"ΑΣΠΙΔΑ" ΟΣΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΑΚΩΒΟΥ: ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΘΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! Βίντεο


  "Ασπίδα" για την μαρτυρική μεγαλόνησο και τον απειλούμενο εκ νέου από τους Τούρκους Ελληνισμό, αποτελεί η μεγάλη υπόσχεση που έδωσε ο Όσιος Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης (+21 Νοεμβρίου 1991 μ.Χ.) στο τότε πνευματικό του παιδί, νυν Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, όταν με πόνο ψυχής και έχοντας βιώσει από τα παιδικά του χρόνια τον μεγάλο ξεριζωμό της Μικράς Ασίας και την τραγική προσφυγιά του Ελληνισμού της Ανατολής, είπε:


  "Να παρακαλάτε εσείς οι Κύπριοι να πεθάνω σύντομα. Για να έρχομαι παιδί μου. Όποτε με ζητήσετε, επειδή πονώ τον πόνο σας που είσαστε πρόσφυγες, μόλις μου ζητήσετε θα 'ρχομαι"!


  Είναι μια πολύ μεγάλη και ισχυρή διαβεβαίωση για τον Κυπριακό Ελληνισμό, ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς της ΑΟΖ, των ενεργειακών κοιτασμάτων και νέων συνάμα τουρκικών απειλών, που πισωγυρίζουν ακόμη και ξένες δυνάμεις και κολοσσιαίες εταιρείες, όπως είδαμε, καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά στην ιστορία πως ο Ορθόδοξος Ελληνισμός είναι πάντα μόνος! Μόνος στη γη, μα όχι και στον ουρανό, όπως διαβεβαιώνει πια ο  Γέροντας...

   Υπενθυμίζουμε πως η μνήμη του Οσίου Ιακώβου  Τσαλίκη, του "με συγχωρείται", εορτάζεται πλέον επίσημα στις 22 Νοεμβρίου. Ο τάφος του βρίσκεται στην Ι. Μονή Οσίου Δαβίδ του Γέροντος, στην Εύβοια, όπου και διετέλεσε επί δεκαετίες Ηγούμενος, γινόμενος παρηγορία και θεραπεία πολλών, προς δόξα Θεού.

    Δείτε το βίντεο με την σχετική διήγηση του Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου:


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου