ΕΦΥΓΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΩΝ ΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΚΡΕΚΑΝΩΝ! Ο συγγραφέας των Ξεχασμένων Ελλήνων του κόσμου

Δημήτρης Αλεξάνδρου

Έφυγε την Κυριακή 7-4-2024, ο "πατέρας" των Ξεχασμένων Ελλήνων του Κόσμου, ο συναρπαστικός Συγγραφέας των Καλάς και των Γκρεκάνων, ο μεγάλος Μακεδόνας, ο οικουμενικός Έλληνας, ο Δημήτρης Αλεξάνδρου!

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 11-4-2024, στις 11.15 το πρωί, στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης (προς Θέρμη).


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΩΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γεννημένος το 1942 στα χώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Δημήτρης έφυγε όρθιος στα 82 του χρόνια, χωρίς να βγάλει ούτε μια στιγμή από την ψυχή του την Ελλάδα και τους Έλληνες του κόσμου, που τόσο αγάπησε και τόσο υπηρέτησε μέσα από τα πολύχρονα ταξίδια, τις περιπέτειες και τις αποστολές του, που πάντα του έφερναν δάκρυα στα καθαρά του μάτια.

Αγγλία, Πακιστάν, Ελλάδα

Επί 25 χρόνια ταξίδεψε ασταμάτητα σε όλες τις γωνιές του κόσμου, νιώθοντας πάντα τους στεναγμούς και τους πόθους του ξενιτεμένου Ελληνισμού, ενώ με τον οριστικό γυρισμό του στην πατρίδα, σχεδίασε και πραγματοποίησε το 1991, την Αποστολή στο Πακιστάν και Αφγανιστάν, καταφέρνοντας μέσα από πολλές δυσκολίες και περιπέτειες να φτάσει στην αρχαιοελληνική φυλή των Καλάς, στους χαμένους απογόνους των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πάνω στα απόκρημνα πρόβουνα των δυτικών Ιμαλαΐων!

Οι αθάνατες μαρμαρόπλακες που έσπειρε σε Τάξιλα Πακιστάν και Μπιβόντζι της Μάγκνα Γκρέτσια

Ίδρυσε κατόπιν την διεθνώς γνωστή "Πολιτιστική Εταιρεία Πανελλήνων Μακεδνός", με σκοπό την ανεύρεση και την αδελφική συνάντηση των όπου γης "Ξεχασμένων Ελλήνων", ξεκινώντας νέες πια αποστολές στους Γκρεκάνους της Μάγκνα Γκρέτσια, στους Έλληνες της Κορσικής, της Ισπανίας, της Τυνησίας και πολλούς άλλους, ενώ παράλληλα εξέδωσε μαζί με συνεργάτες του την εφημερίδα "Μακεδνός", όπως και το ομώνυμο περιοδικό.

Με γαλανόλευκη στους Έλληνες της Μάγκνα Γκρέτσια, της Κορσικής, της Ρουμανίας

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, ο σύγχρονος "Οδυσσέας" του καιρού μας, "πολλῶν δ᾽ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω", έχοντας γράψει συνολικά 26 βιβλία (δείτε τα εδώ), που κυκλοφορούν σε 20 χώρες του κόσμου, δίνοντας παράλληλα δεκάδες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις, αλλά και διαλέξεις, όπου και εάν κλήθηκε, εντός ή εκτός Ελλάδας.

Σε τηλεοπτικό στούντιο με τον Έλληνα Κοσμοναύτη και το ομώνυμο βιβλίο του

Για την προσφορά του τιμήθηκε με το Μετάλλιο της πόλης Θεσσαλονίκης, ενώ βραβεύτηκε από πολλούς ακόμη Φορείς και Συλλόγους σε Ελλάδα και Εξωτερικό.



Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνέντευξη έξω από τον τύμβο Καστά της Αμφίπολης (12-10-2014)

Μεγάλος καημός του Δημήτρη Αλεξάνδρου υπήρξε η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας μας, κάτι που αντιλήφθηκε πολύ νωρίς, όταν την δεκαετία του 1960 άνοιξε στην Αγγλία την πρώτη εταιρία του με την ονομασία "Macedonia Εxport-Ιmport". Και από τότε ξεκίνησε να ακολουθεί τα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ξεχασμένου Ελληνισμού, δίνοντας συνεχώς αγώνες για την αλήθεια και την Μακεδονία, ονομάζοντας άλλωστε "Μακεδνό" τον Σύλλογό του και μετέχοντας αργότερα στην Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, μαζί με τους Απογόνους των Μακεδονομάχων, το Νοιάζομαι και τις Παμμακεδονικές, υπό την αιγίδα του τότε Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου!

Με την Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα και τον Άνθιμο στο Παλαί ντε Σπορ, απαιτώντας βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (5-3-2008 - δείτε εδώ)

Όραμά του υπήρξε η ανασύνταξη του Παγκόσμιου Ελληνισμού, ολόκληρου του "Ελληνικού Κόσμου", αλλά και η δημιουργία του Μουσείου Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Παλατάκι Θεσσαλονίκης (Κυβερνείο - δείτε εδώ).

Μουσείο Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μνημείο Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ)

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο. Έναν ολόκληρο, άγνωστο και συναρπαστικό "Ελληνικό Κόσμο". Που όταν κάποτε τον είδε συνολικά αποτυπωμένο στην δική του πλέον ιστοσελίδα (εδώ), βούρκωσε σαν θάλασσα και επί ώρα δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, ευχαριστώντας μέσα από την καρδιά του τον Θεό για όσα τον αξίωσε να κάνει.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Πέτρο Σύρρη και μέλη του Μακεδνού

Ο Δημήτρης, για όλους όσους τον γνωρίσαμε από κοντά και επί χρόνια, ως στενοί φίλοι και συνεργάτες του, υπήρξε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. Ίσως το πιο σπουδαίο, το πιο αγνό, το πιο γεμάτο ανακαλύψεις και συγκινήσεις, που μπορούν να καταλάβουν μονάχα όσοι νιώθουν "με τι πέτρες, τι αίμα και τι σίδερο και τι φωτιά είμαστε καμωμένοι"!

Με τον ακέραιο Άντριου Άθενς

Ο Θεός του ανέθεσε πια την τελευταία μεγάλη αποστολή. Να πετάξει πιο ψηλά από τα Ιμαλάια, πιο ψηλά από τον Έλληνα Κοσμοναύτη, για να απαντήσει επιτέλους και όλους τους Ξεχασμένους Ήρωες και Αγίους και Μεγάλους Έλληνες που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε με ασίγαστη λαχτάρα και πάθος, καταφέρνοντας να γίνει ένας από αυτούς! Καταφέρνοντας να πάρει μια θέση δίπλα στον Αλέξανδρο, δίπλα στον Οδυσσέα, εκεί πάνω, στην τελική, την ουράνια Αλεξάνδρεια, την ουράνια Ιθάκη!

Άξιος! Και αθάνατος!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ



Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου