ΑΠΕΙΛΗ "ΣΕΙΣΜΟΣ" ΠΟΥΤΙΝ: ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΝ - Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ!


(ανανέωση 6) Ξύπνησε από τον χειμέριο ύπνο της η ρωσική Αρκούδα και ετοιμάζεται να ξανακάνει αισθητή την παρουσία της παγκόσμια και ηχηρά! 

Ωστόσο μετά το πρόσφατο τηλεφώνημα Μπάιντεν - Πούτιν και τις συνεχείς παρασκηνιακές προσπάθειες για συνάντηση των δύο ηγετών, ο Πρόεδρος της Ρωσίας φαίνεται να άφησε για επόμενο στάδιο τις δυναμικές κινήσεις, έχοντας υποσχέσεις από ΗΠΑ για ειρηνική λύση και ανώδυνη απόδοση του Ντονμπάς άμεσα ή έμμεσα στην Ρωσία...

Ανοιχτό είναι ακόμη όμως το θέμα της Λευκορωσίας, μετά την αποκάλυψη προετοιμασίας δυτικού πραξικοπήματοςπου κατήγγειλε σφοδρότατα στην ομιλία του και ο Πούτιν, ενώ αναμένεται κατ΄ ιδίαν συνάντηση με Λουκασένκο, που μπορεί να καταλήξει ακόμη και σε Ένωση με την Ρωσία, επίσημη ή ανεπίσημη...


ΠΟΥΤΙΝ: ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ


Την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, τα δύο "21" (21-4-21), ο Πρόεδρος της Ρωσίας εκφώνησε ενώπιον του Κοινοβουλίου της Ρωσίας (Ομοσπονδιακή Συνέλευση) και του Ρωσικού λαού, την πιο βαρυσήμαντη ομιλία του διάρκειας 78 λεπτών, που αναμενόταν να προκαλέσει διεθνή σεισμό, ενώ αμέσως μετά συνεδριάζουν τα Νομοθετικά Σώματα (Δούμα και Κάτω Βουλή).

Αντί άλλων συγκεκριμένων κινήσεων που θα συντάραζαν τον κόσμο, ο Πούτιν επέλεξε προς το παρόν και μέχρι οι ΗΠΑ να βάλουν σε τάξη την Ουκρανία και να αποδώσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το Ντομπάς στους Ρωσόφωνους ή την Ρωσία, την εκτόξευση πρωτοφανών απειλών, για κόκκινες γραμμές και για γρήγορη, σκληρή και ασύμμετρη ρωσική απάντηση, που υπονοεί όλου του είδους τους Πολέμους και μέσα γνωστά και άγνωστα:

ΠΟΥΤΙΝ 1: "Θέλουμε πραγματικά να έχουμε καλές σχέσεις με όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας. Αλλά αν κάποιος αντιληφθεί αυτές τις καλές προθέσεις ως αδυναμία, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη, γρήγορη και σκληρή"!


ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΝ


Ο Πρόεδρος της Ρωσίας συνέχισε με απειλητικό ύφος και δεσμεύτηκε ενώπιον εκατομμυρίων Ρώσων τηλεθεατών και όλων των μελών της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, ότι οι εχθροί της Ρωσίας θα το μετανιώσουν, αν τολμήσουν να περάσουν τις "κόκκινες γραμμές" που θα καθορίσει:

ΠΟΥΤΙΝ 2: "Εκείνοι που βρίσκονται πίσω από τις προκλήσεις που απειλούν τα βασικά συμφέροντα της ασφάλειάς μας θα μετανιώσουν για όσα έχουν κάνει με τρόπο που δεν μετανιώνουν τίποτα εδώ και πολύ καιρό.

Ταυτόχρονα, πρέπει απλώς να το ξεκαθαρίσω, έχουμε αρκετή υπομονή, υπευθυνότητα, επαγγελματισμό, αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα στην υπόθεσή μας, καθώς και κοινή λογική, κατά τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης. Αλλά ελπίζω ότι κανείς δεν θα σκεφτεί να περάσει την «κόκκινη γραμμή» σε σχέση με τη Ρωσία. Εμείς οι ίδιοι θα καθορίσουμε σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση που θα σχεδιαστεί"!ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ - ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ


Ο Ρώσος ηγέτης κατήγγειλε ακόμη με σκληρή γλώσσα το σχεδιαζόμενο Πραξικόπημα στην Λευκορωσία που ξεσκεπάστηκε την τελευταία στιγμή και αναμένεται να οδηγήσει ακόμη και σε επίσημη ή ανεπίσημη Ένωση της Λευκορωσίας (Μπελαρούς) με την Ρωσία, σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση που θα έχει με τον Λουκασένκο:

Πούτιν: "Αναφέρομαι στην πρόσφατα εκτεθειμένη άμεση παρέμβαση στη Λευκορωσία σε μια προσπάθεια ενορχήστρωσης πραξικοπήματος και δολοφονίας του Προέδρου της χώρας. Συγχρόνως, είναι τυπικό ότι ακόμη και τέτοιες κατάφωρες ενέργειες δεν έχουν καταδικαστεί από τη λεγόμενη συλλογική Δύση. Κανείς δεν φάνηκε να το προσέχει. Όλοι προσποιούνται ότι τίποτα δεν συμβαίνει.

...Όμως, η πρακτική διεξαγωγής πραξικοπημάτων και σχεδιασμού πολιτικών δολοφονιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων υψηλών αξιωματούχων - λοιπόν, αυτό πάει πάρα πολύ. Αυτό είναι πέρα ​​από τα όρια"!


Η ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥΤΙΝ - ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην μεγάλη και πραγματικά πολύ ανθρώπινη και πολιτισμένη ομιλία του, που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος για την περίθαλψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τις μονογονεϊκές οικογένειες, την παιδεία, τις πρόσθετες αυξήσεις στους Εκπαιδευτικούς, τις Βιβλιοθήκες και τα Πανεπιστήμια, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε τέλος και στα κρίσιμα ζητήματα Εξωτερικής πολιτικής, στέλνοντας προειδοποιητικά μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες:

"Το νόημα και ο σκοπός της πολιτικής της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή - θα πω μόνο λίγα λόγια για να ολοκληρώσω την ομιλία μου - είναι η διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας για την ευημερία των πολιτών μας, για τη σταθερή ανάπτυξη της χώρας μας. Η Ρωσία έχει σίγουρα τα δικά της συμφέροντα που υπερασπίζουμε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, όπως κάνουν όλα τα άλλα κράτη. Και αν κάποιος αρνείται να καταλάβει αυτό το προφανές πράγμα ή δεν θέλει να διεξαγάγει διάλογο και επιλέξει έναν εγωιστικό και αλαζονικό τόνο μαζί μας, η Ρωσία θα βρει πάντα έναν τρόπο να υπερασπιστεί τη στάση της.

Ταυτόχρονα, δυστυχώς, όλοι στον κόσμο φαίνεται να έχουν συνηθίσει στην πρακτική πολιτικών κινήτρων, παράνομων οικονομικών κυρώσεων και σε βίαιες προσπάθειες ορισμένων βάναυσων φορέων να επιβάλουν τη βούλησή τους σε άλλους με βία. Αλλά σήμερα, αυτή η πρακτική εκφυλίζεται σε κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο - Αναφέρομαι στην πρόσφατα εκτεθειμένη άμεση παρέμβαση στη Λευκορωσία σε μια προσπάθεια ενορχήστρωσης πραξικοπήματος και δολοφονίας του Προέδρου της χώρας. Συγχρόνως, είναι τυπικό ότι ακόμη και τέτοιες κατάφωρες ενέργειες δεν έχουν καταδικαστεί από τη λεγόμενη συλλογική Δύση. Κανείς δεν φάνηκε να το προσέχει. Όλοι προσποιούνται ότι τίποτα δεν συμβαίνει.

Αλλά ακούστε, μπορείτε να σκεφτείτε ό, τι σας αρέσει, ας πούμε, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας [Βίκτορ] Γιανουκόβιτς ή τον [Νικολά] Μαντούρο στη Βενεζουέλα. Επαναλαμβάνω, μπορείτε να τους αρέσετε ή να τους αντιπαθείτε, συμπεριλαμβανομένου του Γιανουκόβιτς που σχεδόν σκοτώθηκε επίσης και απομακρύνθηκε από την εξουσία μέσω ένοπλου πραξικοπήματος. Μπορείτε να έχετε τη δική σας γνώμη για την πολιτική του Προέδρου της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko. Όμως, η πρακτική διεξαγωγής πραξικοπημάτων και σχεδιασμού πολιτικών δολοφονιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων υψηλών αξιωματούχων - λοιπόν, αυτό πάει πάρα πολύ. Αυτό είναι πέρα ​​από τα όρια.

Αρκεί να αναφέρουμε την παραδοχή που έγιναν από τους κρατούμενους συμμετέχοντες στη συνωμοσία για μια προγραμματισμένη πολιορκία του Μινσκ, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων για τον αποκλεισμό των υποδομών και των επικοινωνιών της πόλης, και ένα πλήρες κλείσιμο ολόκληρου του συστήματος ισχύος στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας! Αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα ότι προετοιμάζουν μια τεράστια επίθεση στον κυβερνοχώρο. Τι άλλο θα μπορούσε να είναι; Ξέρετε, δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα με έναν διακόπτη.

Είναι σαφές ότι υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι Δυτικοί συνάδελφοί μας απορρίπτουν πεισματικά τις πολυάριθμες προτάσεις της Ρωσίας για την καθιέρωση διεθνούς διαλόγου σχετικά με την πληροφόρηση και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Έχουμε υποβάλει αυτές τις προτάσεις πολλές φορές. Αποφεύγουν ακόμη και να συζητήσουν αυτό το θέμα.

Τι θα συνέβαινε αν υπήρχε πραγματική απόπειρα πραξικοπήματος στη Λευκορωσία; Σε τελική ανάλυση, αυτός ήταν ο τελικός στόχος. Πόσα άτομα θα είχαν πληγεί; Τι θα είχε γίνει η Λευκορωσία; Κανείς δεν το σκέφτεται.

Ακριβώς όπως κανείς δεν σκεφτόταν το μέλλον της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος στη χώρα αυτή.

Στο μεταξύ, οι εχθρικές κινήσεις προς τη Ρωσία συνεχίστηκαν αμετάβλητα. Ορισμένες χώρες έχουν υιοθετήσει μια ασυνήθιστη ρουτίνα όπου επιλέγουν τη Ρωσία για οποιονδήποτε λόγο, τις περισσότερες φορές, χωρίς κανένα λόγο. Είναι ένα είδος νέου αθλητισμού που φωνάζει πιο δυνατά.

Από αυτήν την άποψη, συμπεριφερόμαστε με εξαιρετικά περιορισμένο τρόπο, θα έλεγα ακόμη και με μετριοπάθεια και το λέω αυτό χωρίς ειρωνεία. Συχνά, προτιμούμε να μην απαντάμε καθόλου, όχι μόνο σε εχθρικές κινήσεις, αλλά ακόμη και στην απόλυτη αγένεια. Θέλουμε να διατηρήσουμε καλές σχέσεις με όλους όσοι συμμετέχουν στον διεθνή διάλογο. Αλλά βλέπουμε τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή. Όπως είπα, κάθε τόσο που στηρίζουν τη Ρωσία, χωρίς λόγο. Και φυσικά, όλα τα μικροσκοπικά Tabaquis τρέχουν γύρω τους, όπως ο Tabaqui έτρεξε γύρω από τον Shere Khan - τα πάντα μοιάζουν στο βιβλίο του Kipling - ουρλιαχτά για να κάνουν τον κυρίαρχο τους ευτυχισμένο. Ο Kipling ήταν σπουδαίος συγγραφέας.

Θέλουμε πραγματικά να διατηρήσουμε καλές σχέσεις με όλους εκείνους που ασχολούνται με τη διεθνή επικοινωνία, συμπεριλαμβανομένων, παρεμπιπτόντως, εκείνων με τους οποίους δεν έχουμε τα τελευταία χρόνια, να το θέσουμε ήπια. Πραγματικά δεν θέλουμε να κάψουμε γέφυρες. Αλλά αν κάποιος εκλάβει λανθασμένα τις καλές προθέσεις μας σαν αδιαφορία ή αδυναμία και σκοπεύει να κάψει ή ακόμα και να ανατινάξει αυτές τις γέφυρες, πρέπει να γνωρίζουν ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη, γρήγορη και σκληρή.

Εκείνοι που βρίσκονται πίσω από τις προκλήσεις που απειλούν τα βασικά συμφέροντα της ασφάλειάς μας θα μετανιώσουν για όσα έχουν κάνει με τρόπο που δεν μετανιώνουν τίποτα εδώ και πολύ καιρό.

Ταυτόχρονα, πρέπει απλώς να το ξεκαθαρίσω, έχουμε αρκετή υπομονή, υπευθυνότητα, επαγγελματισμό, αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα στην υπόθεσή μας, καθώς και κοινή λογική, κατά τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης. Αλλά ελπίζω ότι κανείς δεν θα σκεφτεί να περάσει την «κόκκινη γραμμή» σε σχέση με τη Ρωσία. Εμείς οι ίδιοι θα καθορίσουμε σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση που θα σχεδιαστεί"!ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΑΚΟΜΗ


Ο Πούτιν πάντως, που τόσο καιρό είχε χαθεί κυριολεκτικά, ήταν έτοιμος να εξαγγείλει:

1. Την Ένωση της περιοχής του Ντονμπάς (Ανατολική Ουκρανία) με την μητέρα Ρωσία, όπως είχε κάνει πριν επτά χρόνια (2014) με την Κριμαία!

2. Την αποστολή Ρωσικών Στρατευμάτων στα Νέα Ρωσικά Σύνορα, δηλαδή μέσα στην ίδια την (τέως) Ουκρανία (Ντονμπάς)!

3. Την Ομοσπονδιακή Ένωση ή Στενή Συμμαχία (στρατιωτική και οικονομική) με την Λευκορωσία, περικυκλώνοντας την Ουκρανία και από τον βορρά, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από το ίδιο το Κίεβο, μια παραδοσιακά Ρωσική και Ορθόδοξη πόλη, όπου και η οικία και ο τάφος του Κωνσταντίνου Υψηλάντη, πατέρα του Αρχηγού της Ελληνικής Επανάστασης το 1821 (δείτε εδώ)

Το τηλεφώνημα πάντως από τον Μπάιντεν, φαίνεται πως βάρυνε αρκετά, μαζί με το έντονο διπλωματικό παρασκήνιο προετοιμασίας συνάντησης των δύο ηγετών, καθώς οι ΗΠΑ φαίνεται πως δεν θα τραβήξουν το σχοινί, αν και το ρωσικό σχοινί φανεί μικρότερο και ηπιότερο... Όπως και φάνηκε σήμερα...


ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ


Οφείλουμε να τονίσουμε εδώ, ότι επειδή υπάρχουν και δυνάμεις που επιθυμούν την εμπλοκή Ρωσίας με ΗΠΑ, όπως η Κίνα και η Τουρκία, σε περίπτωση κλιμάκωσης, στην οποία, όπως βεβαίωσε πλέον επίσημα ο Πούτιν, θα προχωρήσει άμεσα η Άρκτος, πρέπει να έχουμε υπόψη:

Σημείωση 1: Τυχόν στρατιωτική απάντηση της Ουκρανίας, θα προκαλέσει θυελλώδη προέλαση του Ρωσικού Στρατού δυτικότερα, με ένωση διά ζώνης ξηράς Ντονμπάς - Κριμαίας και κήρυξη της Αζοφικής ως Ρωσικής Θάλασσας!

Σημείωση 2: Τυχόν εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα προκαλέσει απελευθερωτική εισβολή ρωσικού στρατού και στο Κίεβο από τα οχυρά της Λευκορωσίας, που θα είναι αδύνατον να ανακοπεί, καθώς μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της Ουκρανίας θέλει την Ορθόδοξη Ρωσία και όχι την άθεη Δύση, αφού μέχρι πριν λίγα χρόνια ψήφιζε μάλιστα πλειοψηφικά φιλορωσικές κυβερνήσεις, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει πλέον η "σιγουριά" του εμβολίου Sputnik (ιατροφαρμακευτικός πόλεμος)...

Σημείωση 3: Οι "προθεσμίες" τρέχουν λίγο πριν την έναρξη της γιγάντιας πολυεθνικής Άσκησης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Βαλκάνια και Μαύρη Θάλασσα, με την ονομασία "Defender Europe 21", της οποίας η κύρια φάση αρχίζει την 1 Μαϊου (παραμονή του Ορθόδοξου Πάσχα...) και τελειώνει στις 10 Ιουνίου 2021, με συμμετοχή 26 χωρών και 28.000 στρατιωτών, ενώ ήδη νατοϊκά πολεμικά πλοία προωθούνται στον Εύξεινο Πόντο και αμερικανικά στρατεύματα έχουν αποβιβαστεί σε Δυρράχιο και Αλεξανδρούπολη! Το σενάριο της Άσκησης είναι σύγκρουση με την Ρωσία! (δείτε και εδώ)

Σημείωση 4: Στις 21 Απριλίου πάντως "μεταρρυθμιστικοί" κύκλοι εντός της Ρωσίας οργανώνουν σωρεία διαδηλώσεων εναντίον του Πούτιν, με αιτιολογία την χειροτέρευση της υγείας του αντιπολιτευόμενου ηγέτη Αλεξέι Ναβάλνι, λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί στις ρωσικές φυλακές και με απώτερο στόχο να αμαυρώσουν την διεθνή εικόνα του Ρώσου Προέδρου...


ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΛΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Όλα είχαν σχεδιαστεί προσεκτικά εδώ και καιρό, όπως και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik που έδωσε νέα διεθνή ανάσα στην Ρωσία και πλέον νιώθει πολύ πιο ισχυρή για να επιβάλει τα εθνικά της δίκαια και να υπερασπιστεί ρωσικούς πληθυσμούς που την καλούν και θα την καλέσουν...

Πλοία του Ρωσικού Πολεμικού Στόλου κατέβηκαν από τον Βόλγα και Ντον για να Αζοφική και Μαύρη Θάλασσα, σχηματίζοντας ισχυρή αποβατική δύναμη και δύναμη κρούσης, ενώ μεγάλες μονάδες του Στρατού Ξηράς και Πυροβολικό είναι έτοιμες να μπουν ακαριαία σε Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ, μόλις τα πάρει ο Πούτιν...


ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;

Η απάντηση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ποια θα είναι άραγε αν η Αρκούδα διαβεί τα "σύνορα";

Η άσκηση "Defender Europe 21" θα εξελιχθεί από πρόβα Πολέμου σε Παγκόσμιο Πόλεμο;

Και με την ευκαιρία, τι είχε συμβεί το 2014 στο αμερικανικό USS Donald Cook στην Μαύρη Θάλασσα, που οδήγησε σε μαζικές παραιτήσεις το πλήρωμά του; (δείτε εδώ)

Η Ουκρανία θα προχωρήσει μόνη της σε επίθεση κατά Ρωσικού Στρατού, με την βοήθεια των Τουρκικών μη επανδρωμένων TB2 Bayraktar; Οδηγώντας σε ρωσική εγκατάλειψη τον Ερντογάν και άμεση άρα ανατροπή του, όπως επιθυμούν και οι ΗΠΑ; (δείτε εδώ)

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

21 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου