ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΓΙΟΣ Ο ΑΦΘΑΡΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΑΘΩΝΟΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ!

Αγιοκατάταξη του άφθαρτου Αγίου Βησσαρίωνος Ι. Μ. Αγάθωνος


Με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως (14-6-2022) ο άφθαρτος γέροντας της Μονής Αγάθωνος Βησσαρίων Κορκολιάκος κατατάσσεται επίσημα στους Αγίους της Ορθοδόξου Εκκλησίας!


ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ Ο ΕΛΕΗΜΩΝ


Ο Γέροντας Βησσαρίων γεννήθηκε στο Πεταλίδι Μεσσηνίας το 1908. Ξεχώρισε για την πολύ μεγάλη ελεημοσύνη του ίδίως στην περιοχή της Καρδίτσας και μάλιστα κατά την δύσκολη περίοδο της Κατοχής, οπότε και έσωσε πολλούς από το γερμανικό απόσπασμα!

Αργότερα το ίδιο ακούραστο φιλανθρωπικό έργο θα ακολουθούσε και στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, βγαίνοντας κάθε τόσο στον κόσμο και τα Νοσοκομεία για παρηγοριά και βοήθεια στον πονεμένο και φτωχό κόσμο, ενώ κατά διαστήματα έφευγε σε φιλανθρωπικές περιοδείες με τα πόδια σε όλα τα χωριά, ξέροντας πού χρειάζεται βοήθεια, πού και ποιον πρέπει να βοηθήσει!

Για την διακονία της ανύσταχτης και αδιάκοπης, πολύχρονης φιλανθρωπίας, ο Θεός του έδωσε το χάρισμα της αφθαρσίας, καθώς εφάρμοσε απολύτως τα λόγια του Ευαγγελίου που κρατά σφιχτά στο άφθαρτο χέρι του: "αλλήλων τα βάρη βαστάζετε".


ΑΦΘΑΡΣΙΑ


Ο γέροντας Βησσαρίων κοιμήθηκε στην Ι. Μ. Αγάθωνος στις 22-1-1991 μ.Χ., όπου και ετάφη.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, όταν ανοίχθηκε ο τάφος του, έμειναν όλοι με το στόμα ανοιχτό, καθώς διαπίστωσαν ότι ο γέροντας Βησσαρίων ήταν άφθαρτος! Και ο ίδιος και τα άμφιά του! Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού! Δείτε εδώ τι γράφαμε σχετικά το 2006, όταν είχαμε ανέβει για προσκύνημα στην Ι. Μ. Αγάθωνος.

Την ευχή του να έχουμε.

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου