EKTAKTO - ΗΠΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΩΣΤΕ S-400 ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ F-35! Κίνηση γεωπολιτικής ανατροπής - Το ελληνικό δίλημμα


 Σε σημερινό τους (19-3-2022) άρθρο οι New York Times αποκαλύπτουν ότι έχει γίνει αμερικανική πρόταση στην Τουρκία, για να δώσει του S-400 στην Ουκρανία, προκειμένου να πάρει τα αμερικανικά "αόρατα" F-35!


ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σεντάντ Ονάλ με Γουέντι Σέρμαν υπό την σκιά του Ατατούρκ, 5/3/2022 

 Την αμερικανική πρόταση μετέφερε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Γουέντι Σέρμαν στον Τούρκο Υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάντ Ονάλ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Τουρκία στις 5 Μαρτίου 2022.

 Μια πρόταση που έγινε πίσω από την πλάτη της Ελλάδας και εάν εφαρμοστεί αλλάζει ολόκληρο το γεωπολιτικό σκηνικό της περιοχής, οδηγώντας την ρωσική μανία αυτή την φορά εναντίον της Τουρκίας, όπως ξέρουμε πως θα συμβεί τελικά από τις Προφητείες (δείτε εδώ και εδώ)

 Σημειώνουμε ότι ανάλογη πρόταση έχει δεχθεί και η Ελλάδα, για να δώσει τους S-300 της Κρήτης στην Ουκρανία... Και προς το παρόν υπήρξε άρνηση των Επιτελείων. Τώρα όμως υπάρχουν νέα δεδομένα...

 Είναι πάντως ολοφάνερο, ότι πρόκειται για "απελπισμένες" προτάσεις, προκειμένου να καλυφθεί στην διεθνή δυτική κοινή γνώμη η αμερικανική εγκατάλειψη της Ουκρανίας, την οποία προσέφερεαν στο πιάτο στον Πούτιν, αλλά εκείνος δεν μπόρεσε ακόμη να κατακτήσει...



ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Σεντάντ Ονάλ με Γουέντι Σέρμαν και μενού S-400 και F-35, 5/3/2022 

 Αυτό ωστόσο, δεν αλλάζει την υψηλή γεωπολιτικότητα που εμπεριέχουν οι προτάσεις αυτές, που επί της ουσίας ρίχνουν το βάρος στην Τουρκία. Δοκιμάζεται η αφοσίωσή της στο ΝΑΤΟ και την Δύση.

Εάν ο Ερντογάν δεχτεί, τότε θα συγκεντρώσει την οργή της "αρκούδας" με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει!

Εάν ο Ερντογάν δεν δεχθεί, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα, τότε θα δοθεί και επίσημα το αμερικανικό πράσινο φως της ανατροπής του, πάση θυσία, κάτι που θα έχει δυσμενείς συνέπειες για την Ελλάδα, καθώς θα αναβαθμίσει την Τουρκία και θα την επανεξοπλίσει, δίνοντάς της "γη και ύδωρ", προκειμένου να παραμείνει πιστά Νατοϊκή, όντας τότε σκληρά Κεμαλική...



ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Εμβέλεια μόλις 150 χλμ. για τους ελληνικούς S-300

Αντιστοίχως, υπό το νέο πλεόν αυτό πρίσμα και εξέλιξη, εάν η Ελλάδα προσφέρει τα υποβαθμισμένα S-300 της στην Ουκρανία, τότε θα συγκεντρώσει εκείνη την οργή της Ρωσίας, αλλά ταυτόχρονα θα χάσει την μοναδική ευκαιρία μιας κορυφαίας "αναβάθμισης" στα μάτια των ΗΠΑ... 

 Την στιγμή μάλιστα που οι S-300 είναι παλαιοί (22 ετών), με πυραύλους (48Ν6Ε) μικρής εμβέλειας (150 χλμ.) και μετά την προσφορά ελληνικών όπλων στην Ουκρανία, θα είναι πολύ δύσκολο η Ρωσία να μας προσφέρει νέους, εμβέλειας 300/400 χλμ.. Διότι ήδη της έχουμε κλείσει για "πάντα" την πόρτα...

  Είναι με άλλα λόγια μια κορυφαία στιγμή διλήμματος για την Ελλάδα, μια κορυφαία ευκαιρία, που πρέπει να ζυγιστεί πολύ καλά και πολύ άμεσα πλέον, διότι μπορεί να γίνει η ελληνική κίνηση "ματ" έναντι της Τουρκίας, όταν μάλιστα μέσα στις ΗΠΑ υπάρχουν αληθινοί Φιλέλληνες και υποστηρικτές μας, όπως ο αγαπητός μας Μπομπ Μενέντεζ...

Εμβέλεια μάχης ως την Σαμψούντα (1.239 χλμ.) για ελληνικά F-35 από Κρήτη

 Σημειώνουμε ότι οι S-300 δεν μπορούν να "δουν" τα F-35, που έχουν εμβέλεια μάχης 1.239 χλμ.... Και πρέπει εδώ να γίνει η κρίσιμη επιλογή. Ώστε και να αποκλειστούν οριστικά οι Τούρκοι από τα F-35 και να δοθούν άμεσα F-35 στην Ελλάδα, χέρι με χέρι με τους S-300...

 Γιατί και η Μαριούπολη είναι Ελλάδα! Γιατί και εκεί υπάρχουν Έλληνες! Και όποιος τους επιτίθεται, πρέπει να έχει κόστος!

 Για μια τόσο κρίσιμη απόφαση όμως, πρέπει να υπάρξει πρώτα και άμεσα συζήτηση στο ΚΥΣΕΑ, έπειτα συζήτηση της πρότασης ΚΥΣΕΑ με τους Πολιτικούς Αρχηγούς κεκλεισμένων των θυρών και στο τέλος η σχετική ανακοίνωση - απόφαση.



ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

"Αμερικανοί αξιωματούχοι διατύπωσαν την ιδέα να παράσχει η κυβέρνηση της Τουρκίας στην Ουκρανία το εξελιγμένο αντιαεροπορικό σύστημα S-400. Είναι το ίδιο το σύστημα, που κατασκεύασε η Ρωσία, που Αμερικανοί αξιωματούχοι τιμώρησαν την Τουρκία — σύμμαχο του ΝΑΤΟ — επειδή αγόρασε από τη Μόσχα πριν από αρκετά χρόνια. Τώρα οι Αμερικανοί διπλωμάτες βλέπουν έναν τρόπο να απομακρύνουν την Τουρκία από τον χορό της με τη Ρωσία — και να δώσουν στους Ουκρανούς ένα από τα πιο ισχυρά αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας που υπάρχουν.

...Η πρόταση να προμηθεύσει η Τουρκία στην Ουκρανία με ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 θα έλεγχε επίσης τι είναι διατεθειμένος να δεχτεί ο κ. Πούτιν από το ΝΑΤΟ — και πόσο διατεθειμένος ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ, που τα τελευταία χρόνια φαινόταν συχνά να χτίζει γέφυρες στη Μόσχα, να επαναλάβει τη δέσμευσή του στη συμμαχία και την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Η ιδέα προέκυψε όταν η Wendy R. Sherman, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, επισκέφθηκε την Τουρκία πριν από δύο εβδομάδες. Η κα Σέρμαν αρνήθηκε να μιλήσει για τις συζητήσεις της.

Ένας άλλος ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γνώριζαν ότι η πρόταση θα εξόργιζε τον κ. Πούτιν. Η Ουκρανία χρησιμοποιεί ήδη μη επανδρωμένα αεροσκάφη τουρκικής κατασκευής, αλλά η Τουρκία ανησυχεί ότι η παροχή των αντιαεροπορικών συστημάτων θα μπορούσε να καταστήσει τη χώρα στόχο της οργής της Ρωσίας.

Ταυτόχρονα, η ανοδική πορεία για την Τουρκία θα μπορούσε να είναι σημαντική: Ανεστάλη από την κυβέρνηση Τραμπ από το πρόγραμμα μαχητικών F-35 —στο οποίο ήταν ταυτόχρονα αγοραστής και κατασκευαστής εξαρτημάτων για τα προηγμένα αεροσκάφη— μετά την αγορά του Ρωσικά S-400. Μια συμφωνία για την αποστολή των αντιαεροπορικών συστημάτων στην Ουκρανία θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για την επανένταξη στο πρόγραμμα F-35.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να σχολιάσει. Αξιωματούχοι της πρεσβείας της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον δεν απάντησαν σε μηνύματα που ζητούσαν σχολιασμό", καταλήγουν οι N.Y. Times.

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου