Ο ΑΓΕΕΘΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΡΗΝΙΩ ΤΗΣ ΚΙΝΑΡΟΥ! Συγκινητικές στιγμές που ενώνουν και δυναμώνουν όλους τους Έλληνες

ΑΓΕΕΘΑ, κυρά Κινάρου, Ειρήνη Κατσοτούρχη


Μεγάλη συγκίνηση στο υπέροχο "Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος", όταν κατά την εκπληκτική σε ποιότητα, εικόνα, ήχο, στίχο και παρουσίαση εκδήλωση για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (21-11-2022), ο ΑΓΕΕΘΑ τίμησε με όλη του την καρδιά την περίφημη κυρά της Κινάρου!


Η Ειρήνη Κατσοτούρχη είναι από το 2013, όταν κοιμήθηκε ο σύζυγός της, η μοναδική κάτοικος του νησιού, συνεχίζοντας μια μεγάλη παράδοση ακριτών του Αιγαίου, με την διαφορά ότι πια δεν είναι μόνη της. Έχει την έγνοια και την άμεση βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων σε ό,τι χρειάζεται, σε ό,τι κι αν της συμβεί, κρατώντας το νησί κατοικημένο, δίνοντάς του ενεργή και αμάχητη ΑΟΖ, αλλά και ελληνικό, υψώνοντας διαρκώς την ελληνική σημαία!


Γεννημένη στην γειτονική Αμοργό και μεγαλωμένη στην Κίναρο, παντρεύτηκε στην Κάλυμνο και ξενιτεύτηκε στην Αυστραλία. Μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε μαζί με τον σύζυγό της, αποφασίζοντας να ζήσουν μόνιμα στην Κίναρο, ένα νησί 5 στρεμμάτων στην καρδιά του Αιγαίου, που απέχει περίπου 13 μίλια από την Αμοργό και 29 από την Λέρο. Η ονομασία Κίναρος ίσως προέρχεται από το ελληνικό κυνάρα ή κινάρα, ένα είδος αγκινάρας.


Η βραδιά της βράβευσης ήταν από τις σπάνιες φορές που η κυρά Ρηνιώ έλλειπε από το νησάκι της, δικαιολογημένα βέβαια, αφού θέλησε να την τιμήσει, να την αγκαλιάσει ολόκληρη η Ελλάδα!


Και τι δεν της έδωσε ο ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Τιμητικό δίπλωμα, τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του ΓΕΕΘΑ, τιμητική κασετίνα με την νήσο Κίναρο, την ελληνική σημαία και τις "Θερμοπύλες" του Καβάφη, εικόνα των Εισοδίων της Θεοτόκου, της τρανής Κυράς της Ρωμιοσύνης, ως και μια μαντήλα με τον χάρτη της Κινάρου και το όνομα της κυρά Ρηνιώς γραμμένο με αγάπη πάνω της


Και εκείνη τι να πει; Τα είχε χαμένα. Μέσα στην απέραντη συγκίνηση και ευτυχία της, μέσα στην μεγάλη ορθόδοξη χριστιανική οικογένεια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με κόμπο στον λαιμό, μόλις που κατάφερε να ψελλίσει ένα "ευχαριστώ" από τα νοτισμένα βάθη της ακριτικής ψυχής της. Την ευχαριστούμε!


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Σ.Σ. Μόνο χρυσά συγχαρητήρια πρέπουν στο Γενικό Επιτελείο για την απίστευτη βραδιά που μας χάρισε και μέσω ΕΡΤ2 μεταδιδόταν παντού. Όλη αυτή ποιότητα, τα υπέροχα τραγούδια, ο ενωτικός παλμός, οι εκπληκτικοί παρουσιαστές και τραγουδιστές, που ζούσαν κάθε λέξη, κάθε στίχο και εικόνα, όλη αυτή η σπάνια ομορφιά που μας ανέβασε σε άλλα επίπεδα, μας έκανε να σκεφτούμε ότι πραγματικά θα άξιζε οι Ένοπλες Δυνάμεις να αποκτήσουν και πάλι την δική τους ποιοτική ελληνική τηλεόραση. Την παλιά θρυλική ΥΕΝΕΔ, που έγινε ΕΡΤ2. Γιατί ένα τέτοιο κλίμα αληθινού ελληνικού πολιτισμού, αληθινής και αδελφωμένη Ελλάδας, το έχουμε απόλυτη ανάγκη όλοι μας, χαμένοι στα τραγικά κανάλια, που μας διχάζουν, μας οργίζουν, μας καταστρέφουν την ψυχή και το πνεύμα.Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου