ΕΚΤΑΚΤΟ - ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ V"M"RO ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ - Ο ΜΙΤΣΚΟΣΚΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!

 

(ανανέωση 4) Ραγδαίες εξελίξεις στο κρατίδιο των Σκοπίων μετά την δεινή εκλογική ήττα και παραίτηση Ζάεφ. Πριν από λίγο ο αρχηγός του Αντιπολιτεύομενου V"M"RO Χριστιάν Μιτσκόσκι ανακοίνωσε επίτευξη νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας, δημοσιεύοντας φωτογραφία συνάντησης με εκπροσώπους των κομμάτων Besa, Συμμαχία για τους Αλβανούς, Εναλλακτική και Αριστερά!

 Υπάρχει ήδη και νεότερη διευκρινιστική δήλωση Μιτσκόσκι, που παραθέτουμε πιο κάτω.


Η ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΒΟΜΒΑ ΜΙΤΣΚΟΣΚΙ



"Νέο μέλλον έρχεται, νέα εποχή και νέα ελπίδα. Μας περιμένουν δυνατές προκλήσεις, ευαισθητοποιημένοι και ευγνώμονες για την υποστήριξη μαζί θα τα καταφέρουμε. Η "Μακεδονία" θα τα καταφέρει! Έχουμε νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Μιτσκόσκι.



ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΤΣΚΟΣΚΙ


  Σε νεώτερες δηλώσεις προέβη πριν λίγο ο Κριστιάν Μιτσκόσκι, τονίζοντας πως εάν δεν παραιτηθεί και επίσημα ο Ζάεφ, τότε ο ίδιος θα καταθέσει πρόταση μομφής, που θα οδηγήσει ή άμεσα σε Κυβέρνηση V'M"RO ή σε Εκλογές και ανάδειξη ακόμη ισχυρότερης Κυβέρνησης V'M"RO, με εμπλοκή φυσικά και της νέας πλέον και καθοριστικής Δημάρχου Σκοπίων Ντανέλα Άρσοφσκα, η εκλογή της οποίας γκρέμισε κυριολεκτικά τον Ζόραν Ζάεφ:

"Περιμένουμε την παραίτηση Ζάεφ. Εάν η Συνέλευση δεν κάνει δεκτή την παραίτηση, θα υποβάλουμε πρόταση δυσπιστίας. Υπάρχει νέα πλειοψηφία και αν ο Ζάεφ δεν παραιτηθεί θα καταθέσουμε την πρωτοβουλία

Αν παραιτηθεί αύριο, υπάρχει διαδικασία για νέα κυβέρνηση

Διακυβεύονται όλες οι επιλογές - συσεπίρωση της αντιπολίτευσης και νέα πλειοψηφία και η δεύτερη είναι οι γρήγορες πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Αυτή η πλειοψηφία εγγυάται ότι η κυβέρνηση του SDS"M" και του Ζόραν Ζάεφ είναι παρελθόν

Υποσχόμαστε κυβέρνηση κατά της διαφθοράς και του εγκλήματος, μεταρρυθμίσεις στην υγειονομική περίθαλψη και την παιδεία, συνέχιση των διαδικασιών ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης".


ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ



 Χαρακτηριστικό της ανατρεπτικής ανακοίνωσης είναι πως ο Αρχηγός του V"M"RO αποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία", τινάζοντας έτσι την Συμφωνία των Πρεσπών (και των αφελών) στον αέρα! Ενώ και προχθές υπογράμμισε - παρά τους θεατρινισμούς για "οδυνηρή πραγματικότητα" - πως θα εργαστεί να την αλλάξει και πως πατρίδα του είναι μόνο η "Μακεδονία":

"...Θα εργαστούμε να την αλλάξουμε. Αλλά στην παρούσα φάση αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία λειτουργούμε όλοι εμείς ως πολίτες της "Μακεδονίας" και αυτή η πραγματικότητα (των Πρεσπών) είναι τόσο οδυνηρή, ταπεινωτική για όλους εμάς που νιώθουμε τη "Μακεδονία" και μόνο τη "Μακεδονία" ως πατρίδα μας"!

 Οι εξελίξεις αυτές δικαιώνουν απολύτως το Μακεδονικό Κόμμα του Ελληνισμού, που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην ασυμβίβαστη μάχη υπέρ του ελληνικού Ονόματος και υπέρ της Ακύρωσης των Πρεσπών, τονίζοντας  διαρκώς πως τίποτε δεν τέλειωσε ακόμη! (δείτε εδώ)



ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ BESA ΑΠΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΖΑΕΦ

 Παράλληλα ο αρχηγός του Αλβανικού Besa και μέχρι πρότινος Υπουργός Γεωργίας Αριάνιτ Χότζα, που συμμετείχε στην Κυβέρνηση Ζάεφ με 4 Βουλευτές, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Συγκυβέρνηση με το SDS"M" και προφανώς οδεύει σε νέα Κυβέρνηση με το V"M"RO, το κόμμα του περιβόητου Γκρούεφκσι που είχε καταφύγει διωκόμενος στην Ουγγαρία.


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

 Όλα αυτά σημαίνουν:

V"M"RO   44 Βουλευτές

Συμμαχία για τους Αλβανούς + Εναλλακτική   12 Βουλευτές

Besa   3 Βουλευτές

Αριστερά  2 Βουλευτές

ΣΥΝΟΛΟ  61 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Υπενθυμίζουμε πως η μέχρι τώρα Κυβέρνηση, αποτελούνται από το SDS"M" του Ζάεφ με 42 Βουλευτές + 4 Βουλευτές του συγκυβερνώντος Besa, αλλά και από 15 Βουλευτές του αλβανικού DUI του Αλί Αχμέτι και 1 του επίσης αλβανικού DPA. Σύνολο 62 Βουλευτών, επί συνόλου 120.

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου