"ΒΟΜΒΑ" ΜΟΡΦΟΥ - ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΓΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ! Άνω κάτω τα σχέδια ντόπιων και ξένων κέντρων - Βίντεο

Μόρφου, κατεβαίνω για Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
 

"Βόμβα μεγατόνων" εξαπόλυσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης (Θεο)Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση πρόσφατης χριστιανικής σύναξης, δηλώνοντας ξεκάθαρα και δυναμικά ότι θα κατέβει για Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, όταν τεθεί θέμα διαδοχής, κάνοντας ό,τι και ένας στρατεύσιμος όταν κηρυχθεί Επιστράτευση"!


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΞΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

Η "βόμβα" του Πανιερωτάτου, ήδη "κόβει τα γόνατα" πολλών, την κρισιμότερη ώρα στην νέοτερη ιστορία του Γένους και ενώ κορυφώνεται η τουρκική επιθετικότητα σε Κατεχόμεαν και Αμμόχωστο, σε Κυπριακή, Ελλαδική ΑΟΖ και Αιγαίο, πάνω στον πυρετό του Αναθεωρητισμού, της ενεργειακής δίψας της Ευρώπης για Φυσικό Αέριο και της Πνευματικής Δίψας του Ελληνισμού για ατόφια Ορθοδοξία, ατόφια Ελλάδα και ατόφιους πνευματικούς, εκκλησιαστικούς και πολιτικούς εν Χριστώ ηγέτες!

Είναι άλλωστε λίγο πολύ γνωστό, ότι ξένα κυρίως κέντρα, σε συνδυασμό με προθύμους εντός, απεργάζονται την Άλωση της όλης Κύπρου και Ελλάδας και αυτής ακόμη της Ορθοδοξίας, προσπαθώντας να την αποκόψουν από τις ρίζες και τα καθάρια νάματα των πατέρων, παλαιών και νέων, όπως των Αγίων Παϊσίου, Πορφυρίου, Ιακώβου, Ευμένιου Σαριδάκη, που με την απλότητα και την ταπείνωσή τους, αλλά και την ανυποχώρητη όταν χρειαζόταν μαχητικότητα και ομολογία τους, έκαναν πράξη όσα τόμοι Θεολογίας και Λογικολογίας δεν μπορούν να διδάξουν και να πράξουν!


ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 Απαντώντας σε σχετική ερώτηση πρόσφατης χριστιανικής σύναξης (Μάιος 2022 μ.Χ.) για τις μελλοντικές Αρχιεπισκοπικές Εκλογές (από κλήρο και λαό) ο Πανιερώτατος (Θεο)Μόρφου, σαν έτοιμος από καιρό, σαν απολύτως αποφασισμένος, σαν ταγμένος σε μια μεγάλη αποστολή και σκοπό, απάντησε θετικά, λέγοντας:

 "Βέβαια! Γιατί να μην είμαι; Γιατί να μην θέλω; Απάντησα...

 Άμα γίνει Επιστράτευσις, όλοι πρέπει να πάνε στον Πόλεμο! Οι στρατεύσιμοι. Αυτή είναι η απάντησις!

 Όταν έρθει η ώρα των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, όποτε αποφασίσει ο Θεός μας και ο Μακαριώτατός μας, τότε όλοι, είτε Αρχιερείς είναι, όλοι οι άγαμοι της Κύπρου που έχουν δέκα χρόνια υπηρεσίαν εις την Εκκλησία μας, είναι υποψήφιοι. Εντάξει;

 Δεν δικαιούμε εγώ να πω "μα 'μενα αρέσκει μοι η Μητρόπολη Μόρφου, μα τι ωραία που περνούμε...



ΜΕ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Στην Λευκωσία κάθε παπάς νομίζει πως είναι "Πατριάρχης". Εμένα με θέλουσι για Λάιτσμαν. Όχι για Αρχιεπίσκοπο. Ενώ εδώ είμαι Αρχιεπίσκοπος. Δηλαδή είμαι πατέρας. Εγώ θέλω όπου πάω να είμαι πατέρας. Γιατί έτσι έμαθα...



ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΑΓΩΝΑ ΖΩΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Εμείς δεν κάνουμε κανέναν προεκλογικό ζώντος του Αρχιεπισκόπου! Σας το λέω. Άσε που μπορεί να πεθάνουν μερικοί πριν τον Αρχιεπίσκοπο...

...Εγώ βλέπω προσωπικά, που κάμω και λίγο τον προφήτη, ότι ο Αρχιεπίσκοπός μας έχει ζωή. Δύσκολη ζωή, λόγω της ασθένείας του, αλλά έχει ζωή.

 Όμως από εκεί και πέρα ανήκουμε όλοι μας στην Εκκλησία.



ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΠΡΟΣΩΠΟ ΑΛΛΑ...

Τώρα αν θα είμαι μέσα στο τριπρόσωπον, υπάρχει μια αυξημένη πιθανότητα, λόγω των ομιλιών μου και λόγω της στάσης μου, στα εμβόλια, στην σχέση μου με τα κατεχόμενα, είμαι πρόσφυγας, πονώ την πορεία αυτού του τόπου...

Όμως, μπορεί να με ψηφίσει η Χρυσούλα και ο Ιάκωβος εκεί, 'ε να με ψηφίσουν οι Δεσποτάδες;

Εδώ αν γίνει έτσι πράμα, θα ΄ναι το θαύμα των θαυμάτων! (γέλια)

Λοιπόν, εμείς για να "προκαλέσουμε" το Άγιον Πνεύμα, θα είμαστε, αν ζούμε και αν είμαστε μέσα στους μακαρίτες, θα είμαστε λοιπόν μέσ'  στο Τριπρόσωπον, έτσι για να δούμε εάν ο Θεός θέλει να κάνει θαύμα στην Εκκλησία της Κύπρου"!

Δείτε σε βίντεο όλο το σχετικό απόσπασμα


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ




Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου