ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΛΑΓΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ, ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΩΝ - Βίντεο


Καταχειροκροτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής στο Πολεμικό Μουσείο, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη "οι Απόρρητοι Φάκελοι (Κώστα) Καραμανλή" (1-7-2024), μιλώντας έξω από τα δόντια και "πυρπολώντας" πιθανή "κρυφή ατζέντα" της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για το Αιγαίο!


50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ


Μιλώντας ξανά για οικογένεια, για πατρίδα, για θρησκευτική πίστη, για εθνική υπερηφάνεια, ενθουσίασε όλους τους Έλληνες, τονίζοντας μάλιστα με νόημα, ότι με τον Αντώνη Σαμαρά (που είχε μίλησε πριν - δείτε εδώ) είναι επί 50 χρόνια φίλοι, από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ.


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ο Κώστας Καραμανλής, επέκρινε την Ε.Ε. για τον χειρισμό της Ελληνικής Κρίσης, την μη εμμονή της στην τήρηση των Συμφωνιών του Μινσκ, που θα απέτρεπαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και για τον καταχρηστικό δικαιωματισμό που κυριαρχεί, ειρωνευόμενος ότι ξαφνικά γέμισε η Ευρώπη "ακροδεξιούς, φιλοφασίζοντες, θρησκόληπτους" και "καθυστερημένους", όπως τους χαρακτηρίζουν βέβαια οι κρατούντες, στα πλαίσια του "σταδιακού εξοβελισμού του έθνους-κράτους".


ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Ο αγαπητός πρώην Πρωθυπουργός, υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας "ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους", ενώ προειδοποίησε και για "κίνδυνο ανάφλεξης στα δυστικά βαλκάνια", ζητώντας να σταλεί "καθαρό μήνυμα σε Τίρανα και Σκόπια", ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη περνάει από την Ελλάδα!


ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ


"Η Τουρκία έχει ξεκάθαρο αναθεωρητικό σχέδιο για την περιοχή και ευθέως απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο", τόνισε ο Καραμανλής, διαλύοντας κάθε σύννεφο δήθεν "φιλίας", που γίνεται προσπάθεια να καλλιεργηθεί, για να ξεχαστούν οι Έλληνες...

Αλλά εδώ ακριβώς ο πρώην Πρωθυπουργός, μπήκε στα βαθιά, προειδοποιώντας με σθεναρό ξεσηκωμό όλων των Ελλήνων, σε περίπτωση που θα προσπαθήσουν κάποιοι να περάσουν δια της πλαγίας οδού, μέσω κάποιων αναφορών σε Συνυποσχετικό, μείωση χωρικών υδάτων και εδαφικής κυριαρχίας νήσων και βραχονησίδων:

"Είναι αδύνατη και αδιανόητη η σύναψη Συνυποσχετικού που θα κρύβει τεχνηέντως και εκ του πονηρού, υπό το πρόσχημα της προσφυγής στη Χάγη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, την εκχώρηση με ασαφείς και διπλωματικά ευρηματικές διατυπώσεις, δικαιώματος στο Διεθνές Δικαστήριο, να αποφανθεί περί του εύρους των χωρικών υδάτων ή ακόμα και της εδαφικής κυριαρχίας νήσων και βραχονησίδων. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό"!

Ο Κώστας Καραμανλής, προειδοποίησε όμως, ότι σε παρόμοιο, εθνικά απαράδεκτο αποτέλεσμα, μπορεί να φτάσουμε και με την διολίσθηση επί του πεδίου:

"Υφέρπει όμως πάντα ο κίνδυνος, στο όνομα της ύφεσης, των χαμηλών τόνων και των ήρεμων νερών, να δημιουργείται σταδιακά η εντύπωση της αποδοχής της διευρυνόμενης τουρκικής ατζέντας και διεκδικήσεων, άρα βήμα-βήμα της δημιουργίας προηγούμενου. Με άλλα λόγια η δια της διαχρονικής διολίσθησης έκπτωση πάγιων εθνικών θέσεων που εδράζονται στέρεα επί του Διεθνούς Δικαίου. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται διαρκής εγρήγορση και ετοιμότητα, καθαρές απαντήσεις μη επιδεχόμενες παρερμηνεία, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική συνεχούς αναζήτησης ερεισμάτων στον διεθνή χώρο και βέβαια ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και αποτρεπτική ικανότητα. Πάνω απ όλα όμως επιβάλλει εθνική ομοψυχία και υψηλό εθνικό φρόνημα από όλους μας".

Σημειώνουμε, ότι τέτοιες διολισθήσεις, είναι η μη αντιμετώπιση του Orus Reis, η μη ανακήρυξη πλήρους ΑΟΖ στη βάση του Χάρτη της Σεβίλλης, η μη αντίδρασή μας σε σωρεία προκλητικών ενεργειών, που έχουν ακριβώς στόχο την δημιουργία "τετελεσμένων" και την "απολίθωση" της κοινής γνώμης...

Δείτε το βίντεο της ομιλίας Κώστα Καραμανλή:


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

21 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου