ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ "ΕΙΣΒΟΛΗ" BAYRAKTAR ΣΤΗΝ ΚΑΝΔΕΛΙΟΥΣΣΑ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ! Φωτογραφίες ενός άγνωστου παραδείσου του Αιγαίου


 Βαθιά τουρκική αεροπορική "εισβολή" στα Δωδεκάνησα καταγράφηκε με το "καλημέρα" της νέας χρονιάς, στις 3-1-2022 λίγο πριν τις 15.00, στην νησίδα Κανδελιούσσα της Νισύρου, που βρίσκεται ανάμεσα σε Νίσυρο και Αστυπάλαια!

 Συγκεκριμένα, τουρκικό μη επανδρωμένο UAV τύπου Bayraktar προέβη σε μεγάλη πρόκληση κατά της ελληνικής κυριαρχίας, αφού όχι μόνο εισήλθε παράνομα σε ελληνικό εναέριο χώρο, αλλά πέταξε και πάνω από ελληνικό έδαφος της νησίδας Κανδελιούσσα!

 Οι Τούρκοι με τις επιτυχίες των drones τους σε Συρία και Ναγκόρνο Καραμπάχ (δείτε εδώ) έχουν αποθρασυνθεί και πλέον τόλμησαν να στείλουν ένα τέτοιο μη επανδρωμένο να εισβάλει στα Δωδεκάνησα, πετώντας "δια τον φόβο των Ελλήνων", σε ύφος περίπου 5,7 χιλιομέτρων!


ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

  Κανδελιούσσα - έτσι την είδε το τουρκικό drone

 Η υπερπτήση των Τούρκων και μάλιστα πάνω από ελληνικό έδαφος, είναι πολύ ανησυχητική, διότι όπως φαίνεται άργησε να γίνει αντιληπτό, καθώς κατάφερε να μπει βαθιά στα Δωδεκάνησα, όπως φαίνεται στον χάρτη του Ν, και να φθάσει στην Κανδελιούσσα, μια ανάσα πριν τις Κυκλάδες!


ΔΑΙΔΑΛΟΣ, ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΣΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ;

 Όλοι καταλαβαίνουμε τι μπορεί να γίνει όταν θα πετάξουν, όχι ένα, αλλά πολλά bayractar μαζί, σε πολλά διαφορετικά σημεία και γι΄ αυτό αναζητείται επειγόντως λύση... 

  Λύση που έπρεπε όχι μόνο να είχε προϋπάρξει, αλλά η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε την ιδέα της Αεροπορίας με τον Δαίδαλο και τον Ίκαρο, όφειλε να είχε ηγηθεί του σύγχρονου αυτού τομέα, αφού έχει τα μυαλά, έχεις τις εταιρείες και τις δυνάμεις να το κάνει, αλλά βλέπετε οι πολιτικοί της είναι κατώτεροι των περιστάσεων, χωρίς εθνικό όραμα και στόχο, ακουλουθώντας Μέρκελ και χίμαιρες... Και ας σκότωσε την μυθική, τρικέφαλη Χίμαιρα (μάνα της Σφίγγας) και πάλι ένας Έλληνας, ο Βελλερεφόντης, γιος του βασιλιά της Κορίνθου Γλαύκου, με την βοήθεια ενός "ιπταμένου" αλόγου, του Πήγασου...


BAYRAKTAR ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ

 Και την λύση δεν την αναζητούμε (αν την αναζητούμε) μόνον εμείς, αλλά και η ίδια η Ρωσία, που έχει θορυβηθεί ιδιαίτερα από τις τουρκικές πωλήσεις Bayraktar στην Ουκρανία, ενώ ετοιμάζεται ανησυχητική πώλησή τους σε Αλβανία και Σκόπια, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα βόρεια σύνορά μας... Και μην κάνουν κάποιοι πως δεν ξέρουν και δεν βλέπουν...


ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ

 Σημειώνουμε πως τα τουρκικά Bayractar, αρχικά βρισκόταν εταιρείες υψηλής τεχνολογίας του Καναδά, και πλέον, μετά το "εμπάργκο" της Οττάβα, έχει προσέλθει η γερμανική εταιρεία Hensoldt, σύμφωνα με αποκάλυψη του γερμανικού τηλεοπτικού ZDF! 

 Επομένως, πίσω από την καταστροφική - τεχνολογική "νεοπλασία" της Τουρκίας, κρύβονται και πάλι οι ...εταίροι, με μόνη εξαίρεσε ως τώρα την φίλη Γαλλία, η οποία πιθανά να ήταν εκείνη που τσάκισε τουρκικά αντιεροποτικά στην Λιβύη με "αόρατες επιθέσεις", καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά πως διατηρεί αεροδρόμιο πολεμικών γαλλικών UAV στην Νιγηρία (δείτε εδώ), στην ζώνη του Σαχέλ, όπου πρέπει να "σπουδάσουν" οι Έλληνες Στρατιωτικοί, για να έχουν πραγματική εμπειρία μάχης στην αντιμετώπιση ισλαμιστών τζιχανστιστών, για την ανάφλεξη που έρχεται στην περιοχή μας και από Ανατολή και από Βορρά... (δείτε εδώ)


ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

 Ο καιρός ήταν θαυμάσιος και το τουρκικό drone, εκτός της δοκιμής των ελληνικών αντανακλαστικών, θα πρέπει να έβγαλε πολλές καθαρές φωτογραφίες, τις οποίες θέλουν να χρησιμοποιήσουν στα επεκτατικά τους σχέδια, αλλά και για να μπορούν να αποδείξουν ότι η βραχονηδίσα "δεν κατοικείται και δεν έχει οικονομική ζωή", ώστε να μην δικαιούται ΑΟΖ κατά το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, διάταξη που αφορά όμως μόνο βράχους (rocks).

 Ειρήστω εν παρόδω, η Κανδελιούσσα μαζί με άλλες 13 βραχονησίδες ήταν μέχρι πρόσφατα υποψήφιες για να "φιλοξενήσουν" Ανεμογεννήτριες, που δίνουν μεν "οικονομική" ζωή, αλλά "σκοτώνουν" το περιβάλλον και την ψυχή μας, σαν απαίσια ουράνια ικριώματα. Ευτυχώς το καλοπροαίρετο βέβαια αυτό σχέδιο απορρίφθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ).

 Οικονομική ζωή, μπορεί όμως να υπάρξει π.χ. με ένα λιμανάκι (αλιευτικό καταφύγιο), με μια τουριστική μονάδα, με ένα οικολογικό πάρκο και κατασκευές φωλιών και λιμνούλας με πόσιμο νερό, με μία αξιοποίηση για ξένους αναρριχητές, με έναν επανδρωμένο Φάρο (ρημάζει ο φάρος του νησιού), με μία παράκτια ιχθυοκαλλιέργεια, αλλά και με τον παλιά τρόπο, την βόσκηση κατσικιών (βλέπε Ίμια εδώ).


Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΝΔΕΛΙΟΥΣΣΑ

Νησίδα Κανδελιούσσα με τον φάρο δεξιά

  Και ενώ το τουρκικό Επιτελείο βλέπει αυτή την στιγμή την Κανδελιούσσα, είναι κρίμα να περάσει έτσι η ευκαρία να μάθουμε και ...εμείς την ύπαρξη της νησίδας με το τόσο όμορφο και τραγουδιστό, ποιητικό όνομα που θυμίζει καντήλι, αλλά και να δούμε μοναδικές φωτογραφίες της, αξιοποιώντας μια αποστολή εκεί της Σοφίας Καραγιάννη από την Κω και της 51 μελούς εξερευνητικής παρέας της, με το σκάφος του καπετάν Γιάννη Μαστόρου, τον Οκτώβριο του 2016 (δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ).

Αληθινή ζωή

Μοναδική πορεία ανάμεσα σε θάμνους, πέτρες, σαλιγκάρια, αγριοκούνελα και ατόφιο μπλε

"Παρατηρητήριο" στην ράχη της Κανδελιούσσας

Οίκημα Φαροφυλάκων

Ο εγκατελειμμένος δυστυχώς Φάρος του 1890 που λειτούργησε για 80 - 90 περίπου χρόνια


  Όπως μπορεί να δει κανείς από τις εκπληκτικές φωτογραφίες της Σοφίας Καραγιάννη, φαίνεται ολοκάθαρα πως η Κανδελιούσσα δεν είναι βράχος, αλλά κανονική νησίδα και άρα δικαιούται αυτόματα και άνευ όρων ΑΟΖ! Με εγκαταστάσεις μάλιστα και στέρνες και φούρνο και οίκημα και Φάρο και μπορεί κάλλιστα να δημιουργηθεί εκεί μια π.χ. οικολογική τουριστική μονάδα νεονύμφων, που είναι τελευταία και της μόδας, για τέλεση γάμων και διαμονή μέλιτος σε νησάκια παρθένων παραδείσων!

  Σε νησάκια σαν την Κανδελιούσσα, ένα καντήλι στο Αιγαίο και τα εκπληκτικά μπλε Δωδεκάνησα της Ελλάδας!

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 Υ.Γ. Να γιατί το Ν έχει προτείνει από το 2011, πριν να συμβούν όλα όσα έγιναν με "πρόσφυγες", UAV και κρίσεις με την Τουρκία, να δημιουργηθεί μια νέα, νησιώτικη πρωτεούσα της Ελλάδας στο Αιγαίο και μάλιστα στην δυτική Χίο, ξαναγυρίζοντας την Ελλάδα στην θάλασσα. Το μεγάλο στοιχείο, την αιώνια ευλογία της... Και ο νοών, νοείτω.


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου