ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ - ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ 20% ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ! Ο μεγάλος παγκόσμιος άσσος της Ελλάδας - Βίντεο

Γιάννης Μανιάτης - 20% οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα


Ένας από τους πιο αποδοτικούς και πρακτικούς πολιτικούς, ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος είχε προχωρήσει τολμηρά και ανέλπιστα την ΑΟΖ και τα θαλάσσια οικόπεδα ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα (δείτε και εδώ), ανάμεσα στις γνώσεις και την εμπειρία που έχει, διαθέτει και το χάρισμα να κάνει "λιανά" τα επιστημονικά και τα ερευνητικά, τολμώντας να τα αναφέρει με απλά λόγια στον λαό για να βοηθήσει στην πράξη.



20% ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ

Οφέλη ηλιακού θερμοσίφωνα και φωτοβολταϊκού

Στους "Διαλόγους της Νισύρου 2022" λοιπόν, προσκαλεσμένος στο ηφαιστειακό νησί από το "Ίδρυμα Γ. Μίχαλου", ο πρώην Υπουργός ανέφερε με τον μοναδικό του τρόπο, το πώς πρακτικά μπορούν, ειδικά οι Έλληνες, να κάνουν άμεσα οικονομία 20% στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, υιοθετώντας έναν από τους παγκοσμίους καταξιωμένους ελληνικούς ηλιακούς θερμοσίφωνες!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ (Νίσυρος, 18-6-2022): "Ο ηλιακός θερμοσίφωνας, ο παραμελειμένος, ο εγκταταλελειμένος, ο αγνοούμενος στην δημόσια συζήτηση - γιατί δεν είναι τίποτε το "σπουδαίο" και "μεγάλο" για να τραβήξει το δημόσιο ενδιαφέρον - ο ηλιακός θερμοσίφωνας, αυτός ο ταπεινός - μελέτη που έκαναν μεταπτυχιακοί φοιτητές - μειώνει το κόστος ηλεκτρισμού, σε ένα μέσο νοικοκυριό, κατά 20%"!



ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ους δε ηλιακούς θερμοσίφωνες - ακούστε μια ακόμη υπερηφάνια μας ως Ελλάδα - τους κατασκευάζουν οι 22 ελληνικές επιχειρήσεις που έχουμε, οι οποίες επιχειρήσεις απασχολούν γύρω στους 3.500 κόσμο και οι οποίες επιχειρήσεις, στις 20 καλύτερες του κόσμου έχουμε 3 ελληνικές!

Στις 20 καλύτερες επιχειρήσεις κατασκευής ηλιακών θιερμοσιφώνων παγκοσμίως, 3 επιχειρήσεις είναι ελληνικές! Εγώ όταν είδα αυτή την αξιολόγηση αισθάνθηκα υπερήφανος"



ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΑΚΩΝ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΩΝ

"Διότι για τους ανθρώπους αυτούς, ευτυχώς δεν πολυανακατεύτηκε το κράτος, κάποια στιγμή τους εντάξαμε στο "Εξοικονομώ κατ΄ οίκον", ήταν μια μικρή βοήθεια, τώρα όμως χρειάζεται αυτή η εθνική παραγωγική βάση, που δουλεύει μόνη της, που είναι ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο μόνη της και η οποία προσφέρει πολλά, πολλά πλεονεκτήματα στην πράσινη μετάβαση, στην βιώσιμη ανάπτυξη, στις μειώσεις των εκπομπών ρύπων και που την κατασκευάζουν ελληνικά χέρια, τα οποία ελληνικά χέρια μπορούν να διπλασιαστούν, άρα να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, αυτή μπορεί να είναι ένα νέο Εθνικό Πρόγραμμα που θα μειώσει το κόστος ηλεκτρισμού των ελληνικών νοικοκυριών, για τα επόμενα 25 με 30 χρόνια, κατά 20%"!



Ο ΑΣΣΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΑΝΕ

Εξοικονόμηση 20%, σημαίνει ότι εάν ο λογαριασμός ρεύματος είναι π.χ. 200 ευρώ, θα πέσει περίπου στα 160 ευρώ και μέσα σε έναν χρόνο θα έχει κιόλας αποσβεστεί η αξία του ελληνικού ηλιακού, που είναι άριστης κατασκευής, έχει συνήθως 10 χρόνια εγγύηση και στοιχίζει μόλις όσο ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής!

Τους ηλιακούς όμως, επειδή ακριβώς είναι ελληνικοί, δεν τους προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα σχετικά κονδύλια "Εξοικονομώ", καθώς οι εταίροι προτιμούν να σπρώχνουν στην αγορά δικά τους προϊόντα...

Όπως όμως υποστηρίζει ο Μανιάτης, ήρθε η ώρα για ένα Εθνικό Πρόγραμμα Ελληνικών δυνατών Ηλιακών, στην χώρα του ήλιου και των τόσων χαμένων ευκαιριών, επειδή ακριβώς δεν στηριζόμαστε στις δυνάμεις και τις δυνατότητές μας!

Δείτε παρακάτω το βίντεο με το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας Μανιάτη (ολόκληρη η ομιλία από την Livemedia εδώ)


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

1 comments:

  1. Πραγματικά, πολύ ενδιαφέρον το άρθρο. Με μόνο μία συσκευή μπορούμε να πετύχουμε τόσο μεγάλη μείωση στο ρεύμα και κατά συνέπεια μείωση στο λογαριασμό ρεύματος! Και επειδή μιλάμε για ελληνικά προϊόντα που συνδέουν το ρεύμα και τους θερμοσίφωνες θα ήθελα κι εγώ από τη μεριά μου να παραθέσω την ιστοσελίδα ελληνικών συμφερόντων για ηλιακούς θερμοσίφωνες σε συνδυασμό με το φθηνό ελληνικό ρεύμα που υποστηρίζεται από το Πανελλήνιο Ηλεκτρικό Ρεύμα το οποίο από όσο γνωρίζω στηρίζει Έλληνες επιχειρηματίες στο χώρο της ενέργειας. Αυτά λοιπόν και ελπίζω να αναρτήσετε και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα άρθρα στον ιστοχώρο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή