"ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ" ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!


 "Σταυρώνουν" τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, επειδή αρνείται την Θεία Κοινωνία με πλαστικά κουταλάκια και ατομικά ποτηράκια!

 Οι Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αμερικανικές Αρχές του Νιου Χαμσάιρ εγκαλούν και ταυτόχρονα απειλούν με κυρώσεις τον Σεβασμιώτατο Βοστώνης Μεθόδιο και τους Ιερείς του, επειδή "αρνούνται να συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις" των Εντολών 52 και 63 του Κυβερνήτη της Πολιτείας που αφορούν τον κορωνοϊό.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ


 Το θέμα ανέκυψε ύστερα από κρούσματα κορωνοϊού στην Ενορία του Αγίου Νικολάου στο Πόρτσμουθ, τα οποία οι τοπικές αρχές προσπαθούν σώνει και καλά να αποδώσουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, όταν είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη πάνω από 7.000.000 κρούσματα και περισσότερους από 200.000 θανάτους και ο κορωνοϊός κυκλοφορεί εκεί πιο πολύ και από τα λεωφορεία...



  Ειδικότερα στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ, υπάρχουν ως τώρα 8.534 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 442 θάνατοι, με τον χάρτη κρουσμάτων να κατατάσσει την περιοχή που βρίσκεται το Πόρτσμουθ ως δεύτερη σε επικινδυνότητα... (χάρτες και στοιχεία από το Πανεπιστήμιο JH)

"ΜΗΝ ΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ"


  Οι Αμερικανικές Αρχές της Πολιτείας απαιτούν καθ΄ υπέρβασιν παρέμβαση στον τρόπο τέλεσης της Θείας Λατρείας, σε ένα κράτος όπου η Ελευθερία είναι τα θεμέλιά του, τα οποία τινάζονται στον αέρα με την πρωτοφανή εμμονή για διακοπή στον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας σε μια πνευματική οικογένεια, όπως αυτή κάθε Ορθόδοξης Χριστιανικής Ενορίας στην Ελλάδα, την Κύπρο και ολόκληρο τον κόσμο!

  Η Γενική Εισαγγελεία του Νιού Χαμσάιρ απαιτεί η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας να μην γίνεται ούτε από το ίδιο Ποτήριο, ούτε από την ίδια λαβίδα, αλλά με ιδιωτικά σκεύη των πιστών, με άλλα λόγια με ατομικά ποτηράκια και κουταλάκια, διακόπτοντας έτσι την Κοινωνία των Πιστών και μεταξύ τους διά μέσω του Σώματος και Αίματος Χριστού!

 Η Ορθοδοξία, η πρώτη, μοναδική και ανόθευτη Χριστιανική Εκκλησία, επί 2.000 χρόνια, με όλες τις διώξεις Αυτοκρατόρων, Βασιλέων, Λένιν, Στάλιν και άλλων, έτσι θαρραλέα και αδελφικά συνΚοινωνεί με τον Θεό της, τους αδελφούς της και τον Ιερέα της, με εκατοντάδες επιδημίες και πανδημίες να την αφήνουν όρθια, ανέγγιχτη και αλώβητη, προς δόξαν Θεού!

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ



 Οι πιέσεις στον Άγιο Νικόλαο άρχισαν από τις 25 Ιουλίου 2020. Κάποιοι μάλιστα "πανικοβλήθηκαν" ανθρωπίνως και καλοπροαίρετα μεν, ανορθόδοξα δε, άρχισαν να προτείνουν τρόπους με ατομικά κουταλάκια και παρόμοιαγια να συναντήσουν τον ακλόνητο Δεσπότη τους, τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, που με Εγκύκλιό του πρόσταξε την συνέχιση της Ορθόδοξης Κοινωνίας και Παράδοσης χωρίς καμία απολύτως έκπτωση και αλλαγή!  

 Τελικά, στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, η Γενική Εισαγγελία του Νιού Χαμσάιρ με επιστολή της πλέον εγκάλεσε τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, τον Πρωτοσύγγελο π. Θεόδωρο Βάρδα και τον έως τότε εφημέριο του Αγίου Νικολάου π. Ρόμπερτ Άρχων για την συνέχιση της Θείας Κοινωνίας...

 Σύμφωνα μάλιστα με τον "Εθνικό Κήρυκα", η Εισαγγελία αναφέρει στην επιστολή της τα εξής εξοργιστικά και αναπόδεικτα:

"Η Ελληνική Ορθόδοξη πρακτική χρήσης ενός Ποτηρίου και μιας λαβίδας φαίνεται πως είναι η πιθανή πηγή της έξαρσης του κορωνοϊού στον Άγιο Νικόλαο

Αυτή η πρακτική χρήσης ενός κοινού Ποτηρίου και μιας λαβίδας δεν είναι σύμμορφη με την 15η παράγραφο της Οδηγίας και επομένως είναι παράβαση της Επείγουσας Εντολής αριθμός 52

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου ειδοποιήθηκε γι’ αυτή τη παράβαση στις 25 Ιουλίου 2020 από την Αστυνομικό Kim McNamara του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πόρτσμουθ, αλλά όμως αυτή η τακτική φαίνεται πως εξακολούθησε. 

Αυτή η πρακτική πρέπει να τροποποιηθεί προκειμένου να επιτευχθεί συμμόρφωση με την Επείγουσα Εντολή".

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος στον Άγιο Νικόλαο Πόρτσμουθ

  Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος, από την μια για να καθησυχάσει τις αρχές και από την άλλη για να μην αναγκασθεί να παραβεί τα απαράβατα, έκλεισε τον Ναό του Αγίου Νικολάου για τρεις εβδομάδες, αλλά σε όλη την επικράτεια της Μητροπόλεως Βοστώνης, η Θεία Κοινωνία δεν έπαυσε να μεταδίδεται κατά τον πατροπαράδοτο τρόπο!

  Επιπλέον η Ιερά Μητρόπολη Βοστώνης εξέδωσε Ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ξεκάθαρα πως οι ενορίτες που κόλλησαν κορωνοϊό δεν έχουν Κοινωνήσει στον Άγιο Νικόλαο, ενώ εμμέσως πλην σαφώς η Εισαγγελική παρέμβαση και πίεση αντιμετωπίζεται ως Αντισυνταγματική, καθώς αφορά ερμηνεία των εντολών του Κυβερνήτη που αντιβαίνουν το Σύνταγμα των ΗΠΑ και συνιστούν ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην Θεία Λατρεία της αναγνωρισμένης παγκοσμίως Ορθοδόξου Εκκλησίας, που ιδρυτής της είναι ο ίδιος ο Χριστός!

  Ιδού σε μετάφραση το τελικό κείμενο της Ανακοίνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης (1-10-2020): 

"1. Η Εκκλησία, όπως όλα τα μέλη της κοινότητας, έχει λάβει ιδιαίτερες προφυλάξεις σε αυτήν την εποχή του Covid-19. Η υγεία και η ευημερία των ενοριτών μας και της ευρύτερης κοινότητας είναι υψίστης σημασίας.

2. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ομάδας Ασφάλειας των Κοινοτήτων του Αγίου Νικολάου και του Κοινοτικού Συμβουλίου, κανένας από τους ενορίτες που προσβλήθηκαν από Covid-19 δεν είχε λάβει Θεία Κοινωνία. Μέχρι σήμερα, η Μητρόπολη δεν έχει λάβει πληροφορίες για τον ιό που σχετίζονται με την εθελοντική πρακτική της λήψης κοινωνίας.

3. Ο Άγιος Νικόλαος έκλεισε αμέσως αφού μαθεύτηκε ότι ορισμένοι ενορίτες είχαν διαγνωστεί με τον ιό. Η Εκκλησία έχει κλείσει για τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Έχει καθαριστεί διεξοδικά από μια εταιρεία καθαρισμού που ακολουθεί το Κέντρο Ελέγχου Νόσων.

4. Η επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα εγείρει σημαντικά ζητήματα των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους.

5. Αναγνωρίζοντας την απειλή για τη δημόσια υγεία και έχοντας επίγνωση των ιστορικών πρακτικών της Εκκλησίας που προστατεύονται από τα Ομοσπονδιακά και Κρατικά Συντάγματα, ο Μητροπολίτης Μεθόδιος παρακολουθεί την κατάσταση και έχει έρθει σε επαφή με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα".

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ



  Αυτή την ώρα γίνεται συντονισμένη όπως φαίνεται προσπάθεια από κάποιους, να "συντριβεί" στα μάτια της κοινής γνώμης σε ΗΠΑ και Ελλάδα ο Μητροπολίτης Μεθόδιος για την Ορθόδοξη στάση του σε αυτό τουλάχιστον το μέγα ζήτημα! Να τον βγάλουν "επικίνδυνο" και "τρελό" ακόμη, οι πολέμιοι του Σταυρού του Χριστού "ων το τέλος απώλεια"...

  Αυτό δείχνει όμως ότι το πράγμα πηγαίνει αλλού, ώστε να υποχρεωθεί σιγά σιγά η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ακόμη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, να ενδώσουν στα αντιορθόδοξα ήθη και πιέσεις των ενάντιων στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία Κέντρων, που θέλουν να ισοπεδώσουν την Αλήθεια και να σταματήσουν το παγκόσμιο καθημερινό θαύμα της απευθείας, κοινής, αδελφικής Θείας Μετάληψης και Κοινωνίας του εσταυρωμένου και αναστάστος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού!

  Κάτι τέτοιο πιθανά θα έρθει τότε να επιβληθεί με Κ.Υ.Α. και σε Ελλάδα και Κύπρο, με την βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ του "Μένουμε σπίτι", για να γκρεμίσουν την Ορθοδοξία, την φλογερή Πίστη του ΄21, την ίδια την Λευτεριά και Αιωνιότητά μας!

 Σημειώνουμε δε, πως στην Ελλάδα, σε πολλά Μοναστήρια και ειδικά στο Άγιον Όρος, οι πιστοί πίνουν και τον Αγιασμό από το ίδιο ποτηράκι ή μάλλον φλιτζανάκι, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας! Και ουδείς κόλλησε, ουδείς ασθένησε, ουδείς κάμφθηκε...

  Η Ορθοδοξία είναι μια Οικογένεια με τον Χριστό. Και ο Χριστός είναι Ζωή και όχι Ασθένεια! Είναι Πίστη και όχι "Λογική"! Είναι Αιωνιότητα και όχι "Θάνατος".

 Και Κοινωνεί από το ίδιο Ποτήριο τους μαθητές Του κατά τον Μυστικό Δείπνο, όπως το περιγράφει ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ματθαίος:

 "...και λαβών το ποτήριον και ευχαριστήσας έδωκεν αυτοίς λέγων: Πίετε εξ αυτού πάντες, τούτο εστί το αίμα μου το της Καινής Διαθήκης, το περί πολλών εκχυνόμενον εις άφεσιν αμαρτιών"...

  Από τα πρώτα λοιπόν χρόνια της Εκκλησίας, εξ αρχής, όλοι Κοινωνούσαν από το ίδιο Ποτήριο! Και λαμβάναν πρώτα το Σώμα του Κυρίου στα χέρια, με την μία παλάμη επάνω στην άλλη σε σχήμα σταυρού. Αλλά για να μην πέφτει το Σώμα του Κυρίου ούτε κάτω, ούτε σε χέρια ειδωλολατρών, αιρετικών και αντίθεων που προσέρχονταν επίτηδες, κρίθηκε ορθό να μπει και το Σώμα στο Άγιο Ποτήριο και να μεταδίδεται μαζί με το Αίμα του Χριστού, με μία λαβίδα (κοχλιάριο), ώστε να μπορούν να Κοινωνούν μικροί και μεγάλοι απευθείας στο στόμα, ταυτόχρονα και Σώμα και Αίμα Κυρίου! Χωρίς την παρεμβολή ούτε πλέον των χεριών, ούτε άλλου μέσου - δοχείου το οποίο απαγορεύει ρητά ο Κανών ΡΑ' της Στ' Οικουμενικής Συνόδου!

  Όλη άλλωστε η Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία γίνεται για να καταλήξει στην Θεία Κοινωνία! Στην ένωση του Χριστού με τα παιδιά Του. Και ποιος μπορεί να τα χωρίσει από Εκείνον;

  Διότι βεβαιώνει: "ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα εν εμοί μένει καγώ εν αυτώ"...

  Ώστε το πρωτεύον μεν είναι να συνεχιστεί η Θεία Κοινωνία μας με τον Χριστό, μετά από Εξομολόγηση και άδεια Πνευματικού Γέροντος. Ο δε τρόπος μετάδοσης μοιάζει "δευτερεύων" μπροστά στο πρωτεύον, αλλά η Κοινωνία όλων από το ίδιο Ποτήριο παραδόθηκε από τον ίδιο τον Κύριο και συνεχίστηκε αδιάκοπα επί 20 αιώνες από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, ακόμη και σε περιόδους πανώλης (πανούκλας) με λαβίδα (κοχλιάριο)!

  Σκοπός όμως των ξένων κέντρων και έμμισθων ή άμισθων συνοδοιπόρων τους σε ΜΜΕ, δεν είναι το να αλλάξει απλά το "δευτερεύον", ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας - η οποία δεν θα παύσει να είναι Σώμα και Αίμα Χριστού - αλλά το να σταματήσουν το παγκόσμιο καθημερινό θαύμα της απευθείας, κοινής, αδελφικής Θείας Μετάληψης και Κοινωνίας του εσταυρωμένου και αναστάντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, από το ίδιο Ποτήριο και από την ίδια Λαβίδα της Ορθοδοξίας, όπου κανείς δεν αρρωσταίνει, κανείς δεν κολλάει, ούτε ο Ιερέας, που τελευταίος καταλύει πάντα όλο το υπόλοιπο του Ποτηρίου!

 Στοχεύουν στο να διακόψουν και να κρύψουν το Μέγα Θαύμα, να "προτεσταντοποιήσουν" την Ορθοδοξία, για να μην βλέπουν, να μην ξέρουν, να μην μάθουν, να μην μαθευτούν...

  Η παρέμβαση δεν οποιουδήποτε Κράτους και Εισαγγελίας στην ελεύθερη από τα Συντάγματα τέλεση της Θείας Λατρείας, είναι εξόχως παραβατική και παράνομη και συνιστά αρχή Διωγμού!Δηλαδή παρεμπόδισης ή απαγόρευσης της ελεύθερης τέλεσής της, η οποία γίνεται αδιάλειπτα επί 2.000 ολόκληρα χρόνια.

 Αν υποχωρήσουμε στο "δευτερεύον", θα μας ζητηθεί έπειτα και το πρωτεύον! Γι΄ αυτό ούτε στο τριτεύον και τεταρτεύον δεν πρέπει κανείς να υποχωρεί σε ζητήματα Πίστης και Πατρίδας. Όπως δεν υποχώρησαν τόσα εκατομμύρια παλαιοί και νέοι Μάρτυρες της Ορθοδοξίας, μπροστά στις φυλακίσεις, τις απειλές, τα βασανιστήρια και τον μαρτυρικό θάνατο, που για την Ορθοδοξία είναι Ζωή αιώνιος!

  Άλλωστε η Γενική Εισαγγελεία Ν. Χαμσάιρ λέει ξεκάθαρα πως πρέπει να σταματήσει και η ίδια λαβίδα και το ίδιο Ποτήριο! Απαιτούν δηλαδή όχι απλά ατομικά πλαστικά κουταλάκια, αλλά ατομικά πλαστικά πλέον ποτηράκια! Την πλήρη κατάργηση της Ορθόδοξης Κοινωνίας!

 Είναι προτιμότερο όμως η Εκκλησία να κηρυχθεί εν διωγμώ και να τους κόψει την φόρα και τα σχέδια, παρά να συμβιβαστεί και να χάσει την θερμή αγάπη του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και την εμπιστοσύνη του λαού, γινόμενη αιτία διχοστασιών και σχισμάτων...

 Είμαστε μια Οικογένεια. Ένας Έθνος Χριστού! Ένας λαός εσταυρωμένος και μαρτυρικός, συνεχώς διωκόμενος και πάντα στο τέλος θριαμβευτής εν Χριστώ συν Θεοτόκω. Λίγο ακόμη ας κρατήσουμε και έρχεται η τεράστια, μα η τεράστια δικαίωση και παγκόσμια δόξα μας! Η Αγια - Σοφιά, η Ορθόδοξη Ελληνική Αυτοκρατορία της Πόλης, τα πρωτεία της γης, προς  ορθόδοξο επανευαγγελισμό όλης της πλανεμένης και αγαπημένης Οικουμένης.

 Λίγο ακόμη...

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ



Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου