ΜΟΡΦΟΥ - ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ! Βίντεο

 

  Όταν κάποιοι μιλούν για "Ελευθερία" και κοιτούν πώς να περιορίσουν την Ορθοδοξία και την απήχηση της αληθούς και ζωντανής Εκκλησίας του Χριστού στον λαό, πώς να μικρύνουν την πατρίδα και πως να παραδώσουν με μορφή "εθνικής επιτυχίας" "γη και ύδωρ", ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου μιλά για την πραγματική Ελευθερία που φέρνει ο Θεός στην Κύπρο, λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης πνευματικής επιστροφής και μετάνοιας των ψυχών, χάρη στα μεγάλα αναστήματα του καιρού μας που μιλούν, φωτίζουν, εμπνέουν, καθοδηγούν, ταπεινά αλλά και αποφασιστικά, άφοβα και με τόλμη, τα ποίμνιά τους! Συνεχίζουν έτσι τον δρόμο των Αγίων Γερόντων που τους αναγέννησαν πνευματικά και τους έδειξαν το Φως το Αληθινόν, από Κύπρο μέχρι Κύθηρα και Κέρκυρα

 Ένας τέτοιος Άγιος ήταν και ο Γέροντας Ιάκωβος ο "με συγχωρείτε", ο πνευματικός του Μητροπολίτη Μόρφου, στο αγιασμένο Μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ στην Εύβοια, όπου όλοι οι Ηγούμενοι έχουν αγιάσει, ως και τον τελευταίο, τον αγαπημένο μας Γέροντα Κύριλλο (δείτε εδώ).


Ο ΥΣΤΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
 Με αφορμή λοιπόν ένα χωράφι που προσέφεραν στην Ιερά Μητρόπολη Μόρφου κάποιοι ευσεβείς Έλληνες της Κύπρου μας, ως τάμα για την ανέγερση Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης κ.κ. Νεόφυτος προβληματίστηκε σε ποιον Άγιο να την αφιερώσει. Και όπως λέει, του αποκαλύφθηκε να την αφιερώσει στον Άγιο Ιάκωβο της Εύβοιας! Τονίζοντας μάλιστα ότι αυτός θα είναι ο ύστερος Ναός που θα κάνει, καθώς οι Ναοί των Κατεχομένων που θα ελευθερωθούν, όπως διαβεβαίωσε κατηγορηματικά, διορθώνονται εύκολα...

 ΜΟΡΦΟΥ: "Είχα μέσα μου απορία ποιου Αγίου να κάμουμε. Και μας αποκάλυψες εχθές (σ.σ. 22-5-2021) ότι θα κάνουμε έναν μεγαλύτερο Ναόν από αυτόν (σ.σ. από τον Ν. του Αγίου Νικηφόρου Λεπρού). Θα είναι και ο ύστερός μας, αφού θα τελειώσουμε και τον Άγιον Νικηφόρον, τον Άγιον Φιλούμενον και τον Άγιον Αυξίβιον. Οι Ναοί μας εις τα Κατεχόμενα που θα ελευθερωθούν αυτοί διορθώνονται εύκολα.

  Λοιπόν, θα χτίσουμε έναν μεγάλο Ναόν του Αγίου Ιακώβου του εν Ευβοία του Θαυματουργού. Το θέλει πολύ, σαν να ζήλεψε"!

 Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ο μεγάλος Ναός στον Άγιο Ιάκωβο είναι κατ΄ αποκάλυψη και θα είναι και ο τελευταίος που κάνει ο Μητροπολίτης Μόρφου στην ελεύθερη περιοχή της Μητροπόλεώς του, αφού ως γνωστόν, ακόμη και η κανονική έδρα του, η πόλη Μόρφου (Θεομόρφου), είναι Κατεχόμενη από τους Τούρκους.

 Γιατί θα είναι αυτός ο τελευταίος Ναός; Επειδή μετά θα ασχοληθεί με τους Ναούς στα Κατεχόμενα. Επειδή, όπως τονίζει, θα ελευθερωθούν!

   Άρα μετά την ανέγερση του Ναού του Αγίου Ιακώβου, έρχεται η Ελευθερία της Κύπρου! Και ο ευλογημένος Μητροπολίτης θα ξαναγυρίσει στην έδρα του! Και θα ασχοληθεί με τους σκλαβωμένους ως τώρα Ναούς, που είναι όμως ήδη χτισμένοι και γι΄ αυτό λέει πως θα διορθωθούν εύκολα.

 Έχει μάλιστα ετοιμάσει και συγκεκριμένη εικόνα του Χριστού που θα τοποθετήσει στην Μόρφου, μόλις ελευθερωθεί (δείτε εδώ).

   Για να ελευθερωθεί όμως πρέπει να φύγει ο Τουρκικός Στρατός Κατοχής. Πώς και πότε θα φύγει; Μόλις αρχίσει η κεραυνοβόλος εισβολή και προέλαση των Ρώσων κατά της Τουρκίας, αναγκάζοντάς της να αποσύρει τον Κατοχικό Στρατό των 40.000 Στρατιωτών που έχει στην Κύπρο, προκειμένου να προσπαθήσει να σώσει Κωνσταντινούπολη, Στενά, Άγκυρα, κουρδικά μέρη και άλλα στρατηγικά της σημεία... 

  Η Ελευθερία της Κύπρου σημαίνει όμως ταυτόχρονα την ανάκτηση της Πόλης και της Αγια - Σοφιάς, το μεγάλο Ποθούμενο της Ελληνοσύνης! (δείτε εδώ)

  Και είναι πια τόσο κοντά. Όσο το χτίσιμο μια Εκκλησίας του Αγίου Ιακώβου! Και τότε να δούμε τι θα έχουν να πουν όλοι εκείνοι που πολεμούν τόσο σφοδρά την Αυτοκρατορία που έρχεται και πάλι δικιά μας είναι. Ορθόδοξη και Ελληνική, γι΄ αυτό και παγκόσμια!


ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ;
 Τέλος, ας διευκρινίσουμε αυτό που είπε ο Μόρφου, ότι ο Άγιος Ιάκωβος "θέλει πολύ" την ανέγερση Ναού του, "σαν να ζήλεψε"...

  Ο Άγιος Ιάκωβος βιάζεται για την Ελευθερία της Κύπρου πιο πολύ από όλους και γι΄ αυτό θέλει το "Στρατηγείο" του να είναι έτοιμο για πνευματικό και εθνικό Αγώνα, καθώς όταν έγινε η Τουρκική Εισβολή το 1974, πόνεσε βαθιά τους Κυπρίους αδελφούς μας και προσευχήθηκε για την Κύπρο πάρα πολύ, επειδή και ο ίδιος υπήρξε πρόσφυγας ξεριζωμένος από τους Τούρκους, απέναντι στο Λιβίσι της Μικρασίας και έτσι μπορούσε να τους νιώσει όσο κανείς! Γι΄ αυτό και υποσχέθηκε πως σαν ανέβει στον ουρανό, μόλις του το ζητούν θα πηγαίνει αμέσως στην μαρτυρική μεγαλόνησο (δείτε εδώ)!

  Να λοιπόν γιατί "βιάζεται"! Επειδή έρχεται η Ελευθερία και θέλει να είναι μπροστάρης της! Τόσο αγαπά την αγιοτόκο Κύπρο των Ελλήνων! Που θα ελευθερωθεί και πάλι, χωρίς να πέσει τουφεκιά (δείτε εδώ)! Με την δύναμη και Πρόνοια του Θεού, τις πρεσβείες της Θεοτόκου και των Αγίων μας.

 Η Ελευθερία της Κύπρου έρχεται. Και θα χρειαστούν πολλές καμπάνες για τις σκλαβωμένες Εκκλησίες μας, που ελευθερώνονται όπου να 'ναι. 

  Έρχεται η μεγάλη ώρα της Ορθόδοξης Ελληνοσύνης! Ο θρίαμβός της θα είναι συγκλονιστικός και παγκόσμιος! Ποιος θα θυμάται τότε κορωνοϊούς, μάσκες και εμβόλια... Όλα θα έχουν παρέλθει, μαζί με τα ατυχή σχέδια κάποιων, που νομίζουν πως είναι τα αφεντικά της γης... Και θέλουν με το "δόγμα του σοκ", με τον μιντιακό φόβο, να κυβερνήσουν τα μυαλά και τις καρδιές μας. Να ξεχάσουμε Χριστό και Πατρίδα. Να πάρουμε την ελπίδα μας από τον Θεό και να την δώσουμε στις Εταιρείες... Να αφήσουμε την ανοσία του Αγίου Ποτηρίου και να καταφύγουμε στην δόση του εμβολίου. Να εγκαταλείψουμε τον πνευματικό μας Γέροντα και να κάνουμε υπακοή στις τηλεοράσεις...

 Ιδού, όλα θα γίνουν νέα! Η πραγματική Ελευθερία έρχεται! Δι' ευχών και του Αγίου Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη του Θαυματουργού. Και όλοι χωρούν σε αυτή. "Και οι νηστεύσαντες και οι μη νηστεύσαντες". Και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι. Αλλά είναι αυτονόητο πως τα παράσημα, τα αξιώματα και οι θέσεις οι υψηλές, θα δοθούν σε εκείνους που αγωνίστηκαν χωρίς να μηδίσουν και χωρίς να λυγίσουν! Σε όσους πολεμήθηκαν, συκοφαντήθηκαν και κράτησαν "Θερμοπύλες"! Σε όσους υπερασπίστηκαν όπως τα παλικάρια του 1821 και Πίστη και Πατρίδα! Και Αλέξανδρο και Βυζάντιο! (δείτε εδώ αποκάλυψη Αγίου Πορφυρίου)


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου