ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ (UAV) "ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡ" - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - Βίντεο

 

  Η μεγαλύτερη απειλή και πλεονέκτημα της Τουρκίας, πέραν ακόμη και των S-400 , είναι τα περίφημα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Unmanned Aerial Vehicle - UAV) τα οποία κατασκευάζει μόνη της και μάλιστα σε πληθώρα, αποτελώντας πλέον την μεγαλύτερη UAV δύναμη Ευρώπης και Ασίας και δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ!

Ο ΝΕΟΣ "ΟΥΡΒΑΝΟΣ"


 Το τεράστιο αυτό τεχνολογικό και στρατιωτικό πλεονέκτημα των Τούρκων, οφείλεται σε έναν Τούρκο Φοιτητή του ΜΙΤ, ονόματι Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ (Selçuk Bayraktar - γεννηθείς το 1979), ο οποίος λέγεται μάλιστα ότι θήτευσε εκεί δίπλα σε Έλληνα Καθηγητή και ασκήθηκε στον συντονισμό και έλεγχο από το έδαφος μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων.

  Έτσι, γυρνώντας το 2007 στην Τουρκία επέδειξε τα δικά του (;) σχέδια UAV και αντί να τον πετάξουν στο "καλάθι των αχρήστων" όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα (δείτε εδώ), τον άρπαξαν από τα "μαλλιά" και τον έβαλαν να παράγει για λογαριασμό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων τα πρώτα μη επανδρωμένα "Bayraktar", που πλέον έχουν εξελιχθεί τόσο, που μπορούν να διεξάγουν από μόνα τους ολόκληρο πόλεμο, από απόσταση ασφαλείας εκατοντάδων πλέον χιλιομέτρων, χωρίς τουρκικές απώλειες!

  Βέβαια δεν λείπουν τα δημοσιεύματα που μιλούν για γερμανική, βρετανική και ισραηλινή υψηλή τεχνολογία που αντέγραψαν ή χρησιμοποίησαν έναντι εκατομμυρίων δολαρίων οι Τούρκοι (εδώ), αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


  Μάλιστα τέτοια ήταν η αναγνώριση και εκτίμηση του Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, του σύγχρονου "Ουρβανού"* των Τούρκων, που ο Ερντογάν τον έκανε γαμπρό του το 2016, δίνοντάς του την μικρότερη κόρη του Σουμεγιέ, αποδεικνύοντας πόσο καλά ξέρει και παίζει...

ΓΕΩ-ΙΣΧΥΣ ΑΠΟ ...ΨΗΛΑ


  Τα σχεδόν "αθόρυβα" και "αόρατα", με μικρό θερμικό ίχνος τουρκικά UAV, είναι ο κύριος λόγος του μεγάλου επιθετικού γεωπολιτικού ανοίγματος της Τουρκίας, αφού χάρη σε αυτά έγιναν όλες οι επιχειρήσεις σε Συρία, Λιβύη, Ναγκόρνο Καραμπάχ και προσεχώς όπως φαίνεται σε Ελλάδα...

 Στα UAV "Bayraktar" στηρίζεται ολόκληρη η στρατιωτική μηχανή της Άγκυρας και η εξουδετέρωσή τους θα αποτελούσε το τέλος της ίδιας της Τουρκίας, που θυμίζει την υπεροπλία των Ναζί και το δόγμα των "κεραυνοβόλων πολέμων"...

 Ήδη μάλιστα κατασκευάζονται στην Τουρκία και τα πρώτα UAV αυτοκτονίας, φτιαγμένα να θυσιάζονται, προκειμένου να καταστρέψουν καίριους στρατηγικούς στόχους.

ΤΙ ΣΟΪ ΠΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ


   Για να πάρουμε μια γεύση των δυνατοτήτων τους, ας συγκρατήσουμε ότι πετούν με κινητήρες 100 - 170 Hp, έχουν ακτίνα δράσης 150 χιλιομέτρων, φτάνουν σε ταχύτητα τους 135 κόμβους (250 χιλιόμετρα την ώρα) και μπορούν να παραμείνουν στον αέρα ακόμη και 24 ώρες, διαθέτουν υπερσύγχρονες κάμερες και συστήματα ασφαλείας ελέγχου πτήσεων σε σύνδεση/πλοήγηση με τουρκικό δορυφόρο, ενώ φέρουν οπλικά συστήματα ικανά να κάνουν σκόνη ό,τι βρεθεί μπροστά ή κάτω τους, σχεδόν πάντα εκ του ασφαλούς!

  Το μήκος τους φτάνει τα 6,5 μέτρα, το άνοιγμα των πτερύγων τους τα 12, ενώ μπορούν να σηκώσουν μικτά 650 κιλά βάρος και  να ανέβουν ως τα 27.000 πόδια!

  Το μόνο ως τώρα "αδύνατο" σημείο τους φαίνεται πως είναι οι καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένα η βροχή...

 Κύριος επομένως στόχος της Ελλάδας πρέπει να είναι εκτός από το εργοστάσιο παραγωγής και τους σταθμούς ελέγχου τους, η κατεπείγουσα ανάπτυξη ελληνικής τεχνολογίας εξουδετέρωσης, που πρέπει να αποτελέσει την υπ΄ αριθμόν ένα προτεραιότητα της Κυβέρνησης και ολόκληρου του Επιχειρηματικού και Τεχνικού δυναμικού της Ελλάδας και της Ομογένειας, καθώς η αντιμετώπισή τους αποτελεί ζήτημα εθνικής επιβίωσης!

ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

 Μια ματιά στο παρακάτω βίντεο από την δράση των τουρκικών UAV "Bayraktar" στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, θα πείσει και τον πιο δύσπιστο Πρωθυπουργό - Υπουργό, για άμεση δράση, σε μια χώρα που πραγματοποίησε την πρώτη πτήση στον κόσμο με τους Δαίδαλο και Ίκαρο και τις μεγαλύτερες αρχαίες και μεσαιωνικές εφευρέσεις σε όλα τα επίπεδα και τομείς.

  Ο στείρος κομματισμός, η έλλειψη εθνικής Παιδείας, εθνικής ευαισθησίας, επίγνωσης και εθνικού στόχου - οράματος, μας οδήγησε βέβαια στην σημερινή τραγική κατάντια.

  Ο κόμπος όμως φτάνει πια στο χτένι. Τα χρήματα των Ελλήνων, αντί να πάνε σε αχρείαστα Μνημόνια, σε αχρείαστα ανοιξιάτικα λοκντάουν και σε αχρείαστα "έργα και ημέρες" και "μεγάλους περιπάτους", ας κατευθυνθούν στην αμυντική θωράκιση, έρευνα και τεχνολογία μιας χώρας που απειλείται πλέον ολοκληρωτικά από την τουρκική στρατιωτική τεχνογνωσία και τεχνολογία. Ήδη παράλληλα κατασκευάζεται τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς (TF-X) και αεροπλανοφόρο...

 Η συνέχιση της απάθειας και των υποχωρήσεων, αποτελεί λοιπόν πλέον εθνικό έγκλημα.

 Τα μεγαλύτερα μυαλά της Ελλάδας πρέπει να δουλέψουν άμεσα πάνω στην εξουδετέρωση, στρατιωτική ή ηλεκτρονική των τουρκικών UAV και είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε κάθε προσπάθεια, κρατώντας πάντα απόρρητα τα καίρια σημεία των σχεδίων αυτών.

 Υπάρχει βέβαια πρώτα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΠΚΥ), για να αρχίσει κανείς.

  Τα "Bayraktar" δεν είναι ανίκητα, όπως δείχνουν και πολλές φωτογραφίες κατάρριψής τους (π.χ. Λιβύη). Έχουν "αχίλλειο πτέρνα" και όχι μόνον πρέπει να την βρούμε, αλλά και να την σημαδέψουμε εγκαίρως!

  Γιατί δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε όπως στην περίπτωση του Ουρβανού* το 1453...

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

* Ουρβανός: Ούγγρος κατασκευαστής του τεράστιου κανονιού του Μωάμεθ Β΄ κατά την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης το 1453, που έδωσε το τεχνολογικό πλεονέκτημα στους Τούρκους

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου