ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ - "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ!


(ανανέωση) Βγήκε η πρώτη σύγχρονη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες (6-9-2023) που έχει ήδη ετοιμάσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην οποία και δίνει κατ΄ αρχήν "πράσινο φως", αλλά εξακολουθεί να μελετά το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις.ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ (6-9-2023)

"Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τις νέες αστυνομικές ταυτότητες, τις οποίες η υπεύθυνη Ελληνική Πολιτεία αποφάσισε να εκδώσει, δημοσιοποιεί τις κατωτέρω θέσεις Της, απευθυνόμενη προς τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό:

1. Η Ιερά Σύνοδος αντιλαμβάνεται την ανησυχία κάποιων χριστιανών, γι’ αυτό ζητά από όλους να έχουν εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και τους υπεύθυνους Ποιμένες Της, οι οποίοι γρηγορούν για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη ζωή των πιστών.

2. Όσες απόψεις ή επιφυλάξεις αναπαράγονται από παραθρησκευτικές αντιλήψεις γύρω από τις αστυνομικές ταυτότητες των πολιτών δεν είναι αμιγώς ορθόδοξης προέλευσης.

3. Δεν είναι θεολογικώς ισχυρές οι θεωρίες ότι προσβάλλεται το δόγμα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού από τη μορφή και το περιεχόμενο της νέας αστυνομικής ταυτότητας, όπως αυτή ρυθμίζεται από τις ισχύουσες Υπουργικές Αποφάσεις (2018, 2019, 2023). Επίσης παραθρησκευτική αφετηρία έχει η χρήση φράσεων περί «ηλεκτρονικού φακελώματος» που επιβάλλει η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» και η «παγκοσμιοποίηση», καθώς δεν στοχεύει στην προστασία των ατομικών ελευθεριών των πολιτών, αλλά υπονοεί ότι η Ελληνική Δημοκρατία, οι υπηρεσίες της και η εκάστοτε εκλεγμένη Κυβέρνηση είναι «όργανα του Αντιχρίστου».

4. Το 2019 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε τη νομιμότητα της Υπουργικής Αποφάσεως του 2018 για τη νέα αστυνομική ταυτότητα (αποφάσεις 2388/2019, 2389/2019). Αφ’ ενός απέρριψε τις νομικές διαφωνίες σχετικά με την προστασία της προσωπικότητας, της θρησκευτικής συνειδήσεως και των προσωπικών δεδομένων του πολίτη, αφ’ ετέρου ακύρωσε μερικώς την Υπουργική Απόφαση του 2018 ως προς μία διάταξή της, που προέβλεπε άμεση χρήση της ταυτότητας από τους πολίτες ως κάρτας υπηρεσιών ψηφιακής διακυβερνήσεως, καθώς αυτή η λειτουργία της δεν προβλεπόταν νομοθετικώς. Έκτοτε η Πολιτεία συμμορφώθηκε και εξέδωσε δύο διορθωτικές Υπουργικές Αποφάσεις (2019, 2023).

Σε κάθε περίπτωση η κρίση για τη νομιμότητα της αστυνομικής ταυτότητας ανήκει στη δικαιοδοσία της δικαστικής εξουσίας της χώρας, που ήδη αποφάνθηκε, και αφορά ένα διοικητικής φύσεως ζήτημα των σχέσεων Κράτους και πολίτη.

5. Παρά ταύτα το θέμα μελετάται σε όλες τις προεκτάσεις του και θα παραπεμφθεί σε μελλοντική έκτακτη σύγκληση της Σεπτής Ιεραρχίας".


Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Παρά το "πράσινο φως" που δίνεται στην νέα ηλεκτρονική ταυτότητα, η παράγραφος 5, δηλώνει "επιφύλαξη" και συνιστά "αναμονή" εμμέσως πλην σαφώς, αφού προκύπτει καθαρά πως το θέμα δεν έχει μελετηθεί σε όλες τις προεκτάσεις του! Που σημαίνει "μην βιαστείτε" και αναμείνετε την "μελλοντική έκτακτη σύγκληση της Σεπτής Ιεραρχίας"...

Ειδικό νόημα έχει και η παράγραφος 4, που λέει πως "η νομιμότητα της αστυνομικής ταυτότητας ανήκει στη δικαιοδοσία της δικαστικής εξουσίας της χώρας"... Το "νομιμότητα" αφορά το εάν είναι συμμορφωμένη με τους εκδοθέντες νόμους τους κράτους... Και όχι το εάν είναι συμμορφωμένη με τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και τον Νόμο του Θεού... Γι΄ αυτό και "το θέμα μελετάται σε όλες τις προεκτάσεις του"...

Με τέτοιες "ειδικές παραγράφους", η Εκκλησία κατάφερε να κρατήσει στα 400 χρόνια σκλαβιάς...

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου