ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ! Ο οδοδείκτης του Γένους και το Τάμα του Έθνους - Βίντεο


 Στον Γέροντα Γεώργιο Αλευρά και στην Ελαία, χρωστάει η σύγχρονη Ελλάδα το ζωντάνεμα, το φως του Ιωάννη Καποδίστρια, έτσι όπως ξεπήδησε σαν ευλογία μέσα από το γνωστό συγκλονιστικό βιβλίο (εδώ).

 Και ενώ στα 200 χρόνια Ελευθερίας όλοι σχεδόν τον ξεχάσανε, ο Γέροντας τον επαναφέρει και τολμά να πει πως είναι Άγιος, όχι μόνο της Πολιτικής και της Πατρίδας, αλλά και της Εκκλησίας, θυμίζοντας την παλαιότερη παρόμοια πρόταση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. για την Αγιοκατάταξη του Ιωάννη των Ελλήνων!

 Και Άγιος χωρίς Σταυρό και μαρτύριο δεν γίνεται. Και ο Καποδίστριας έχει να καυχιέται εν Κυρίω για πολλά μαρτύρια, στα οποία περιλαμβάνονται όχι μόνο ο χωρισμός του από την ευαίσθητη αγαπημένη του Ρωζάνδρα Στούρτζα που πέτυχε ο δόλιος Μέτερνιχ (ακούστε εδώ εξαίρετο θεατρικό έργο), όχι μόνο η θυσία της καριέρας και της περιουσίας του, αλλά και η θυσία και αυτής ακόμη της ζωής του!

 Ο εκ Κερκύρας γεννηθείς τη 11η Φεβρουαρλιου 1776 μ.Χ., ο ευσεβής και φιλόπατρις Κυβερνήτης, ο εν Ναυπλίω μαρτυρήσας τη 27η Σεπτεμβρίου 1831 μ.Χ., ο Άγιος Ιωάννης Καποδίστριας, αποτελεί σήμερα τον φωτεινότερο πολιτικό και εθνικό οδοδείκτη του Γένους, τον σύνδεσμο που θα μας επανασυνδέσει με το 1821, το οποίο συνεχίζεται και φθάνει ως την Πόλη των Κωνσταντίνων.

  Άλλωστε ο Καποδίστριας είναι εκείνος που θέλησε να υλοποιήσει το περίφημο Τάμα του Έθνους που οραματίστηκε ο Κολοκοτρώνης και οι Ήρωες του 1821, όπως το υιοθέτησε και ψήφισε η Δ'  Εθνοσυνέλευση το 1829, ως τάμα ευγνωμοσύνης του Έθνους στον Σωτήρα Χριστό για την Ελευθερία της Ελλάδος! Θέλησε αλλά δεν πρόλαβε... (δείτε εδώ)



ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


  Το Μακεδονικό Κόμμα, δεσμεύεται μάλιστα να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες και για τον Άγιο Κυβερνήτη και ταυτόχρονα να ανεγείρει στο Πεδίον του Άρεως ή το Αττικό Άλσος το "Τάμα του Έθνους" για το οποίο αγωνίζεται χρόνια το Σωματείο "Φίλοι του Τάματος του Έθνους" και το "Ίδρυμα Προασπίσεως των Ηθικών και Πνευματικών Αξιών" του Ιωάννη Αναγνωστόπουλου και της συζύγου του Αικατερίνης! (δείτε εδώ)

Ιωάννης και Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου - μια ζωή αφιερωμένη σε Πίστη και Πατρίδα

  Εφ΄όσον λοιπόν είναι θέλημα Θεού ο Καποδίστριας να αγιοκαταχθεί από την Εκκλησία, που έχει και τον τελευαταίο λόγο, ένα παρεκκλήσιο του Τάματος του Έθνους, του υπέρλαμπρου Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού, θα αφιερωθεί τότε στον Άγιο Ιωάννη Καποδίστρια και ένα άλλο στον Άγιο Ιώαννη Βατάτζη! Στο ευλογημένο χθες και στο ακόμη πιο ευλογημένο αύριο. Και τότε θα αλλάξουν όλα! Η δε ισχύς εν τη ενώσει.


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ



Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου