ΟΜΟΛΟΓΙΑ - ΒΟΜΒΑ ΚΑΛΒΙΝΙΣΤΗ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! Τι είπε ο Μόρφου

Δημόσια ομολογία του Καλβινιστή Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας για την Ορθοδοξία!

Στις 26-1-2023, Αμερικάνοι Δημοσιογράφοι του "The American Conservative (εδώ), με επικεφαλής τον Ροντ Ντρέχερ, είχαν μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη - συνομιλία με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, τον αμφιλεγόμενο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος είναι Καλβινιστής (Προτεστάντης) στο Θρήσκευμα και ανάμεσα σε άλλα τον ρώτησαν για στην σχέση του δυτικού πολιτισμού και του Χριστιανισμού:


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΟΡΜΠΑΝ

ΡΟΝΤ ΝΤΡΕΧΕΡ: "Ρώτησα τον Πρωθυπουργό, έναν Καλβινιστή, για την πεποίθησή του ότι η αναγέννηση του δυτικού πολιτισμού εξαρτάται από την ανάκτηση της χριστιανικής πίστης".

ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ: "Ο Χριστιανισμός δεν μπορεί να αναγεννηθεί με την πολιτική", είπε, προσθέτοντας ότι η πίστη είναι πάντα, τελικά, η μεταστροφή της καρδιάς ενός ατόμου. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αν οι Χριστιανοί δεν ξυπνήσουν και αντισταθούν στις πολιτιστικές τάσεις που τους ξεπλένουν, η πίστη θα εξαφανιστεί".

"Η καλύτερη ελπίδα σήμερα είναι οι Ορθόδοξοι", είπε. "Δεν διαφωνούν, αλλά πιστεύουν. Εμείς (Προτεστάντες και Καθολικοί) μαλώνουμε όλη την ώρα"!

Ο Όρμπαν συνέχισε αποκαλώντας τους Ορθόδοξους Χριστιανούς "το πιο σημαντικό απόθεμα» για να ανακτήσουν οι Χριστιανοί στη Δύση τη θρησκευτική τους βάση"! (Αργότερα, ρώτησα τον Πρωθυπουργό, "Το ήξερες ότι είμαι Ορθόδοξος;" Τα μάτια του άνοιξαν διάπλατα. "Είσαι; Νόμιζα ότι ήσουν Καθολικός!" γράφει πάντα ο Ροντ Ντρέχερ)

Σχετικά με τη θλιβερή κατάσταση της θρησκευτικής ζωής στην Ουγγαρία, όπου σχετικά λίγοι άνθρωποι πηγαίνουν στην εκκλησία, ο Πρωθυπουργός είπε: "Δεν έχουμε αυταπάτες για το πώς μοιάζουμε". Ωστόσο, αν η Ευρώπη θέλει να επιβιώσει, πρέπει να επιστρέψει στην πίστη που δημιούργησε την ιερή τάξη πάνω στην οποία οικοδομήθηκε ο πολιτισμός της, λέει ο Βίκτορ Όρμπαν.

"Η ανάλυσή μου είναι ότι αυτή η κοινωνική δομή που χτίστηκε τα τελευταία τριάντα χρόνια είναι εντελώς ενάντια στην ανθρώπινη φύση", είπε. "Είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσει, ελπίζουμε όχι με τρόπο Αρμαγεδδώνα".

Εάν η ηγεμονία της ιδεολογίας του φύλου και άλλες εκδηλώσεις προοδευτικής παραφροσύνης μπορούν να σπάσουν γρήγορα, τότε "η αλλαγή στην παράδοση θα είναι πολύ πιο γρήγορη από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε. Αλλά πρώτα, πρέπει να τις συντρίψουμε πολιτικά".

Συνεχίζοντας στη διασταύρωση θρησκείας και πολιτικής, ο Όρμπαν είπε ότι δεν καταλάβαινε πώς θα μπορούσες να είσαι συντηρητικός πολιτικός ηγέτης χωρίς να είσαι άνθρωπος με πραγματική πίστη. Δεν είναι τυχαίο, είπε, ότι η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Πολωνία ηγούνται του αγώνα για την υπεράσπιση των παραδοσιακών αξιών στην Ευρώπη. Είναι μέρος της Ευρώπης που έχει επηρεαστεί λιγότερο από τη διαβρωτική νεωτερικότητα".


ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΜΟΡΦΟΥ

Δείτε στο βίντεο τι είπε ο Μόρφου Νεόφυτος για αυτές τις ανέλπιστες δηλώσεις Όρμπαν, που από όλους τους Έλληνες πολιτικούς τόσα χρόνια, μόνον ο Αντώνης Σαμαράς, ακόμη και πρόσφατα, είχε το θάρρος να κάνει δημόσια (δείτε εδώ), όπως και το Μακεδονικό Κόμμα (δείτε εδώ).




ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ

Τώρα σχετικά με την ιστορία μας, υπογραμμίζουμε ότι η Άννα της Ουγγαρίας έγινε σύζυγος του Αυτοκράτορά μας Ανδρονίκου Β΄ Παλαιολόγου (1259  - 1332) και πως ο γενναίος Ιωάννης Ουνυάδης (1406 - 1456), υπήρξε φίλος και σύμμαχος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Ο Ουνυάδης επέδειξε σπάνια ανδρεία και θάρρος κατά των Τούρκων στην φοβερή Μάχη της Βάρνας (1444), στην δεύτερη Μάχη του Κοσσυφοπεδίου (1448) και ειδικά στην τουρκική Πολιορκία του Βελιγραδίου (1456), σώζοντας την πόλη από τον Μωάμεθ Β΄! Για χατήρι του καθιερώθηκε από τότε κάθε μεσημέρι να χτυπούν οι καμπάνες όλων των Παπικών Ναών της Δύσης, ως τώρα!

Δυστυχώς Ούγγρος ήταν όμως και ο Ουρβανός (Όρμπαν), ο κατασκευαστής του μεγάλου κανονιού του Μωάμεθ Β΄, κατά την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης (1453), όπου δυστυχώς δεν προσέτρεξαν τότε οι Ούγγροι φίλοι μας, γιατί πραγματικά μαζί θα είχαμε διαλύσει για πάντα εκεί τους Τούρκους...

Χωρίς να ξεχνούμε το παρελθόν, η φιλία με τους Ούγγρους πρέπει να ξαναχτιστεί, στην βάση αντιμετώπισης του Πανισλαμικού - Παντουρκικού κινδύνου και της διάσωσης των αξιών του Χριστιανικού Πολιτισμού, του οποίου το αυθεντικό άρωμα και η Χάρη, είναι μόνο στην ατόφια Ορθοδοξία. Η πρόσκληση του Όρμπαν στο Άγιον Όρος, θα έπρεπε λοιπόν να είναι η πρώτη σημαντική μας κίνηση, γιατί πίσω από τον Πρωθυπουργό (είτε τον συμπαθούν κάποιοι, είτε όχι) βρίσκεται ένας ολόκληρος, γενναίος, όπως και οι Πολωνοί (Βλαδίσλαος Γ΄), λαός. Οι φίλοι μας Ούγγροι.

Και όλους αυτούς τους λαούς, βόρεια της Ελλάδας, μπορεί να τους εμπνεύσει η αναγέννηση της Ορθοδοξίας στην χώρα μας, που έχει ξεκινήσει ήδη από τα πνευματικά παιδιά και εγγόνια του Αγίου Ιωσήφ Ησυχαστή στον Άγιον Όρος και τους νεοφανείς Αγίους Γέροντες Παΐσιο, Πορφύριο, Ιάκωβο και τόσους άλλους, αλλά και η σθεναρή πολιτική - εθνική υπεράσπιση των Ορθόδοξων Χριστιανικών αυτών αξιών στην πράξη, με Νόμους και αληθινή Παιδεία! Και τότε θα έρθει μεγάλη ευλογία, αλλά και ευημερία, κάνοντας ξανά την Ελλάδα πρότυπο των εθνών!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ



Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου