"ΚΥΚΛΩΠΕΙΟΣ" ΑΘΛΟΣ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 116 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΡΩΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ! Βίντεο


  Είναι από τις λίγες φορές που με όλη σου την καρδιά μπορείς και πρέπει να πεις ένα μεγάλο "εύγε" στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ιδιαίτερα στον Υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή και την εταιρεία "Κύκλωψ" του Άρη Θεοδωρίδη, που έπειτα από την ευγενική παραχώρηση της εγγονής του ήρωα Ναταλίας Ιωαννίδη, αποκατέστησαν στην εντέλεια το σπίτι του Αρχηγού των Μακεδονομάχων στη Δυτική Μακεδονία και Αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού Παύλου Μελά, που έγινε σύμβολο ηρωισμού, αγώνα και αυτοθυσίας για τον λυτρωμό της Μακεδονίας από τους Κομιτατζήδες, την πλαστογραφία, τον, σφετερισμό, την παραχάραξη!

"ΚΙΒΩΤΟΣ" ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


 "Κιβωτό" που στεγάζει τις μνήμες και τα αποτυπώματα της ιστορίας, χαρακτήρισε το σπίτι του Παύλου Μελά η Ναταλία Ιωαννίδη, εγγονή του εθνικού ήρωα και Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, μιλώντας για το θαύμα της ταχείας και ολοκληρωτικής αποκατάστασης της ιστορικής οικίας του εθνικού μας ήρωα! 


 Η Ναταλία Ιωαννίδη είχε μητέρα την κόρη του Παύλου Ζωή Μελά (Ζέζα) και είναι εκπληκτικό ότι την έχουμε κοντά μας έναν αιώνα μετά τον θάνατο του παλικαριού!

  Φυσικά γνώρισε τον παππού της μέσα από τις οικογενειακές διηγήσεις και αναμνήσεις, από τις φωτογραφίες και την αγάπη του λαού μας.

  Είναι ένα ζωντανό κύτταρο του Παύλου ανάμεσά μας, τόσο κοντινό, τόσο οικείο και γλυκομίλητο, όπως θα διαπιστώσει κανείς από το βίντεο της άψογης και αρχοντικής ομιλίας της.


  Για την μεγάλη απόφασή της να δωρήσει για εθνικούς λόγους την οικία του Παύλου Μελά, που ήταν και οικία της μητέρας της, στο Ελληνικό Κράτος, τιμήθηκε με "Αστέρα Τιμής και Αξίας" από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εκεί μπροστά στο σπίτι των Μελάδων. Στο σπίτι όλων πια των Μακεδόνων, όλων γενικά των Ελλήνων!

Η "ΟΔΥΣΣΕΙΑ" ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

  Το σπίτι αυτό, σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Παύλο και κτίστηκε το 1894, για να στεγάσει την επί εννέα χρόνια την οικογενειακή ευτυχία του Παύλου Μελά, της Ναταλίας Δραγούμη, αδελφής του Ίωνα Δραγούμη, αλλά και τα αγαπημένα τους παιδιά, τον Μίκη (Μιχαήλ) και την Ζέα (Ζωή), που και αυτά πρωταγωνίστησαν στον Μακεδονικό Αγώνα με τον τρόπος τους, προσφέροντας τα ονόματά τους στην μυστική δράση του πατέρα τους, που πολεμούσε με το ψευδώνυμο "Μίκης Ζέζας"!

  Όταν ό ήρωας έπεσε στα 1904 στην Μακεδονία, το σπίτι εξακολούθησε να κατοικείται από την θλιμμένη Ναταλία και έπειτα από την κόρη τους Ζωή Μελά - Ιωαννίδη, για να περάσει αργότερα στην εγγονή τους Ναταλία Ιωαννίδηη οποία και στις αρχές του 2020 το παραχώρησε ευγενικά όπως είδαμε στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εκεί όπου ανήκε και ο Παύλος!

 Τις τελευταίες δεκαετίες το σπίτι είχε εγκαταλειφθεί τελείως, με επιθέσεις, βανδαλισμούς και ανομίες, χωρίς κανείς από την επίσημη πολιτεία να νοιάζεται για την επικείμενη κατάρρευση και την τραγική εικόνα του...

 Το 2009 με ενέργειες του τότε Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, δισέγγονου της Πηνελόπης Δέλτα, κηρύχθηκε "διατηρητέο νεότερο μνημείο" και το 2012 που έγινε Πρωθυπουργός έγιναν κάποιες απολύτως εργασίες στερέωσης και προστασίας, που διέσωσαν από κατάρρευση τον ξύλινο εξωτερικό διάκοσμο.

 Τελικά τον Φεβρουάριο του 2020 η κυρία Ναταλία Ιωαννίδη, τηρώντας την παράδοση της ιστορικής οικογένειας και διακατεχόμενη από αγάπη για την Πατρίδα και εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις, υπέγραψε την δωρεά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δηλώνοντας με νόημα: 

 "Η Οικία, είναι Εθνικό Μνημείο, και τα Εθνικά Μνημεία φυλάσσονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις"!

 'Έτσι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ενέργειες και το προσωπικό ενδιαφέρον του Υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, ανέλαβε την άμεση αποκατάσταση της οικίας του Ήρωα Ανθυπολοχαγού Παύλου Μελά, με την ευγενική δωρεά της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Δράμας "ΚΥΚΛΩΨ" και τον Πρόεδρό της  Άρη Θεοδωρίδη, η οποία και επέλεξε ομάδα ειδικών και επιστημόνων, με στόχο την επαναφορά της στην πρότερη μορφή, όπως τη φαντάστηκε και την πρωτοσχεδίασε εκείνος!

  Και το αποτέλεσμα συγκλονιστικό! Και πέρα για πέρα συγκινητικό! Που μας κάνει όλους περήφανους διαπιστώνοντας για μια ακόμη φορά πως γίνονται τα πάντα, ακόμη και τα αδύνατα, όσο υπάρχουν Έλληνες!

  Ένας "Κυκλώπειος" άθλος, σε μόλις έξι μήνες, για να γυρίσει το ρολόι του χρόνου ακριβώς 116 χρόνια πριν!

ΑΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ: Ο "ΚΥΚΛΩΠΑΣ" ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ


 Και  ο "Κύκλωψ" δάκρυσε! Ο ευαίσθητος Άρης Θεοδωρίδης, ο 86χρονος "Κύκλωπας" που κατάφερε να αναστήσει ύστερα από 116 ολόκληρα χρόνια το σπίτι του Παύλου Μελά, δάκρυσε κατασυγκινημένος το βράδυ των εγκαινίων, καθώς κατάφερε το επί έναν αιώνα ακατόρθωτο, χαρίζοντας μεγάλη χαρά σε ολόκληρη την Ελλάδα, που διαπιστώνει για μια ακόμη φορά ότι "υπάρχουν ακόμη Έλληνες"! 

 Έλληνες με καρδιά, αγάπη, φιλοπατρία και ευαισθησία, που μετατρέπεται σε ευεργεσία και τελικά ευλογία, σε έναν τόπο που μαστίζει η λήθη, η αγνωμοσύνη, η αμάθεια και η απάθεια... Ο Άρης, Πρόεδρος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "Κύκλωψ" δάκρυσε

 Έχουν ευαισθησία λοιπόν και οι "Κύκλωπες"! Έχουν καρδιά μικρού παιδιού. Λαχτάρα και πείσμα "Οδυσσέα"! Έχουν ακόμη Ελλάδα, πατρίδα και φιλότιμο κλεισμένα στην ψυχή τους! Και δεν δακρύζουν μόνον οι ίδιοι. Αλλά καταφέρνουν να δακρύσουμε και όλοι εμείς

 Τον ευγνωμονούμε! 

ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ



 Δείτε πώς ήταν τον Οκτώβριου του 2010, όταν φίλοι του Νοιάζομαι μπήκαν μέσα και κατέγραψαν την τραγική του εικόνα, που ράγισε τις καρδιές μας!

 Τότε δημοσιοποιήσαμε το παραπάνω βίντεο - ντοκουμέντο , κλαίγοντας και εμείς μαζί με όλους και τον Παύλο και το σπιτάκι του, που ρήμαζε τόσο άκαρδα και αδιάφορα επί έναν ολόκληρο αιώνα..

 Τόση ήταν η πίκρα, που το Μακεδονικό Κόμμα, συμπεριέλαβε στην ιδρυτική του διακήρυξη την αποκατάσταση του σπιτιού του Μίκη Ζέζα (εδώ)!

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ

 Δόξα τω Θεώ, 10 χρόνια μετά, όλα μπήκαν στην θέση τους και η χαρά γεμίζει επιτέλους της καρδιά μας!

 Το σπίτι της οικογενειακής θαλπωρής στην Κηφισιά, από όπου έφυγε και δεν γύρισε ποτέ, αποκαταστάθηκε πλήρως! Έγινε σαν καινούριο, όπως το πρωτοείδε το παλικάρι το 1894!

 Ένα υπέροχο δώρο μετά από έναν αιώνα στον Παύλο, που έγινε ανήμερα της επετείου του ηρωικού θανάτου του, στις 13 Οκτωβρίου 2020 μ.Χ..

 Εύγε! Τους ευχαριστούμε όλους! Και πιο πολύ από όλους, τους ευχαριστεί εκείνος! Ο Παύλος ο Μελάς! Ο θρύλος του 1904 και του πάντα! Ο θρύλος της Μακεδονίας και ολόκληρης της Ελλάδας, που καρτερά τώρα και το άλλο θάμα: την αποκατάσταση της μοναδικότητας του Ονόματος και την οριστική και τελειωτική ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που έγινε χωρίς τους ήρωες, χωρίς τους τάφους, χωρίς την Ιστορία,  χωρίς την θέληση του στρατού, χωρίς την θέληση του λαού, χωρίς την θέληση εκείνου που θυσιάστηκε για να την σώσει!


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου