Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ! Όταν λαοί θέλουν και κυβερνήσεις ακούν


του Κωστή Αλεξίου

Η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας - όπως την είχε ονομάσει o μεγάλος Έλληνας Θαλασσοπόρος Πυθέας ο Μασσαλιώτης - από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σίγουρα εξέπληξε πολλούς, που δεν παρακολουθούν βέβαια το πνεύμα του αγγλικού λαού, που ειδικά μετά την νίκη κατά του Ναζιστικού Άξονα, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν υποτάσσεται, ακόμη και όταν κρέμεται σε μια κλωστή.

Η μεγάλη θαλασσοκράτειρα, η μεγάλη αποικιοκρατική δύναμη των νεότερων χρόνων, έμαθε να κυριαρχεί και να επιβάλει και όχι να της επιβάλουν. Έμαθε και να είναι ελεύθερη και να νιώθει ελεύθερη. Κάθε στέρηση αυτής της συναίσθησης, αποτελεί "θάνατο" για την Αγγλία.

Έτσι, αρχικά, αρνήθηκε σμίξει το "αίμα της", δηλαδή την λίρα, με το γερμανικό ευρώ, προέκταση του πάλαι ποτέ μάρκου, διατηρώντας την πολύτιμη οικονομική της ανεξαρτησία

Κατόπιν άρχισε να κρατά αποστάσεις από την γερμανική οικονομική πολιτική, που προσπαθούσε να δημιουργήσει το "Οικονομικό Ράιχ" αυτή την φορά, με στρατιές προσφύγων - εργατών της ανατολής, που κατέκλυαν τελικά και την ίδια την Αγγλία, η οποία δεν μπορούσε καν να έχει λόγο για τα σύνορα και τους βράχους της, αφού όλα αποφασιζόταν στις Βρυξέλλες, με γερμανικές εντολές... 

Και αυτή ήταν πια η ώρα της Ελευθερίας, που ο βρετανικός λαός τα βρόντηξε κυριολεκτικά, με το ιστορικό Δημοψήφισμα του 2016, όπου το 51,9% των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Ένα ποσοστό που δείχνει ταυτόχρονα και την πληθυσμιακή μείωση των πραγματικών Βρετανών...

Αλλά πριν από αυτό το σπάσιμο της "αλυσίδας", οι  Άγγλοι είχαν πράξει πρώτα ένα άλλο, δίνοντας για άλλη μια φορά εξετάσεις Ελευθερίας και διεθνούς πρωτοπορίας, αφού πρωτοστάτησαν παγκόσμια στον αγώνα κατά της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας, την οποία κατάργησαν οριστικά με νόμο το 2011, μαζί με τις βάσεις ψηφιακών δεδομένων που είχαν δημιουργηθεί!


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ


Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή, βλέπουμε τα δελτία ταυτότητας χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, το 1915 και το 1931, βάση των σχετικών τότε Νόμων Εθνικής Εγγραφής. 

Μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που έθεσε υπό αμφισβήτηση το εάν ήταν σωστό για τις Αρχές να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μια εξουσία που δόθηκε στη διάρκεια μιας εθνικής έκτακτης ανάγκης η οποία δεν υπήρχε πλέον, τον Μάιο του 1952 έληξαν επίσημα οι ταυτότητες που ίσχυαν εν καιρώ πολέμου.

Τελικά, φτάσαμε στον Μαρτίο του 2006, όπου η Κυβέρνηση των Εργατικών του Τόνι Μπλερ (!) πέρασε νέο Νόμο για νέα εθνικά δελτία ταυτότητας και ένα εθνικό μητρώο ταυτοτήτων, όπου θα καταχωρούνταν ηλεκτρονικά τα στοιχεία όλων των πολιτών, κάτι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων!


Έτσι η νέα τότε Κυβέρνηση Συντηρητικών (!) του Ντέιβιντ Κάμερον, μόλις ανέλαβε την εξουσία το 2010, το πρώτο της νομοσχέδιο, που κατέθεσε δια της Υπουργού Εσωτερικών Τερέζας Μέι, στις 26 Μαΐου 2010, ήταν το Νομοσχέδιο κατάργησης της Ηλεκτρονικής Εθνικής Κάρτας - Ταυτότητας (National Identity Card – ID), θέτοντας σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα 100 ημερών, προκειμένου να προετοιμάσει το απαραίτητο δαιδαλώδες νομοθετικό πλαίσιο που απαιτούνταν, για την κατάργηση του σχετικού Νόμου των Ταυτοτήτων του 2006 που τις είχε συστήσει!

Τερέζα Μέι - Η Υπουργός που κατάργησε τις ηλεκτρονικές ταυτότητες στην Αγγλία

Παράλληλα με την κατάργηση εκείνη, η Βρετανία απαλλασσόταν και από το τεράστιο κόστος της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας-Τσιπ, που περιλαμβάνει τη δυσβάσταχτη αγορά δεκάδων χιλιάδων αναγνωστών κάρτας (ID readers) που απαιτούνται σε χιλιάδες σημεία και υπηρεσίες της χώρας, τη δημιουργία και συντήρηση των Βάσεων Δεδομένων (Εθνικό Μητρώο Ταυτοτήτων - National Identity Register – NIR) τη συλλογής και της επικαιροποίησης κάθε τόσο των στοιχείων, ύψους 800 εκατομμυρίων λιρών για την πρώτη μόνο δεκαετία λειτουργίας!

ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΪ, 2010
"Αυτό το νομοσχέδιο είναι το πρώτο βήμα πολλών που κάνει αυτή η κυβέρνηση για να μειώσει τον έλεγχο του κράτους σε αξιοπρεπείς, νομοταγείς ανθρώπους και να τους επιστρέψει την εξουσία"

Πράγματι, 15.000 ηλεκτρονικές ταυτότητες, που είχαν ήδη δοθεί σε κάποιους βιαστικούς καταργήθηκαν μονομιάς, χωρίς μάλιστα η χώρα να επιστρέψει τις 30 λίρες που είχε δώσει ο καθένας για να την πάρει (το τίμημα της βιασύνης)...


Επομένως, η εθνική ταυτότητα του Ηνωμένου Βασιλείου έπαψε να είναι νόμιμο έγγραφο για την επιβεβαίωση της ταυτότητας ενός ατόμου στις 21 Ιανουαρίου 2011 και όλα τα δεδομένα «καταστράφηκαν με ασφάλεια», μαζί με το Εθνικό Μητρώο Ταυτότητας, στις 10 Φεβρουαρίου 2011!
Η περίφημη ηλεκτρονική ταυτότητα με τσιπ (EMV) της Αγγλίας, που δεν πρόκαμε...

Άρα στην Μεγάλη Βρετανία η εθνική ηλεκτρονική ταυτότητα έχει απολύτως καταργηθείγια την πραγματική προστασία του ανθρώπου και του πολίτη!

Η ταυτοποίηση γίνεται από την Άδεια Οδήγησης, το Διαβατήριο και κάρτες τύπου Pass (εισόδου) σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας χωρίς όμως τσιπ!

Όταν οι λαοί θέλουν και οι κυβερνήσεις ακούν, τότε οι χώρες προχωρούν, ανοίγοντας δρόμους για τους δειλούς, τους φοβισμένους, τους δήθεν...

Κάποτε και ο δικός μας λαός, όταν είχε Κυβερνήτη έναν Ιωάννη Μεταξά, κατάφερε να διδάξει και να δυναμώσει όλους τους λαούς του κόσμου, ανατρέποντας την ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βοηθώντας έτσι και την Αγγλία να διατηρήσει την Ελευθερία και τα δικά της σύγχρονα ΟΧΙ!

Και να φανταστεί κανείς, ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν είχε μια Πάτμο να την προειδοποιεί, δεν είχε καν έναν Άγιο Παϊσιο να την αφυπνίσει...

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου