ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, Η ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΗΝ ...ΛΥΣΗ! Βίντεο και ερμηνείες



 (Ανανέωση 1) Την "αδυναμία" της Κύπρου να λύσει στρατιωτικά το Κυπριακό (με εκδίωξη των Τουρκικών δυνάμεων Κατοχής) επικαλέστηκε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να εξηγήσει την επιλογή των διπλωματικών "όπλων", όπως της δεσμευτικής Επιδιαιτησίας που ανέφερε ξαφνικά, προκαλώντας μεγάλα ερωτηματικά για το τι έρχεται και τι μας ετοιμάζουν σε επανάληψη του 2004! (Φάκελοι, Ελίτα Μιχαηλίδου, ΡΙΚ, 1-7-2020) 

ΤΟ "ΤΕΛΟΣ" ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

  Η απαράδεκτη δήλωσή περί "τέλους του κυπριακού Ελληνισμού" σε περίπτωση στρατιωτικής αναμέτρησης με την Τουρκία, θα μπορούσε ίσως να κατατεθεί μέσα στο Εθνικό Συμβούλιο κεκλεισμένων των θυρών σαν μια προσωπική άποψη, προκειμένου να χαραχτεί η καλύτερη δυνατή και αποτελεσματικότερη στρατηγική, αλλά ποτέ δημόσια, διότι πρώτον προκαλεί ηττοπάθεια και δεύτερον πολλαπλασιάζει την αλαζονεία και την επιθετικότητα του Αττίλα και της Άγκυρας

  Δεύτερον, το "φοβόμαστε" δεν βοηθάει σε λύση, αλλά σε επιβολή "λύσης"

  Τρίτον, μοιάζει με προετοιμασία της κοινής γνώμης για παράδοση "γης, βυθού και ύδατος", με νέο Σχέδιο Ανάν.

  Τέταρτον, απογοητεύει και "τραυματίζει" όλη την ένδοξη και περήφανη Εθνοφρουρά της Κύπρου και να νέα παιδιά που την υπηρετούν, εκπαιδευόμενοι σαν "Λεωνίδες" που δεν παραδίδουν "Θερμοπύλες"

  Πέμπτον, ακόμη και η μικρή γάτα όταν στριμωχθεί, βγάζει τα νύχια της! Και συχνά τρέπει σε φυγή τον θρασύδειλο ογκώδη θύτη τηςΔεν δείχνει ποτέ πως θα παραδοθεί, αλλά ότι θα πολεμήσει έως εσχάτων και έτσι κρατά αρκετούς πολέμιους μακριά της! 

   Αρκεί να έχει "νύχια"! Και "νύχια" δεν είναι μόνο το δίκαιο, η ψυχή και ιστορική παράδοση άθλων του Ελληνισμού, αλλά και οι μεγάλοι στρατιωτικοί εξοπλισμοί και ασκήσεις, που κάνουν τον αντίπαλο και ιδίως τους επιτιθέμενους, να μετρήσουν τα "φέρετρά τους" πριν θαφτούν σε αυτά!

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

  Ο Αναστασιάδης όμως, αφού απέκλεισε την στρατιωτική λύση, σέρβιρε στην ίδια συνέντευξη ξαφνικά την λύση της "Επιδιαιτησίας" με τους Τούρκους, τονίζοντας ότι η μέθοδος αυτή είναι ειρηνική και το αποτέλεσμά της δεσμευτικό, δηλαδή υποχρεωτικό, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για Τουρκία και ξένα συμφέροντα, που θέλουν να επιβάλλουν (δια)λύση εδάφους - ΑΟΖ όπως το Σχέδιο Ανάν, "Άλωση" δηλαδή και του ελεύθερου τμήματος της πανάρχαιας ελληνικής νήσου (Πολιτικός Αττίλας), αλλά και του υποθαλάσσιου πλούτου της (Θαλάσσιος Αττίλας)!

   ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: "Έχουμε προσκαλέσει την Τουρκία να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Να πάμε σε Επιδιαιτησία!

   ...Γιατί αποφεύγουν την προσφυγή σε ένα Διεθνές Δικαστήριο, σε μια Διεθνή Διαιτησία, που ειρηνικά θα καθορίσει και ό,τι αποφασίσει, ο καθένας είναι δεσμευμένος πλέον να το ακολουθήσει"...

   Σημειώνουμε ότι άλλο είναι η Διαμεσολάβηση και άλλο η Επιδιαιτησία/Διαιτησία. Στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχει δέσμευση προς το αποτέλεσμα, η διαδικασία είναι "ανοιχτή", οι αντίδικοι αποχωρούν ή διαφωνούν όποτε θέλουν και η Διαμεσολάβηση τερματίζεται.

  Στην δε Επιδιαιτησία/Διαιτησία, η πορεία είναι "κλειστή" και το αποτέλεσμα δεσμευτικό και υποχρεωτικά εφαρμόσιμο και από τα δύο μέρη...

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου