ΜΑΡΤΕΝ ΜΠΛΑΣΙΕ - ΤΕΛΟΣ Η "ΟΜΙΚΡΟΝ" - ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΕΝΩ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘ! Γραφήματα

 

 Χαρούμενος και πολύ αισιόδοξος εμφανίζεται στα τελευταία μηνύματά του ο διάσημος Γάλλος Επιδημιολόγος Μαρτέν Μπλασιέ, τονίζοντας πως ήρθε το τέλος της μετάλλαξης "Όμικρον"! Μιας μετάλλαξης που δεν ξεχωρίζει εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους όπως αποδείχθηκε (δείτε και εδώ).


ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

 Ο Μπλασιέ παραθέτει μάλιστα σχετικό πίνακα με τον βαθμό μόλυνσης των λυμάτων των πόλεων σε ολόκληρη την Γαλλία (εδώ), σημειώνοντας:

"Πέφτει παντού στη Γαλλία στα λύματα. Αυτό είναι ξεκάθαρα το τέλος του κύματος 'Ομικρον. Πρέπει να αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι σε αυτόν τον ιό και να ομαλοποιήσουμε την ζωή των Γάλλων. Όπως και άλλες φωτισμένες δημοκρατίες", εννοώντας προφανώς την Ισπανία που προανήγγειλε την κλασσική και χωρίς υστερίες παρακουλούθηση πια του κορωνοϊού, με μοντέλο γρίπης...


ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘ


  Η ενθαρρυντική αυτή κατάσταση αποτυπώνεται και στις ΜΕΘ της Γαλλίας, όπου φαίνεται από τις 13 Ιανουρίου 2022 μείωση των νοσηλειών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ η χώρα βρίσκεται σχεδόν στην κορυφή του κύματος!



ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ



 Κάτι ανάλογο έχει ήδη σημειωθεί τελευταία και στην Αγγλία, που βρίσκεται πιο μπροστά στην εξέλιξη του κύματος και έτσι παρέχει χρήσιμα στοιχεία για το τι θα ακολουθήσει και στις άλλες χώρες, που βρίσκονται περίπου τρεις εβδομάδες πίσω.

  Έτσι ο Μπλασιέ παρατηρεί ότι στην Αγγλία πέφτουν πια οι νοσηλείες στις ΜΕΘ, ενώ εκείνη βρίσκεται στην απόλυτη κορυφή του κύματος "Όμικρον", κάτι που είναι πάρα πολύ θετικό, καθώς  βρισκόμαστε εν μέσω ακόμη χειμώνα! 

 Με την ευκαιρία οφείλουμε να τονίσουμε εδώ την ψύχραιμη και "φυσιολογική" αντιμετώπιση της πανδημίας από το Λονδίνο, που δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με τον "τρόμο" που αντιμετωπίστηκε στην Ελλάδα και μάλιστα με τραγικά αποτελέσματα...

  Επομένως όλα δείχνουν πως το Πάσχα του 2021 τέλειωσε η κύρια πανδημία, ενώ πριν το Πάσχα του 2022 θα τελειώσουν και τα "απόνερα", η μεταδοτικότατη και ηπιότατη συνάμα μετάλλαξη "Όμικρον", η αποχαιρετιστήρια - ας το ελπίσουμε - κάτι που θα απογοητεύσει βέβαια κάποιους ποιυ θησαύρισαν...

  Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τότε - πρώτα ο Θεός - πάμε για ένα καλοκαίρι ήλιου και θάλασσας όπως πρώτα, ελεύθερο και τουριστικό και πρωτίστως πλέον δοξολογικό, με τα πανηγύρια μας και τις λιτανείες μας κυριολεκτικά "λαμπριάτικες"!

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
  


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου