ΜΕ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ Ο ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ! Προβληματισμός για τρόπο "κατάργησης" της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ομιλία Εμφιετζόγλου στο Βελλίδειο, Συμφωνία Πρεσπών
 

Δυναμικά ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από την Θεσσαλονίκη και το Βελλίδειο ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου! (βίντεο παρακάτω)

Παρά το ακατάλληλο της ημέρας και της ώρας (Κυριακή 19-6-2022, απόγευμα καλοκαιριού 8.00 μ.μ.), κατάφερε να γεμίσει την κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων και να μιλήσει από καρδιάς και μνήμης για όσα συμβαίνουν, για όσα πρέπει να αλλάξουν.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε όμως ο τρόπος που του πρότειναν κάποιοι σύμβουλοί του να "καταργήσει" την Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς στην ουσία να καταργηθεί...


ΕΙΧΕ ΜΕΙΟΨΗΦΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΓΙΑ ΤΟ ...ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εμφιετζόγλου, Βελλίδειο 19-6-2022

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε, κατά την παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία ύψους 12 δισ., η αναφορά του ότι είχε μειοψηφήσει από το 1996 για την κατασκευή του περιβόητου ...μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο και θα είχε παραδώσει ολοκληρωμένο το 2002! Αλλά "δεν είχε ταϊσει κανέναν", όπως είπε και έτσι έμεινε έξω... Και είκοσι χρόνια μετά, δεν έχει γίνει ακόμη το σύγχρονο "γεφύρι της Άρτας"... Αυτή είναι και η εικόνα του τι γίνεται (μάλλον δεν γίνεται) στην Ελλάδα και αυτό έρχεται να αλλάξει!



ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ένωσης, αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη πλήρους αξιοποίησης όλων των λιγνιτικών μας μονάδων, όπως και των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, με σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία, η οποία όταν βρεί απέναντί της κάποιον αποφασισμένο, πάντα κάνει πίσω...



"ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ" ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Ο Δρ Εμφιετζόγλου, γνωστός για τις πατριωτικές θέσεις και πράξεις, αλλά και τις ευεργεσίες του επί δεκαετίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφού μίλησε για την συνάντησή του με κάποιους στο Ουζμπεκιστάν που τον αγκάλιασαν με την ιαχή "Ισκαντέρ" επειδή μόνο και μόνο φορούσε στο πέτο του τον ήλιο της Μακεδονίας, αναφέρθηκε με λίγα λόγια στον τρόπο που του εισηγήθηκαν κάποιοι σύμβουλοί του (;) να "καταργήσει" την Συμφωνία των Πρεσπών, με έναν τρόπο που τελικά όμως μάλλον θα παραμείνει... Ειδικότερα:

1. Θα αποστείλει Ρηματική Διακοίνωση προς τα Σκόπια η οποία επικαλείται τις πρόνοιες της Συνθήκης της Βιέννης περί αναρμοδιότητας του νομοθετικού οργάνου που έλαβε την απόφαση από πλευράς της Ελλάδος να κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή της Ελληνικής Βουλής...

Και υπονοείται ίσως εδώ ότι θα έπρεπε να γίνει Δημοψήφισμα. Κάτι το οποίο όμως είναι κατά το Σύνταγμα στην ευχέρεια και την πρόθεση της εκάστοτε Κυβέρνησης (άρθρο 44, παρ. 2) και άρα δεν μπορεί να στηριχθεί η ακυρότητα σε αυτό...

Δεύτερον υπονοείται επίσης ότι ο Πρόεδρος Δημοκρατίας θα έπρεπε να είχε διαλύσει την Βουλή για να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας, μέσω Εκλογών και ανανέωσης της λαϊκής εντολής. Μα και πάλι εδώ ο Πρόεδρος δεν μπορεί κατά το Σύνταγμα μόνος του (ούτε να βήξει), αλλά μόνον μετά από πρόταση της Κυβέρνησης (δηλαδή τότε του Τσίπρα)... Άρα και εδώ δεν στηρίζεται ο συλλογισμός... (άρθρο 41, παρ. 2)

2.  Θα διαμηνύσει στους Σκοπιανούς πως αν έχουν αντιρρήσεις, θα πρέπει να ζητήσουν λύση της διαφοράς μέσω ΟΗΕ με διαπραγματεύσεις ή διαιτησία ή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο, βάση των άρθρων 65 και 66 της Συνθήκης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών!

Μα τα Σκόπια θα έχουν κάθε λόγο να εμμείνουν στην τήρηση της Συμφωνίας και μόλις την αθετήσει έτσι η Ελλάδα, θα ανακοινώσουν και το σκέτο "Μακεδονία"... Ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας και το Διεθνές Δικαστήριο θα θεωρήσουν έγκυρη την Συμφωνία και απλά θα έχουμε βγάλει τα μάτια μας....

3. Τελικό αποτέλεσμα με αυτό τον τρόπο θα είναι η Συμφωνία να μην καταργηθεί...



Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Το Μακεδονικό Κόμμα απεναντίας, που τα στελέχη του είναι ειδικευμένα εδώ και δεκαετίες στο ζήτημα, με θητεία και στον ιστορικό Πανελλήνιο Σύλλογο Μακεδονομάχων "Παύλος Μελάς", έχει εκδώσει ειδικό βιβλίο για την Ακυρότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών όπου υπάρχουν τεκμηριωμένα πολλοί άλλοι λόγοι ακυρότητας (δείτε εδώ), που μας δίνουν την δυνατότητα της αυτοδίκαιης Ακυρότητας (βλ. άρθρο 69 Βιέννης για Δίκαιο Συνθηκών), ενώ υπάρχει η ρητή και πολλαπλή παραβίαση των ίδιων των όρων της Συμφωνίας των Πρεσπών, που την καθιστούν αυτοδίκαια Άκυρη!

Η Ακύρωση είναι η μέθοδος και όχι η Κατάργηση... Όπου και βρίσκεται μεγάλη παγίδα, την οποία και προτίθεται μάλιστα το Μακεδονικό Κόμμα να επισημάνει με σχετική επιστολή στον Εμφιετζόγλου, διότι πρόκειται για πολύ σοβαρό εθνικό θέμα και θα είναι κρίμα ο αγαπητός, σεβαστός, ευσεβής και αγνός Πρόδρομος να παρασυρθεί σε τέτοιο μονοπάτι, που τελικά θα εξυπηρετήσει τα Σκόπια και θα δικαιώσει τον ...Τσίπρα και τον ...Μητσοτάκη, που ισχυρίζεται πως δήθεν δεν μπορεί να ακυρωθεί ψηφισμένη Συμφωνία... Ε, γι΄ αυτό χρειάζονται Μεγαλέξανδροι!


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου