"ΒΑΤΕΡΛΩ ΚΟΡΥΦΗΣ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΣΕ "ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ" ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ! Βίντεο


 "Χωρίς κυρώσεις και ακυρώσεις της Τουρκικής Επιθετικότητας έληξε η έκτακτη ή ειδική Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε." αναφέρει σε αναλυτική Ανακοίνωσή του και βίντεο το Μακεδονικό Κόμμα του Ελληνισμού και συνεχίζει:

 "Το κείμενο συμπερασμάτων αποτελεί δε "Βατερλώ" για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, διότι:

1. Δεν αναφέρεται ούτε καν η λέξη "κυρώσεις"

2. Δεν υπάρχει αναφορά και περιφρούρηση του Ευρωπαϊκού Χάρτη ΑΟΖ της Σεβίλλης, όπου καταγράφονται απόλυτα τα πραγματικά θαλάσσια κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως και η ΑΟΖ της Τουρκίας, που δεν έχει  καμία σχέση με την "Γαλάζια Πατρίδα".

3. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στο ακριτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης (Ρω, Μεγίστη, Στρογγύλη) και στην πλήρη και ισότιμη επήρεια που αυτό έχει στον καθορισμό των ΑΟΖ

4.  Δεν υπάρχει καν αναφορά στο ρητό Δίκαιο της Θάλασσας, παρά μόνο γενικά και αόριστα σε "Διεθνές Δίκαιο", που είναι ασαφές και περιέχει πλέον και αποφάσεις αλλοπρόσαλλες ή και δυσμενείς των Διεθνών Δικαστηρίων, που πάντα κοιτούν να συμβιβάσουν τις δύο πλευρές ανάλογα με το "εκτόπισμά" τους και όχι να εκδικάσουν με την ζυγαριά στο χέρι...

 5. Δεν υπάρχει ακόμη ως προαπαιτούμενο του "Διαλόγου" η αναγνώριση από την Τουρκία της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας 

6. Δεν υπάρχει ως προαπαιτούμενο η αποδοχή από την Τουρκία των Ελλαδικών και Κυπριακών συνόρων, που είναι και σύνορα της Ε.Ε.

 7. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για άμεση αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο!

 8.  Δεν υπάρχει καμία αναφορά για συγκρότηση Ευρωπαϊκού Στόλου Ανατολικής Μεσογείου, που θα προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών μελών και την ομαλή ροή του Φυσικού Αερίου προς την Ε.Ε.

 9. Δεν υπάρχει αναφορά στον ευρωπαϊκό αγωγό East Med της Ανατολικής Μεσογείου, που θα μεταφέρει υποθαλάσσια το φυσικό αέριο Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας προς την υπόλοιπη Ε.Ε.

10. Το χειρότερο δε όλων, είναι ότι η Κυβέρνηση αποδέχτηκε εγκληματικά την απαίτηση Ερντογάν για Πολυμερή Διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, με την οποία σαφέστατα θα παρακαμφθεί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και θα αναγνωρισθούν με Διεθνή Συμφωνία οι παράνομες και αυθαίρετες απαιτήσεις της Τουρκίας, που παραβιάζουν ακριβώς το Διεθνές Δίκαιο, αφού η Άγκυρα θέλει προς το παρόν να αποφύγει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, επειδή φοβάται ότι θα της δώσει πολύ λιγότερα από όσα με μια παρακαμπτική του Διεθνούς Δικαίου Πολυμερή Διάσκεψη, τάζοντας στις χώρες συμφωνίες, αγορές, εξαγορές και κέρδη "καζάν - καζάν"...

 Αποδοχή "Πολυμερούς Διάσκεψης" σημαίνει αυτόματα αναγνώριση "δικαίων, δικαιωμάτων και απαιτήσεων" της Άγκυρας και αποτελεί διπλωματική και εθνική τραγωδία!

  Άραγε, ποια σοβαρή χώρα στον κόσμο θα παρέπεμπε τα απολύτως νόμιμα κατοχυρωμένα εθνικά της δίκαια και δικαιώματα σε "Πολυμερή Διάσκεψη"; Δηλαδή σε διεθνές "παζάρι", όπου οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι δίνουν και πέρνουν;

  Όταν μάλιστα εμφανής στόχος της Τουρκίας είναι να μετατρέψει την "Πολυμερή Διάσκεψη" σε νέα, ευνοϊκή για αυτήν "Συνθήκη της Λωζάνης";

  Το Μακεδονικό Κόμμα, διαφωνεί απολύτως με το νέο ευρωπαϊκό και κυβερνητικό "χάδι" που δίνεται στην Τουρκία, την στιγμή ακριβώς που βομβαρδίζει αλύπητα μέσω Αζέρων τους Αρμένιους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έχει μετατρέψει την χριστιανική Αγια-Σοφιά της Πόλης σε ισλαμικό τζαμίπαραβιάζει αδιάκοπα τον εναέριο χώρο των 10 μιλίων της Ελλάδας, ενώ διατηρεί ακόμη Στρατό Κατοχής στην Κύπρο.

  Η "Πολυμερής Διάσκεψη" θα μετατραπεί λοιπόν σε εργαλείο νομιμοποίησης των αυθαιρεσιών της Τουρκίας και αρπαγής ελλαδικής και κυπριακής ΑΟΖ, πέραν της νομιμοποίησης της εισβολής και κατοχή της Κύπρου, καθώς η Άγκυρα θα προσπαθήσει να επιβάλει συμμετοχή και των λεγόμενων "Τουρκοκυπρίων", δηλαδή της Κατοχικής Τουρκικής Κυβέρνησης του Ψευδοκράτους...

  Η "Πολυμερής Διάσκεψη" είναι μια θανάσιμη παγίδα, την οποία αποδέχθηκε σε Ευρωπαϊκό Κείμενο δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να καταλαβαίνει τις τραγικές επιπτώσεις αυτής της τεράστιας διπλωματικής και εθνικής στροφής"!

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

"Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις εξωτερικές σχέσεις, 1η Οκτωβρίου 2020

II. Εξωτερικές σχέσεις

Ανατολική Μεσόγειος

15. Στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ είναι ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάπτυξη μιας συνεργατικής και αμοιβαίως επωφελούς σχέσης με την Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό, η επιδίωξη διαλόγου με καλή πίστη και η αποχή από μονομερείς ενέργειες που αντιβαίνουν στα συμφέροντα της ΕΕ και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση. Όλες οι διαφορές πρέπει να επιλύονται μέσω ειρηνικού διαλόγου και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Στο πλαίσιο αυτό, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο, των οποίων η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα πρέπει να γίνονται σεβαστά.

16. Η ΕΕ εκφράζει ικανοποίηση για τα πρόσφατα βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης από την Ελλάδα και την Τουρκία καθώς και για την εξαγγελία ότι θα επαναλάβουν τις απευθείας διερευνητικές συνομιλίες τους με στόχο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης των δύο χωρών. Οι προσπάθειες αυτές πρέπει να συνεχιστούν και να διευρυνθούν.

17. Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει έντονα τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίες πρέπει να τερματιστούν. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Τουρκία να απόσχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει ότι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης θα πρέπει να επιλυθεί μέσω διαλόγου και διαπραγμάτευσης καλή τη πίστει, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, και καλεί την Τουρκία να αποδεχθεί την πρόσκληση της Κύπρου να συμμετάσχει σε διάλογο για τη διευθέτηση όλων των θαλάσσιων διαφορών μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου.

18. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υποστηρίζει την ταχεία επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, και παραμένει πλήρως δεσμευμένο σε συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο του ΟΗΕ και σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων 550 και 789 ΣΑΗΕ, και σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες έχει θεμελιωθεί η ΕΕ. Το ίδιο αναμένει και από την Τουρκία. Η ΕΕ είναι πρόθυμη να συμβάλει ενεργά στην υποστήριξη των διαπραγματεύσεων, μεταξύ άλλων διορίζοντας, αμέσως μετά την επανέναρξή τους, εκπρόσωπο στην αποστολή καλών υπηρεσιών του ΟΗΕ.

19. Υπό τον όρο ότι θα συνεχιστούν οι εποικοδομητικές προσπάθειες να τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφωνεί να δρομολογήσει θετικό πολιτικό θεματολόγιο ΕΕ-Τουρκίας με ιδιαίτερη έμφαση στον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης και τη διευκόλυνση του εμπορίου, τις διαπροσωπικές επαφές, τους διαλόγους υψηλού επιπέδου, τη συνεχή συνεργασία σε ζητήματα μετανάστευσης, σύμφωνα με τη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του 2016. Προς τούτο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί τον Πρόεδρό του, σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Επιτροπής και με την υποστήριξη του Ύπατου Εκπροσώπου, να καταρτίσει πρόταση για την αναζωογόνηση του θεματολογίου ΕΕ-Τουρκίας.

20. Υπενθυμίζοντας και επιβεβαιώνοντας μεταξύ άλλων τα προηγούμενα συμπεράσματά του για την Τουρκία του Οκτωβρίου 2019, σε περίπτωση ανανεωμένων μονομερών ενεργειών ή προκλήσεων κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της, μεταξύ άλλων σύμφωνα με το άρθρο 29 της ΣΕΕ και το άρθρο 215 της ΣΛΕΕ, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των κρατών μελών της.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα επανέλθει αναλόγως και θα λάβει αποφάσεις κατά περίπτωση το αργότερο κατά τη σύνοδό του τού Δεκεμβρίου.

21. Τέλος, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητεί τη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο και καλεί τον Ύπατο Εκπρόσωπο να συμμετάσχει στις συνομιλίες για τη διοργάνωσή της. Οι λεπτομέρειες, όπως η συμμετοχή, το πεδίο και το χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να συμφωνηθούν από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Η διάσκεψη θα μπορούσε να περιλαμβάνει ζητήματα για τα οποία απαιτούνται πολυμερείς λύσεις, μεταξύ άλλων η θαλάσσια οριοθέτηση, η ασφάλεια, η ενέργεια, η μετανάστευση και η οικονομική συνεργασία".

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

21 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου