ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΑΓΗ Η "ΔΙΑΦΟΡΑ 6 - 10 ΜΙΛΙΩΝ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Πού θα γίνουν υποχωρήσεις! Τι ετοιμάζουν

Αβραμόπουλος
 

του Κωστή Αλεξίου

Λίαν αποκαλυπτικός υπήρξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξή του, για όσους μπορούν να "διαβάσουν" τα λόγια του και να ακολουθήσουν τα "ίχνη" που αφήνουν ολοένα τελευταία Κυβέρνηση και στελέχη της ΝΔ. Τα "ίχνη" ενός νέου, όπως φαίνεται, "εθνικού εγκλήματος", που αποκαλείται τελευταία με τον όρο "Πρέσπες του Αιγαίου". Όμως οι περισσότεροι όσων τον χρησιμοποιούν, έχουν λησμονήσει τις "Πρέσπες των Σκοπίων", με μόνο και σταθερό το Μακεδονικό Κόμμα, να τονίζει ότι οι "Πρέσπες του Αιγαίου" σταματούν με την Ακύρωση των "Πρεσπών των Σκοπίων"! Γιατί ακριβώς, εκείνη η πρώτη εθνική υποχώρηση άνοιξε όλες τις "Κερκόπορτες" του Κάστρου, για να "πρεσποποιήσει" όλα τα άλλα εθνικά θέματα, όπως Ελληνοτουρκικά - Κυπριακό - ΑΟΖ και Βορειοηπειρωτικό... Και εάν ο Ελληνισμός δεν ακυρώσει, σε μια παγκόσμια επίδειξη δυναμικής ανάστασής του, εκείνο το πρώτο εθνικό έγκλημα, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν ακόμη πολλά...


ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΑΓΗ ΤΑ "6 -10 ΜΙΛΙΑ"

Ο πρώην Υπουργός Άμυνας και Εξωτερικών και τέως Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε., εμφανίστηκε ξαφνικά στην εσωτερική πολιτική σκηνή, μπαίνοντας μάλιστα στο "ψαχνό", σε ευαίσθητα ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την πολιτική "υποχωρήσεων" που ανήγγειλε ο ίδιος ο Μητσοτάκης.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στον Σκάι, 27-7-2023), έθεσε ευθέως ζήτημα "6 - 10 μιλίων", προκαλώντας "συναγερμό" για το τι μαγειρεύεται στα παρασκήνια:

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: "ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα. Εκεί αρχίζει ένα πρόβλημα, διπλωματικό και νομικό. Διότι πριν φτάσουμε στη συζήτηση για το αν θα πάμε στη Χάγη... θα πρέπει να δούμε πώς ξεκαθαρίζει το σημείο που έχει να κάνει με τα χωρικά ύδατα και με τον εναέριο χώρο. Διότι υπάρχει μια ελληνική ιδιοτυπία, μοναδική στον κόσμο. Το 6 - 10! Δηλαδή στην θάλασσα έχεις 6 ναυτικά μίλια και στην θάλασσα 10 ναυτικά μίλια"...

Και σε ερώτηση εάν τα 10 μίλια θα υποχωρήσουν στα έξι, ο πρώην Υπουργός δεν το απέκλεισε, αλλά έσπευσε να μιλήσει πλαγίως, πλην σαφώς:

"Σε μια διπλωματική διαπραγμάτευση, όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι... δεν στέκεσαι πίσω από το χαράκωμά σου"...


Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ

Δηλαδή, το πρώτο που καταλαβαίνουμε, είναι ότι άρχισε κιόλας εν κρυπτώ διαπραγμάτευση των αδιαπραγμάτευτων του έθνους! Διότι η φόρμουλα των Αμερικανών μεσολαβητών, που τα κατάφεραν στην διαφορά Ισραήλ - Λιβάνου (δείτε εδώ), είναι ότι αντί να πάμε τα πάντα στην Χάγη (όπως ζητά η Τουρκία και αρνείται η Ελλάδα, διότι θα πέσει αμέσως η Κυβέρνηση), είναι να τα συμφωνήσουμε πριν την Χάγη, ώστε στην Χάγη να πάμε μόνο για Υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ! Για να μπορέσει να ξεγελαστεί έτσι η κοινή γνώμη στην Ελλάδα (δείτε εδώ δηλώσεις Δένδια από το 2020, για το τι και πώς παίζεται...)!

Δηλαδή να κάνουμε μόνοι μας τις πρώτες μεγάλες εθνικές υποχωρήσεις, για να καταδεχθεί η "αλεπού" να πάει στην Χάγη, όπου θα γίνει νέα εθνική υποχώρηση, με σφραγίδα τρίτου! Διότι η Τουρκία μόνο να κερδίσει θα έχει, καθώς είναι αλήθεια πως το Διεθνές Δικαστήριο δεν εκδικάζει μόνο βάση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά κυρίως βάση της Νομολογίας του, των δεδικασμένων δηλαδή  αποφάσεών του για παρόμοιες περιπτώσεις, οι οποίες είναι αποφάσεις συμβιβασμών, με βάση το μέγεθος και τις αποστάσεις, κατά καραμπινάτη παρέκκλιση του Δικαίου της Θάλασσας... Αυτό το βεβαιώνει ακόμη και ο Χρήστος Ροζάκης (δείτε εδώ).

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα αδικηθεί, θα παρακαμφθεί το Διεθνές Δίκαιό της και θα δοθεί "δίκιο" στην Τουρκία... Με άλλα λόγια η Τουρκία θα πάρει ΑΟΖ από το τίποτα, ενώ η Ελλάδα θα χάσει νόμιμο κομμάτι της ΑΟΖ και πιθανά το Σύμπλεγμα Μεγίστης να "απομονωθεί" από τον ελληνικό κορμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την συνέχεια. Βεβαίως υπάρχουν δυνατότητες (δείτε εδώ αποκάλυψή μας), αλλά υπάρχουν και σκοπιμότητες, πιέσεις, αμερικανικά και γερμανικά συμφέροντα και τουρκικοί εκβιασμοί στα παρασκήνια, που μπορεί να ξεπουπουλιάσουν ακόμη και τους γλάρους του Αιγαίου μας...

Η δε Τουρκία έχει αποδείξει ότι δεν σέβεται ούτε Διεθνές Δίκαιο, ούτε σύνορα, ούτε Συνθήκες. Με την τεχνική της "απειλής", μας σπρώχνει συνεχώς προς τα πίσω, ώσπου να μας ρίξει στους "καρχαρίες" και να πάρει τα πάντα, είτε με την δύναμη των τρίτων, είτε με την δύναμη των όπλων της, αφού αλλιώς, το Διεθνές Δίκαιο τής το απαγορεύει... Απλά με τέτοιους χειρισμούς "ηττημένων", της ανοίγουμε περισσότερο την όρεξη...


Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΑ "6-10 ΜΙΛΙΑ" ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΑΓΗ

Μέσα στο παραπάνω λοιπόν πλαίσιο, εντάσσονται οι ξαφνικές δηλώσεις Αβραμόπουλου, που έχουν την εξής ερμηνεία:

Η Ελλάδα, πριν προσφύγει στην Χάγη και για να καταδεχτεί η Τουρκία να υπογράψει το Συνυποσχετικό παραπομπής Υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, "πρέπει" να πάει, τουλάχιστον στο Ανατολικό Αιγαίο, σε μείωση-ακρωτηριασμό του Εθνικού Εναέριου Χώρου της, που είναι 10 μίλια! Δηλαδή σε μείωση της Εθνικής της Κυριαρχίας στον αέρα! Κάτι που ισοδυναμεί με εθνική μειοδοσία! Διότι, συν τοις άλλοις, αυτό θα επιχειρηθεί κατά απαίτηση  της Τουρκίας, χωρίς να έχουμε ηττηθεί σε πόλεμο, την στιγμή μάλιστα που στα 10 μίλια, καθημερινά, οι πιλότοι μας "τους παίρνουν την ουρά"...

Δεν ξέρουμε αν αντιδράσει κάποιος Αρχηγός ΓΕΑ σε αυτό το εθνικό έγκλημα, καταγγέλοντάς το δημόσια, μαζί με την θορυβώδη παραίτησή του, περνώντας στους ήρωες αυτού του τόπου, αλλά το ευχόμαστε... Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να φανεί κάποτε ότι οι Πτέραρχοι δεν είναι "χαζοπούλια"... Και πώς δεν υπερασπίζονται την Ελλάδα μόνο με "ανάποδα" στον αέρα, αλλά και με γροθιά στα τραπέζια!



Η "ΜΠΑΛΙΑ" ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ

Ο Γεραπετρίτης βέβαια, με το "καλημέρα" διορισμού του στο ΥΠΕΞ, φρόντισε μέσα στην Βουλή (8-7-2023, δείτε εδώ), να παραμυθιάσει τον κόσμο, χωρίς να αντιδράσει μάλιστα κανένα μεγάλο ή μικρό κόμμα ή απόκομμα των δήθεν "πατριωτικών κομμάτων", ότι δήθεν "η εθνική κυριαρχία μας είναι 6 μίλια", ξεχνώντας να συμπεριλάβει την εθνική κυριαρχία του εναέριου χώρου που είναι 10 μίλια!

Αυτή η "μπαλιά" έγινε επίτηδες, ώστε να προκαταλάβει το έδαφος και την αφελή κοινή γνώμη, για να μην θεωρηθεί αργότερα "εθνική προδοσία" η παράδοση εναέριου χώρου στο Αιγαίο, τον οποίο η Κυβέρνηση αίφνης "δεν θεωρεί εθνική κυριαρχία"! Για να μπορούν να πουν δηλαδή, "να, εθνική κυριαρχία 6 μίλια είχαμε, 6 μίλια εξακολουθούμε να έχουμε", κατεβάζοντας τότε όμως τον εναέριο χώρο π.χ. από τα 10 στα 6, αντί να ανεβάσουν τα "6" στα 10, όπως απαιτεί το εθνικό και διεθνές δίκαιο (θα έχουμε τρομακτικές αποκαλύψεις αργότερα για το ζήτημα)!

Όλα αυτά σημαίνουν όμως ότι γίνεται διαπραγμάτευση για τα αδιαπραγμάτευτα! Και μόνον μια τέτοια κουβέντα όμως, αποτελεί "εσχάτη προδοσία"! Αυτό ορίζει η τιμή και η ιστορία αυτού του τόπου!

Τουρκία βέβαια και ΗΠΑ κρατούν πρακτικά "άκρως απόρρητα", που θα τα βγάλουν στην φόρα μέσω τρίτης συνήθως χώρας, την ώρα που θα επιλέξουν, τελειώνοντάς τους με "χαριστική βολή", όταν πια δεν θα τους χρειάζονται άλλο... Δείτε το τέλος του Τσίπρα των Πρεσπών...



Η "ΠΑΣΑ" ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Μόλις πέντε ημέρες μετά τις τρομακτικές δηλώσεις Γεραπετρίτη, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός (Σκάι, 13-7-2023), δίνει "πάσα", κάνοντας πια δημόσια λόγο για "υποχωρήσεις", επισφραγίζοντας την ουσία δηλώσεων Γεραπετρίτη, στα πλαίσια της άμεσης προετοιμασίας της κοινής γνώμης για άμεση και ξαφνική υποχώρηση της Ελλάδας! (δείτε εδώ το βίντεο δηλώσεων Μητσοτάκη)



ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΞΑΝΑ - ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αφού πήρε πρωθυπουργική "πάσα" ο Γεραπετρίτης, ξαναβγαίνει στο "κλαρί" και μέσα και πάλι στην Βουλή (21-7-2023), συνενοχοποιώντας τους πάντες, αναβαθμίζει το "υποχωρήσεις" του Μητσοτάκη σε "παραχωρήσεις", δείχνοντας ότι όχι μόνο θα υποχωρήσουμε, αλλά και θα παραχωρήσουμε (δείτε εδώ το βίντεο της δήλωσης Γεραπετρίτη)! Και εξαντλούνται πια ακόμη και οι χαρακτηρισμοί των λεξικών...

Μάλιστα ο ΥΠΕΞ χρησιμοποίησε και ορολογία των Πρεσπών, για "αμοιβαία αποδεκτή λύση" με την Τουρκία, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι όντως είναι σε εξέλιξη οι "Πρέσπες του Αιγαίου", για να ακολουθήσουν "οι Πρέσπες της ΑΟΖ" και έπειτα "οι Πρέσπες της Κύπρου" και ο Νίκος Χριστοδουλίδης να έχει τον νου του και να προσέχει τους συνεργάτες του και τα "αρπακτικά"...


ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Βεβαίως τα "δωράκια" Αβραμόπουλου δεν σταμάτησαν στην παράδοση εθνικού εναέριου χώρου (ΕΕΧ), κάτι που αφορά εθνική κυριαρχία, αλλά συνεχίστηκαν και στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας (Σκάι, 27-7-2023!

"Όταν άκουσα πρωτύτερα να ασκείται κριτική στον κύριο Μητσοτάκη για την φράση του περί "υποχωρήσεων", πολλοί δεν αντελήφθησαν ότι δεν αναφερόταν στην εθνική κυριαρχία (σ.σ. την οποία κατέβασαν στα 6 μίλια), αλλά στα κυριαρχικά δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο"!

Τι μας λέει λοιπόν ολοκάθαρα ο κ. Αβραμόπουλος; Ότι θα γίνουν υποχωρήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας! Και ποια είναι αυτά; Η Υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ! Τα οποία μας κατοχυρώνει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας! Και άρα εμείς μόνοι μας, προλέγουμε κιόλας - τέτοια σαΐνια δεν έχουν ξαναγίνει - ότι θα δώσουμε τα κεκτημένα μας, θα δώσουμε τα δικαιώματά μας, θα παραβιάσουμε το Διεθνές Δίκαιο, που μας δίνει πλήρη επήρεια νησιών στην ΑΟΖ και μέση γραμμή!

Πώς θα γίνει αυτό; Με διάφορους τρόπους:

Απευθείας διμερής διαπραγμάτευση.

Διαπραγμάτευση μέσω τρίτου (ΗΠΑ).

Μέσω Χάγης.

Μέσω Διεθνούς Διάσκεψης για τις ΑΟΖ Ανατολικής Μεσογείου, που προωθεί η Τουρκία, για να παρακάμψει το Δίκαιο της Θάλασσας.



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - ΔΥΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Άρα, από τα λεγόμενα Αβραμόπουλου, Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη, έχουμε ήδη ξεκάθαρη καταγραφή δύο μέχρι τώρα εγκληματικών εθνικών υποχωρήσεων, που μόνο χώρες οι οποίες έχουν ηττηθεί πλήρως σε πόλεμο μπορεί να κάνουν:

1. ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - Ακρωτηριασμός Εθνικού Εναέριου Χώρου από τα 10 στα 6 μίλια, π.χ. στο Ανατολικό Αιγαίο... "Αποστρατικοποίηση" Εναέριου χώρου μας...

2. ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ - ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - Μειωμένη επήρεια ελληνικών νησιών στην ΑΟΖ και παραχώρηση Ελλαδικής ΑΟΖ στην Τουρκία, π.χ. στο Σύμπλεγμα Μεγίστης... Καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας από την ίδια την Ελλάδα...



ΠΑΝΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

Βεβαίως, όποιον "βγαίνει μπροστά", εκτίθεται και σηκώνει το "βάρος" εθνικών υποχωρήσεων, είθισται να τον "τιμούν" με μεγάλα αξιώματα... Δεν ξέρουμε λοιπόν εάν έχει προταθεί ήδη η Προεδρία της Δημοκρατίας το 2025 στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αλλά το βέβαιο είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς άδικα περιμένει και "δείχνει να υπομένει" αυτές τις τραγικές εξελίξεις, τις οποίες ο ίδιος, μαζί με τον Κώστα Καραμανλή, είχαν καταδικάσει προκαταβολικά, μπροστά μάλιστα στον Κυριακό Μητσοτάκη, που, κατά το κοινώς λεγόμενον, "ξίνισε την μούρη του"... (δείτε εδώ και εδώ)


"ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ" ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...

Και δυστυχώς, ενώ τρέχουν με ιλιγγιώδης πλέον ρυθμούς τέτοιου μεγέθους εθνικές υποχωρήσεις, κάποιοι εντός και εκτός, το μόνο πρόβλημα που έχουν είναι το εάν προσφύγουμε στην Χάγη ή στο Αμβούργο (Δικαστήριο που ειδικεύεται στο Δίκαιο της Θάλασσας)... Δηλαδή το εάν θα πάμε στον "Προκρούστη" της Ολλανδίας ή της Γερμανίας, που και οι δυο, το ίδιο βαριά "σφάζουν"... Πόση κατάντια ακόμη; Πόση αβάσταχτη εθνική ελαφρότητα;


ΣΑΜΑΡΑΣ: ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΧΑΓΗ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ

Ανάγκη λοιπόν εδώ να θυμίσουμε τα λόγια του ίδιου του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για το τι σημαίνει "Χάγη" (ή Αμβούργο) και "Συνυποσχετικό":

"Όταν ακούγονται πρόθυμες φωνές από την Ελλάδα ότι είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευθούμε τα «δικά μας», ενθαρρύνουμε τους άλλους να μας ζητήσουν κι άλλα. Όταν ακούγεται για προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες, δηλαδή εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε «συνυποσχετικό» που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει), δεν αποτρέπουμε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς. Την ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερο"! (Αντώνης Σαμαράς, "Φιλελεύθερος", 18/19-1-2020 - δείτε εδώ αναλυτικά)

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου