ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ: ΓΡΟΘΙΕΣ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ - ΤΣΑΛΑΚΩΣΕ ΤΟΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ! Βίντεο


  Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι γεγονός πρωτοφανές στην τουρκική ιστορία, το να τολμήσει ξένος ηγέτης να ορθώσει ανάστημα και να αντιμιλήσει μέσα στην Τουρκία, μπροστά στον ΥΠΕΞ και τα τουρκικά ΜΜΕ και σε απευθείας μετάδοση σε εκατομμύρια Τούρκους, με τους δέκτες ταυτόχρονα όλων των ξένων Πρεσβειών απολύτως συντονισμένους!

  Ο Νίκος Δένδιας, ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Άγκυρα (15-4-2021) και αφού είχε συναντηθεί με τον ίδιο τον Ερντογάν, συνομίλησε κατόπιν και με τον ομόλογό του Μελβούτ Τσαβούσογλου και βγήκαν όπως είθισται να κάνουν δημόσιες δηλώσεις ενώπιον των ΜΜΕ.

  Εκεί, ο Τσαβούσογλου, θέλοντας για άλλη μια φορά να κάνει επίδειξη δύναμης μπροστά στο τουρκικό τηλεοπτικό ακροατήριο και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ της Τουρκίας και να το παίξει "αφεντικό", τόλμησε να θέσει θέμα "τουρκικής μειονότητας" στην Ελλάδα, έχοντας σίγουρο πως ο Δένδιας δεν θα απαντήσει - όπως γινόταν πάντα σε τέτοιες επισκέψεις - αλλά έπεσε έξω και τώρα το φυσάει και δεν κρυώνει!

Ο "ΚΟΤΖΑΚ" ΕΣΚΙΣΕ


 Γιατί ο επιλεγόμενος και "Κότζακ", που το κεφάλι του μοιάζει καταπληκτικά στον μεγάλο εκείνο Έλληνα σταρ των ΗΠΑ, σήκωσε το "γάντι", πήρε δευτερολογώντας τον λόγο και όχι μόνο "χαστούκισε" δημόσια τον Τούρκο ΥΠΕΞ, αλλά τον άρχισε στις γροθιές και με απανωτά κροσέ τον πέταξε στα "σκοινιά"!

  Κατηγόρησε έτσι ευθέως για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, για παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου την Τουρκία, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να ψάχνει τα χάπια του, απάντησε ότι στην Ελλάδα υπάρχει με σφραγίδα της Λωζάνης και τουρκική υπογραφή μόνο "μουσουλμανική μειονότητα", ζήτησε την άρση του casus belliαποδοχή του Δικαίου της Θάλασσας και την παύση εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού όπως είχε γίνει στον Έβρο, ενώ ζήτησε επαναφορά του καθεστώτος της Αγια-Σοφιάς και της Μονής της Χώρας και προειδοποίησε ότι ο τρόπος του Τσαβούσογλου μπορεί να τα χαλάσει όλα, δείχνοντας πως άλλη αίσθηση είχε από τον Ερντογάν και άλλη έβρισκε στην συνέντευξη από τον Τούρκο ΥΠΕΞ!

3ος ΓΥΡΟΣ


 Ο Τσαβούσογλου, που δεν περίμενε την σθεναρή ελληνική αντίδραση, νομίζοντας πως έχει να κάνει με κανένα "γιουσουφάκι", γέλασε στην αρχή από αμηχανία, ξεροκατάπιε και αποφάσισε να κάνει και άλλο λάθος, πήρε τρίτη φορά τον λόγο και να προσπαθήσει να "μαλώσει" τον Έλληνα ΥΠΕΞ για την τόλμη του να κατηγορήσει "προκλητικά" όπως είπε την Τουρκία μέσα στην Τουρκία, ξαναμίλησε για "Τούρκους" στην Θράκη, για πουσάπς 80.000 προσφύγων, για "δίκαιο διαμοιρασμό" της ΑΟΖ και αυτή την φορά να θέσει και θέμα "εναέριου χώρου" 10 μιλίων και "αποστρατικοποίησης των νησιών μας", αλλά και πάλι έχασε τον "γύρο", γιατί ο Δένδιας για τρίτη φορά πήρε τον λόγο και τον "σιδέρωσε κανονικά"!

  Του είπε μάλιστα, ενώπιον όλων, ότι η Τουρκία έχει κάνει 400 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος, πως ο στρατός μας είναι στα ελληνικά νησιά επειδή απέναντι οι Τούρκοι έχουν παρατάξει αποβατική στρατιά και ότι η Τουρκία θυμήθηκε το θέμα του εναέριου χώρου των 10 μιλίων μετά από 50 ολόκληρα χρόνια ισχύος του!

ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ


 Τα αντανακλαστικά Δένδια ήταν εκπληκτικά, τα χαρήκαμε όλοι και μπορούμε με τόλμη αυτή τη φορά, το δικαιούται, να του πούμε και εμείς δημόσια "μπράβο Νίκο"! Συνέχισε έτσι.

 Και μάλιστα αυτή η ουσιαστική άκαμπτη αντεπίθεση Δένδια μέσα στην ίδια την Τουρκία, ίσως να σταμάτησε έναν Πόλεμο πριν καν αρχίσει, αφού οι Τούρκοι ένιωσαν πως απέναντι θα υπάρξει "σίδερο και μολύβι" σε κάθε τους βήμα, μπορεί να τους ρεζιλέψει πλέον και στρατιωτικά σε όλον τον πλανήτη, φέρνοντας το οριστικό τέλος της Τουρκίας, όπως έπαθαν οι Πέρσες, όπως έπαθε ο Μουσολίνι, όπως έπαθε η γιαγιά τους η Οθωμανική Αυτοκρατορία...

 Όταν οι ηγέτες δείχνουν τέτοιο σθένος και δεν παίζουν, τότε πολύ περισσότερο δεν θα παίξει ο ελληνικός λαός και στρατός

 Δεν ξέρουμε βέβαια πόσο το χάρηκαν στο Μαξίμου με αυτήν την αρχηγική, ηγετική πραγματικά αντίδραση Δένδια, γιατί υπάρχει ως γνωστόν μεγάλη διαφορά για την πεμπτουσία των διαπραγματεύσεων, εξ ου και οι αντιδράσεις Σαμαρά (εδώ) και Καραμανλή (εδώ).

 Εύγε λοιπόν Νίκο Δένδια. Και βλέπεις ότι όταν κάνεις το σωστό θα έχεις και εσύ και όποιος άλλος τον έπαινο και το χέρι μας. Γιατί όλοι μαζί είμαστε στο ίδιο καράβι της μεγάλης και δοξασμένης Ελλάδας. Και θέλουμε η τιμή της και το κεφάλι της, την Παιδεία, την Ιστορία και την Πίστη της, να τα κρατάτε όλοι ψηλά. Και τότε θα δείτε τι θα πει ελληνικός λαός.

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΙΑ - ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ (Άγκυρα, 15-7-2021)

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου