ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ! ΑΟΖ με Κύπρο, 10 μίλια παντού και "Περλ Χάρμπορ" πρέπει να ετοιμάσει η ΕλλάδαΟ Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και πρώην μέλος και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χρήστος Ροζάκης, με τις γνωστές "αιρετικές" απόψεις του στην ποιοτική εκπομπή "Αντιθέσεις" του Γιώργου Σαχίνη στην ΚΡΗΤΗ TV, φανέρωσε χωρίς να θέλει την οπτική του "συστήματος Δικαστών" και της αντίληψής του Δικαίου που αυτοί έχουν, "χτίζοντας" έτσι άθελά του τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν πρέπει να πάει στην Χάγη ή στο Αμβούργο για Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ

Διότι ο κ. Ροζάκης, είπε πως το Διεθνές Δίκαιο δεν είναι πια μόνο του, αλλά υπάρχει και η Νομολογία του! Δηλαδή το σύνολο των αποφάσεων στις οποίες έχει καταλήξει και τις οποίες δεν μπορεί να αρνηθεί, ώστε να μην αυτοακυρωθεί ή να μην αυτογελοιοποιηθεί! Διότι πολλές από αυτές είναι άδικες!

Η δε Νομολογία ποικίλει και συνήθως, συμπληρώνουμε εμείς, υπολογίζει το πόσο μεγάλος και δυνατός είναι ο κάθε αντίδικος σε σχέση με τον άλλο, ώστε να "μοιράσει" την διαφορά με την ανάλογη "επήρεια"... 

Επομένως, όσοι μένουν μόνο στο Δίκαιο της Θάλασσας και όχι και στην Νομολογία του, αλληθωρίζουν... 


Όπως δεν έπρεπε να προσφύγουμε για τα οικονομικά μας στο ΔΝΤ, έτσι και για τα εθνικά μας δεν πρέπει να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔ) της Χάγης ή στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας (ΔΔΔΘ) στο Αμβούργο. Γιατί το μόνο βέβαιο είναι ότι θα χάσουμε το δίκιο μας... 

Άρα, εάν δεν πάμε σε Χάγη ή Αμβούργο, κρατάμε το Διεθνές Δίκαιο στο χέρι ισχυρό. Εάν πάμε, το μικραίνουμε, το στρογγυλεύουμε και μειώνουμε την ΑΟΖ μας.

Αντιθέτως, με το να εμμένουμε στο Διεθνές Δίκαιο, χωρίς να πάμε στη Χάγη, αλλά να απειλούμε ότι θα πάμε, κρατάμε όλα τα χαρτιά στα χέρια μας και δεν τα ακυρώνουμε, για κάθε μελλοντική χρήση και με στόχο την ολοκλήρωση των αμυντικών και επιθετικών εξοπλισμών μας!

Διότι πρέπει να ξέρουμε ότι και η Τουρκία δεν θέλει να πάει στη Χάγη, διότι πρώτον δεν αναγνωρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας, προσπαθεί να το παρακάμψει απολύτως και εάν καταφύγει στη Χάγη, θα αναγκαστεί έστω και κατά 50% να το αποδεχθεί.

Η Τουρκία δεν θεωρεί πως τα νησιά έχουν Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, στη Χάγη όμως θα αποδειχθεί πως έχουν (έστω και μειωμένη κάποια από αυτά κατά το σκεπτικό Ροζάκη).

Επομένως, η Ελλάδα πρέπει να μην πάει στη Χάγη, αλλά να απειλεί συνεχώς πως θα πάει (από κοινού με συνυποσχετικό), ώστε να στριμώχνει την Τουρκία και να την εκθέτει στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.


ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

Από την άλλη, η προσφυγή στα Διεθνή Δικαστήρια αποτελεί αποφυγή ή εκτόνωση Πολέμων... Όμως ο Πόλεμος είναι έτσι κι αλλιώς αναπόφευκτος, όταν ο γείτονάς σου λέγεται Τουρκία, με κατεχόμενο το έδαφος και την ΑΟΖ της μισής ΚύπρουΌταν προβάλει ως Αναθεωρητική των Συνθηκών δύναμημε ραγδαίους πολεμικούς εξοπλισμούς και δημογραφική ανάπτυξη αντιστρόφως ανάλογη με την δική σου! Όταν ξεδιπλώνει το νέο επιθετικό δόγμα της "Γαλάζιας Πατρίδας"! Όταν ναυπηγεί Στόλο κρούσης Ανατολικής Μεσογείου και κάνει πλέον Ασκήσεις στα νότια της Κρήτης! Όταν χτίζει Ναυτική Βάση στην Λιβύη και έχει έτοιμη προς ενεργοποίηση την Αλβανία και τον UCK, ενώ χρησιμοποιεί ως "Τσέτες" χιλιάδες φανατικούς Τζιχαντιστές και ισλαμιστές λαθρομετανάστες!

Άρα, κερδίζεις τον καιρό μόνον για να ετοιμαστείς! Για κανένα άλλον λόγο. Καθώς κάθε οπισθοχώρηση, αποθρασύνει και δυναμώνει τον αντίπαλο.


ΑΜΕΣΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥΗ Ελλάδα πρέπει να αφήσει όλους τους άλλους και κατά την τακτική του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και να προχωρήσει σε άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο, με πλήρη επήρεια νησιών και μέση γραμμή και να καταθέσει τις Συντεταγμένες στον ΟΗΕ! 

Η Συμφωνία Αθήνας - Λευκωσίας, θα είναι αμάχητη κατά το Διεθνές Δίκαιο και όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς αλλά και εντός της Ευρώπης, καθώς πρόκειται για δύο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Και θα μπορούν να ζητήσουν και την Ευρωπαϊκή Στρατιωτική Αρωγή, με ξεδίπλωμα του Ευρωπαϊκού Στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, για την ενεργειακή επιβίωση της Ένωσης!

Έπειτα οι άλλοι θα τρέχουν πίσω μας και όχι εμείς πίσω τους, ενώ το Κάιρο δεν θα έχει κανέναν πλέον λόγο άρνησης υπογραφής παρόμοιας Συμφωνίας με την Ελλάδα.


10 ΜΙΛΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Την ίδια εκείνη ημέρα της υπογραφής και πριν την υπογραφή, η Ελλάδα οφείλει να καταθέσει διευκρίνηση στον ΟΗΕ, ότι τα χωρικά της ύδατα ταυτίζονται με τον εναέριο χώρο και είναι 10 συμπαγή μίλια παντού! Παρόμοια δήλωση θα κατατεθεί σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς και το ΝΑΤΟ.

Ώστε να σταματήσει η ανοησία της διαφορετικής ζώνης σε αέρα και θάλασσα και να στερηθεί η Τουρκία κάθε επιχειρήματος για παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου (ΕΕΧ) των +4 μιλίων!


"ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"- ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Παράλληλα θα πρέπει να εξεταστεί η τακτική του πρώτου ελληνικού χτυπήματος, ώστε με αφορμή ακόμη και μια υπερπτήση τουρκικού μαχητικού ή την είσοδο ενεργού τουρκικού ερευνητικού σκάφους εντός της κηρυγμένης ΑΟΖ μας, αυτό όχι μόνο να καταρριφθεί ή να βυθιστεί αντίστοιχα, αλλά να εξαπολυθεί μαζικό κύμα επίθεσης τύπου "Περλ Χάρμπορ" σε όλα τα τουρκικά πολεμικά πλοία και αεροδρόμια, τους Ναυστάθμους και τα μεγάλα έργα υποδομής, ώστε να παραλύσει η αλαζονική και υπερφίαλη πολεμική μηχανή της Τουρκίας, ενώ ο απελευθερωτικός Ελληνικός Στρατός θα διαβεί τον Έβρο και θα προελαύνει νικηφόρα προς Κωνσταντινούπολη, με τον τοπικό πληθυσμό να φεύγει υπό πανικό προς την Μικρασία!

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου παίζεται η εθνική επιβίωσηδεν μπορείς να περιμένεις το "θηρίο", αλλά σαν Αλέξανδρος οφείλεις να πας και να πέσεις πάνω του ξαφνικά και να το διαλύσεις!

Για όλα αυτά χρειάζεται Κυβέρνηση και όχι "πιόνια"! Χρειάζεται Ηγέτης που να εμπνέει και να ενθουσιάζει! Χρειάζεται και λαός που να καταλαβαίνει και να ακολουθεί, αποφασισμένος να ξαναπάρει τις δάφνες του στην Ιστορία.

Το 1821 μας καλεί και πάλι. Αλλιώς μια νέα σκλαβιά και ατίμωση μας περιμένουν για πάντα.

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου