και γαλήνη τις ψυχές των Χριστιανών.

  Έτσι δίπλα του ασκήτεψαν ο ο Άγιος Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης (+27-2-1988 μ.Χ.), ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός (1-7-2009 μ.Χ.), και ο μακαριστός Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα (8-12-2019 μ.Χ.)!

  Το νέο βιβλίο της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, που προλογίζει ο πνευματικός του "εγγονός" Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, περιέχει επιστολές και ποιήματα του Αγίου Γέροντος Ιωσήφ Ησυχαστού, που δείχνουν την ευαισθησία, την πίστη, την αγωνιστικότητα και τις συγκλονιστικές θεωρίες που έζησε ο μεγάλος αγιορείτης Γέροντας, τον οποίον αγιοκατάταξε επίσημα το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2020.


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου