ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΓΙΑ "ΤΣΑΜΗΔΕΣ" ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ - ΩΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΧΑΚΑ ΕΝΩ "ΨΗΝΟΤΑΝ" ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΧΑΓΗ!

Πρόκληση Χάκα σε Δένδια για "Τσάμηδες"
 

 "Μαλλιά κουβάρια" γίναμε με την Αλβανία, στην προκλητική προσπάθεια της γείτονος να θέσει θέμα "Τσάμηδων" (τουρκαλβανών συνεργατών των Ναζί - δείτε εδώ) κατά την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στα Τίρανα (23-5-2022) και ενώ "ψηνόταν" Συνυποσχετικό για Χάγη!


"ΤΣΑΜΗΔΕΣ" ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

 Συγκεκριμένα ο Νίκος Δένδιας, κατά την διάρκεια κοινών δηλώσεων με την 43χρονη Αλβανίδα ομόλογό του, δέχτηκε ωμή δημόσια πρόκληση, με την Όλτα Χάκα να θέτει ευθέως θέμα "Τσάμηδων":

 ΧΑΚΑ: "Ελπίζουμε ότι την προθυμία μας να βρεθεί μια αμοιβαία συμφωνημένη λύση σε ένα ζήτημα τόσο δύσκολο όσο ο θαλάσσιος χώρος μπορεί να χρησιμεύσει ως εποικοδομητική προσέγγιση μέσω της οποίας οι φίλες μας χώρες μπορούν να ξεκινήσουν συζητήσεις για άλλα θέματα τόσο δύσκολα όσο έχουμε κληρονομήσει από την ιστορία της τραγικής περιόδου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όπως η ανάγκη κατάργησης του νόμου του πολέμου ή τα ζητήματα των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας ή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κοινότητας των Τσάμηδων"!

 Βλέπουμε δηλαδή πως ζήτησε ενώπιον δημοσιογράφων και ΜΜΕ τρία πράγματα:

1. Κατάργηση ελληνικού εμπολέμου με την Αλβανία (μας είχαν επιτεθεί 14 Αλβανικά Τάγματα το 1940 μαζί με τις Ιταλικές Μεραρχίες, ενώ εκρεμμεί το Βορειοηπειρωτικό και το ζήτημα των συνόρων).

2. "Δικαιώματα ιδιοκτησίας" των λεγόμενων "Τσάμηδων" εγκληματιών συνεργατών των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών...

3. "Ανθρώπινα Δικαιώματα" των "Τσάμηδων", εννοώντας την επανεγκατάσταση και την "αποζημίωση" των ληστών, βιαστών και φονιάδων των Ελλήνων και Ελληνίδων, που είχαν μάλιστα καταδικαστεί από τα ελληνικά δικαστήρια και είχαν γίνει "καπνός" για να μην συλληφθούν και φυλακιστούν...

Τα επίσημα εγκλήματα "Τσάμηδων" στην Ελλάδα

 Μια ματιά στον παραπάνω πίνακα Εγκλημάτων τους κατά της Ελλάδας, δείχνει περί τίνος πρόκειται...

 

ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ

 Στην ωμή πρόκληση της Αλβανίδας ΥΠΕΞ, η οποία είχε διατελέσει και Υπουργός Άμυνας, ο Νίκος Δένδιας, απάντησε αστραπιαία και εξίσου ωμά, έχοντας τον αέρα από αντίστοιχο επεισόδιο με τον Τσαβούσογλου μέσα στην Τουρκία (δείτε εδώ)

"Και πράγματι, έχεις δίκιο, οι διμερείς μας σχέσεις έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό, που η διατήρηση του "νόμου περί εμπολέμου" αποτελεί έναν αναχρονισμό και θα πρέπει να απαλειφθεί. Και σε αυτό νομίζω ότι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να εργαστούμε ώστε οι εσωτερικές διαδικασίες για την κατάργησή του να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Βεβαίως, θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σου. Αυτό σημαίνει συζήτηση επί πραγματικών ζητημάτων, δηλαδή ζητημάτων που η ελληνική πλευρά αποδέχεται ότι υφίστανται και όχι επί ζητημάτων που η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι δεν υφίστανται.

Και βέβαια, η οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας και συζήτησης μη υπαρκτών ζητημάτων φοβούμαι ότι θα έχει συνέπειες σε πολλαπλά επίπεδα, π.χ. την ανάγκη της Ελλάδας να θέσει ζητήματα που αφορούν και τη δική σας ενταξιακή πορεία"!

Με δυο λόγια ο Δένδιας απάντησε ξεκάθαρα ότι αν μιλάτε για ανύπαρκτους "Τσάμηδες", τότε ξεχάστε την υπαρκτή Ευρωπαϊκή Ένωση!



ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΧΑΓΗ

 Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του "νομίσματος", καθώς Ελλάδα και Αλβανία ετοιμάζουν το λεγόμενο Συνυποσχετικό, ώστε να προσφύγουν από κοινού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την ΑΟΖ.

ΔΕΝΔΙΑΣ: "Εγώ έχω να έρθω ενάμιση χρόνο στα Τίρανα. Είχα τη χαρά να βρεθώ εδώ και να ανακοινώσω, μαζί με τον Πρωθυπουργό Rama την συμφωνία μας για την παραπομπή του ζητήματος της οριοθέτησης της ΑΟΖ και της Υφαλοκρηπίδας στην Χάγη (σ.σ. Οκτώβριος 2020). Και σε ευχαριστώ που αναφέρθηκες σε αυτό.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής είναι για εμάς μεγάλης σπουδαιότητας. Και οι δύο χώρες επιθυμούμε να λύνουμε τις διαφορές μας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, και ιδιαίτερα του Δικαίου της Θάλασσας, της UNCLOS.

Παράλληλα, νομίζω ότι αυτό, πέρα από τη σημασία που έχει για εμάς τις δύο χώρες, στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα προς όλες τις χώρες. Ότι αυτός είναι ο σωστός, ο μοναδικός, ο ενδεδειγμένος τρόπος για να λύνουμε διαφορές.

Και βέβαια, είναι σημαντικό και συνεννοηθήκαμε πώς θα επιταχύνουμε για να ολοκληρώσουμε το τεχνικό κομμάτι, ώστε να μπορέσουμε να καταθέσουμε το Συνυποσχετικό στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο μάλιστα είχα την ευκαιρία, όπως σου είπα, να επισκεφτώ την προηγούμενη εβδομάδα".

 Όμως κατά το "ψήσιμο" του Συνυποσχετικού, προέκυψε η ευθεία Αλβανική πρόκληση των "Τσάμηδων" και φανέρωσε το πώς σκέπτονται και πού στοχεύουν οι Αλβανοί..

 Και ενώ όλα μοιάζαν "λυμένα", βρέθηκαν και πάλι "δεμένα" και μάλιστα χειροπόδαρα...


ΤΟ ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ

  Όμως ας πάμε και στην "μετάφραση" αυτών που ζητούν και αλίμονο εάν τα δώσουμε. Διότι:

1. Άρση του Εμπολέμου, σημαίνει και άρση της απαγόρευσης εισόδου των "Τσάμηδων" μέσα στην Ελλάδα

2. Αμέσως συνεπάγεται διεκδικήσεις "περιουσιών" και "αποζημιώσεις" για "περιουσίες Τσάμηδων" που οι ίδιοι είχαν εγκαταλείψει για να μην πληρώσουν τα εγκλήματά τους.

3. Σημαίνει "επανεγκατάσταση Τσάμηδων στις εστίες τους" με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πληθυσμιακή κατάσταση στην ήδη τόσο αραιοκατοικημένη Ήπειρο - Θεσπρωτία. Και με την σειρά του σημαίνει προσπάθεια ανάδειξης "Αλβανικής Μειονότητας" και διεθνού διασυρμού της Ελλάδας κάθε τόσο, με τα "όπλα" που θα τους δώσουμε για να μας πολεμήσουν... Μην ξεχνάμε ότι "ζητούν από πάνω και το βόδι", κατηγορώντας την χώρα μας για "Γενοκτονία των Τσάμηδων", όπως και οι Σκοπιανοί αντίστοιχα...

4. Όλα αυτά μαζί, άρση του Εμπολέμου και Συμφωνία για ΑΟΖ και χωρικά ύδατα, σημαίνει και αναγνώριση αλβανικών συνόρων και οριστικό ενταφιασμό του Βορειοηπειρωτικού, απόλυτη εγκατάλειψη της Βορείου Ηπείρου και της Άνεξαρτησίας και Ένωσής της με την Ελλάδα, η οποία εκκρεμεί στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ των τεσσάρων μεγάλων νικητριών δυνάμεων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήτοι ΗΠΑ, Γαλλίας, Αγγλίας και Ρωσίας.

 Πριν το Συνυποσχετικό, υπάρχει μια Εθνική Υπόσχεση, υπογραμμένη από το ελληνικό αίμα χιλιάδων άταφων ακόμη λειψάνων ηρώων, γιγάντων του 1940 - 41, που την ελευθέρωσαν μέσα σε παγκόσμιους παιάνες, υπαγορεύοντας έτσι την Εθνική Διαθήκη, την δικαίωση - ένωση της Βορείου Ηπείρου με την μάνα Ελλάδα.

 Αυτό είχαμε επισημάνει και το 2009, όταν κάποιοι πανηγύριζαν τότε την επίτευξη Συμφωνίας ΑΟΖ Ελλάδας - Αλβανίας. Και ενώ ήταν και τότε έτοιμη να κυρωθεί από τα δύο κοινοβούλια, ο Ράμα προσέφυγε στο αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο το 2010 ακύρωσε την Συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας (παραμύθι ότι δήθεν δεν ακυρώνονται Συμφωνίες...) και έτσι γλύτωσε η Βόρειος Ήπειρος και τα δικαιά της και η ΑΟΖ της, από τον οριστικό ενταφιασμό που της ετοίμαζαν και τότε.


ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΛΟΓΙΑ...

Ο δε Άγιος Παΐσιος, έχει πει τι θα συμβεί και εκεί, μέχρι που η Βόρειος Ήπειρος θα ξαναγίνει Ελεύθερη και Ελληνική... Και άρα, όλα αυτά τα "εμπόδια" δεν είναι παρά Πρόνοια Θεού, που "αργεί αλλά δεν λησμονεί"...

 Θέλετε ένα παράδειγμα; Η Αγγλία το 1946, περνώντας με πολεμικό στόλο τα Στενά της Κέρκυρας από την πλευρά των χωρικών υδάτων της Αλβανίας, έπεσε σε ακαθάριστο ναρκοπέδιο, με αποτέλεσμα μεγάλες ζημιές σε δύο αντιτορπιλικά, 44 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες

 Προσέφυγε λοιπόν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητώντας αποζημίωση, την οποία κέρδισε και την οποία αρνούνταν να καταβάλει η Αλβανία επί 50 ολόκληρα χρόνια! Όμως η αγγλική επιμονή και η ανάγκη της Αλβανίας να έρθει στον δυτικό ελεύθερο κόσμο, ανάγκασαν τα Τίραννα να συμβιβαστούν μισό αιώνα μετά, το 1996...

Γι΄ αυτό καμία εθνική υπόθεση δεν πρέπει να κλείνει, αλλά να παραμένει ανοιχτή και ζέουσα στο τραπέζι, γιατί είναι βέβαιο πως θα έρθει η στιγμή της δικαίωσης και της αποζημίωσης!

Πριν το Συνυποσχετικό, υπάρχει η Εθνική Υπόθεση και η Εθνική Υπόσχεση! Υπάρχει η Βόρειος Ήπειρος. Υπάρχει το ΟΧΙ. Υπάρχουν οι Τάφοι! Αυτοί προστάζουν!

  Η παράχωση, ο ενταφιασμός λοιπόν του Βορειοηπειρωτικού δεν έχει ευλογία... (δείτε και εδώ)

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου