ΟΝΕΙΡΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ούτε βράχο, ούτε κάβο!


  Μετά την ξαφνική συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη (13-3-2022) με στόχο "να πέσουν οι τόνοι" και να βρεθεί "γέφυρα οικονομικής συνεργασίας", αντί σύρραξης, οι Τούρκοι θεώρησαν την ελληνική κίνηση σαν αδυναμία και ονειρεύονται συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, όπως ξεφούρνισε ο Ακάρ. Έναν όρο, στον οποίο μπορούν να αποδοθούν πολλές ερμηνείες.

ΑΚΑΡ - 17/3/2022: "Είναι σημαντικό για την ευημερία των ανθρώπων των δύο χωρών και το μοίρασμα των ομορφιών και των πλούτων του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, ψάρεμα και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της κοινής χρήσης αυτών, το είπαμε αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας και με αυτή την έννοια, περιμένουμε να προχωρήσουν οι συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί, θετικοί, αυτή είναι η προσέγγισή μας"...



"ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ"

  "Συνεκμετάλλευση, δεν σημαίνει Συνιδιοκτησία" έσπευσε όμως να τονίσει σε ξεκάθαρο μήνυμά του το Μακεδονικό Κόμμα (δείτε εδώ), εκφράζοντας ολόκληρο τον Ελληνισμό, που έχει φοβηθεί το μάτι του από όσα γίνονται στα παρασκήνια, τόσο τρομακτικά και ανήκουστα, ώστε να φτάσουν οι πολιτικοί μας να ξεπουλήσουν ακόμη και το ιερό όνομα της Μακεδονίας, χαρίζοντάς το στα Σκόπια! (Η Συμφωνία πάντως θεωρείται άκυρη από το ΜΚ, ο μόνος πολιτικός φορέας που μιλά για Ακυρότητα και όχι για "Κατάργηση" που έχει πολύ διαφορετική νομική έννοια - δείτε εδώ)



ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

  Οι Τούρκοι φυσικά "ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα" και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ωθήσουν τον Μητσοτάκη και σε απόλυση των Δένδια και Παναγιωτόπουλου. Τον πρώτο γιατί δεν συμφωνεί σε παζάρια και παραχωρήσεις, τον δεύτερο γιατί θωρακίζει με Rafale και Belharra τις Ένοπλες Δυνάμεις!



ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝΔΙΑ

  ¨Ομως ο Μητσοτάκης φαίνεται τελευταία πως έχει παραγνωνίσει πλήρως τον Νίκο Δένδια, τόσο στο Ουκρανικό, όσο και στα Ελληνοτουρκικά, αφού ούτε καν τον πήρε μαζί του στην Κωνσταντινούπολη, ούτε καν τον είχε ενημερώσει για την συνάντηση και τους στόχους της, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα, μυστική πολιτική κορυφής, που δεν αποκλείεται να τον οδηγήσει σε τραγωδίες... Όχι μόνο πολιτικές, μα και εθνικές... Διότι ξέρουμε πως ξένες δυνάμεις τον ωθούν σε μεγάλους "συμβιβασμούς", για το χατήρι του ...ΝΑΤΟ.

 Στην γωνία παράλληλα, περιμένουν τον Πρωθυπουργό Σαμαράς και Καραμανλής, με ξεθηκαρωμένα ξίφη... Και ο Δένδιας φαίνεται πως είναι πλέον μαζί τους, όπως θα είναι και ο Παναγιωτόπουλος, αν απειληθεί να "νερώσει" το κρασί του...

 Και εάν όντως η "συνεκμετάλλευση" είναι πλέον η  κρυφή πολιτική απόφαση Μητσοτάκη, τότε θα δούμε άμεσα αποπομπή Δένδια από το ΥΠΕΞ! Και τότε θα γελάσει κάθε Πικραμμένος...



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

  Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος φυσικά δεν έκανε καμία αποδοχή "συνεκμετάλλευσης" ακόμη και σαν ιδέας στον Χουλουσί Ακάρ. Τουλάχιστον προς το παρόν. 

  Οι Τούρκοι μόνοι τους τα λένε και μόνοι τους τα ακούνε, προσπαθώντας να εκθέσουν τον ΥΠΕΞ και τον ΥΕΘΑ και να τους βγάλουν από την μέση.

  Και στις ιδέες "μοιρασμού" και "συνεκμετάλλευσης", ας ακούσουν την πραγματική απάντηση των Ελληνικών Ενόπλών Δυνάμεων, που έρχεται από τα βάθη της Ιστορίας, από τα βάθη των τάφων και των άθλων:

  "Ψηλά τα χέρια ρε σάλιαγκες! Ούτε Βράχο, ούτε Κάβο"!

  Γιατί αυτή είναι η εντολή του Κολοκοτρώνη:
  "Ψυχή παραδίδετε, κάστρο δεν παραδίδετε"!

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου