ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ UAV - Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Έτσι θα σώσουμε τα δάση! Βίντεο

Πυροσβεστικά drones και UAV


Την ώρα που στην Ελλάδα καιγόμαστε κυριολεκτικά, κάπου αλλού φτιάχνουν πυροσβεστικά drones!


ΚΙΝΑ

Πρόκειτια για μικρά και έξυπνα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, για άμεση στόχευση, για ακριβές και άμεσο αποτέλεσμα. Τηλεκατευθυνόμενα drones που απογειώνονται και χτυπούν σε δευτερόλεπτα την φωτιά πριν επεκταθεί! Όπως το drone της "Guofei General Aviation Equipment Manufacturing" στο Dazu,  Chongqing της Κίνας.

Αλλού πάλι κατασκευάζουν πυροσβεστικά drones που είναι εφοδιασμένα και με πυραλάκια θραύσης τζαμιών και πυρόσβεσης, ώστε αντί οι πυροσβέστες να μπαίνουν μέσα σε ένα ψηλό κτίριο και να κινδυνεύουν, καθώς η φωτιά θα έχει ήδη επεκταθεί, τα drones με βολές πρώτα να σπάζουν τα τζάμια στον χώρο που εκδηλώθηκε πυρκαγιά και ύστερα αμέσως και ακίνδυνα να την σβήνουν! Πρόκειται για το drone της "EHang", στο Guangzhou της Κίνας, κοντά στο Χονγκ - Κονγκ.


ΙΤΑΛΙΑ

Στο Πανεπιστήμιο της Γένοβα, έχουν πάλι σχεδιάσει θεωρητικά έναν άλλο τρόπο, ιδανικό για δασικές πυρκαγιές, το Σμήνος Πυροσβεστικών Drones, τα οποία θα μεταφέρονται από κατάλληλα φορτηγά κοντά στην φωτιά, θα είναι εφοδιασμένα με μικρές δεξαμενές νερού, αλλά θα πετούν μέρα ή νύχτα πάνω από την πυρκαγιά και θα προκαλούν μαζικά τεχνητή βροχή, σε αλλεπάλληλα, ασταμάτητα συνεχή κύματα, μέχρι που να σβήσουν την φωτιά!


ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικά Πυροσβεστικά UAV επιτήρησης - κατάσβεσης

Στην Ελλάδα πάλι, το Μακεδονικό Κόμμα, εκτός από τις ζώνες ασφαλείας πλάτους 1.000 μέτρων που έχει προτείνει στις δασικές εκτάσεις (δείτε εδώ), ώστε η πυρκαγιά να περιορίζεται σε ένα μόνο δασικό διαμέρισμα και να γλυτώνει το υπόλοιπο δάσος και οι οικισμοί, προτείνει τώρα την δημιουργία από Έλληνες των Πυροσβεστικών UAV, δηλαδή μεγάλων πια μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία θα είναι εφοδιασμένα με πυραύλους ανάσχεσης - κατάσβεσης της φωτιάς!

Το μυστικό είναι να χτυπηθεί κάθε πυρκαγιά στην αρχή, πριν εξαπλωθεί και αυτή την δουλειά μπορούν να κάνουν τα Ελληνικά Πυροσβεστικά UAV, σε πολλαπλούς ρόλους. Θα υπερίπτανται π.χ. πάνω από τα δάση, με δυνατότητα να μένουν ακόμη και για 24 ώρες στον αέρα, μέρα ή νύχτα, επιτηρώντας τα δάση. Μόλις δε εντοπίσουν εστία φωτιάς, που συνήθως είναι εμπρησμός, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα βίσκονται από πάνω της, ρίχνοντας είτε τις ρουκέτες ανάσχεσης - κατάσβεσης, ανατινάζοντας στην ουσία την ρίζα και την πηγή της φωτιάς, ή και θα εξαπολύουν Σμήνος μικρών πυροσβεστικών drones κάτω από τα φτερά τους, για να κατασβέσουν άμεσα την εστία της πυρκαγιάς, πριν εξαπλωθεί. Παράλληλα δε, θα σημαίνουν συναγερμό στο Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ με τις κάμερές τους θα προσφέρουν ακριβή εικόνα και αξιολόγηση, για την άμεση δράση επίγειων και εναέριων, κλασσικών πυροσβεστικών μέσων εάν απαιτηθεί! 

Με αυτόν τον τρόπο, καμία δασική πυρκαγιά, ακόμη και εάν έχει πολλές εστίες, δεν θα μπορεί να ξεφύγει, ενώ το UAV με την άμεση δράση θα μπορεί να συλλάβει με τις κάμερές τους και τους τυχόν εμπηστές, ώστε να μην διαφύγουν!

Η Ελλάδα, μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον τομέα των Πυροσβεστικών UAV, με την συνεργασία Πανεπιστημίων, Πυροσβεστικής και Επιχειρήσεων και του ίδιου φυσικά του κράτους.

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

21 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου