ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΟ 1821!


  Στα χέρια του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκεται ήδη το νέο, εντυπωσιακό λεύκωμα του Αγιορείτου πατρός Γεωργίου Αλευρά, πνευματικού τέκνου του Αγίου Πορφυρίου!


  Ο Γέροντας Γεώργιος, μετά την ευλογία του την δημιουργίας της Ελαίας και του βιβλίου για τον "Ιωάννη Καποδίστρια - τον Άγιο της Πολιτικής" που συγκίνησε και αφύπνισε όλους τους Έλληνες, προχώρησε τώρα σε ένα εκπληκτικό επετειακό λεύκωμα για τη συνεισφορά των Φιλελλήνων της Αμερικής, από τον αγώνα της παλιγγενεσίας του 1821 μέχρι και τις ημέρες μας!

 Αξέχαστη άλλωστε μένει σχετική ομιλία του τέως Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα (16-11-2016), ο οποίος επαίνεσε ως παγκόσμιο παράδειγμα την ύψωση του λαβάρου της Ελληνικής Επανάστασης από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό (δείτε εδώ).

 Με τίτλο "The United States of America takes the lead in the promotion of Hellenism" και υπότιτλο "1821 - 2021, 200 years from the Hellenic Revolution" (Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρωτοστατούν στην προώθηση του Ελληνισμού + 1821 - 2021, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση) το λεύκωμα αποτελεί ένα μοναδικό αδελφικό αγκάλιασμα με τους Φιλέλληνες των ΗΠΑ, αναδεικνύοντας την προσφορά και την δράση τους στο πλευρό της Ελλάδας, της κοιτίδας του Πολιτισμού, της αρετής, της ανδρείας, της Ορθοδοξίας και της Δημοκρατίας, κάτι που εκτιμούσε βαθιά και ο Ομπάμα, ο οποίος έφθασε ως την κορυφή των Ηνωμένων Πολιτειών χάρη στην θαυμαστή αυτή εφεύρεση των προγόνων μας και ήρθε προσωπικά να μας ευχαριστήσει,  αναφωνώντας "ζήτω η Ελλάς"! (δείτε εδώ)

 Μάλιστα είχε σκαρφαλώσει ως τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη, που κοσμεί ακριβώς το εξώφυλλο του λευκώματος, μαζί με το άγαλμα της Ελευθερίας, που συμβολίζει τον αγώνα Ανεξαρτησίας των Αμερικάνων ενάντια στον αγγλικό ζυγό (δείτε εδώ)

 Συγκινητικός είναι ο παραλληλισμός του λευκώματος ανάμεσα στον Ιωάννη Καποδίστρια και τον Τζον Ανταμς, τον πρώτο Αντιπρόεδρο και κατόπιν δεύτερο Πρόεδρο της ιστορίας των ΗΠΑ!

 Σε ένα τέτοιο λεύκωμα δεν θα ήταν δυνατόν να μην υμνείται η προσφορά συγκεκριμένων Αμερικανών Φιλελλήνων, όπως του ιατρού Σάμιουελ Γκρίντλεϊ Χάου, ο οποίος με το άκουσμα της Ελληνικής Επανάστασης πήρε από την μακρινή Αμερική το πλοίο και έφθασε με πολλούς κόπους στην ηρωική πατρίδα μας, ρίχνοντας τον εαυτό του κατευθείαν στον αγώνα, προσφέροντας τις γνώσεις και τις μεγάλες ικανότητές του στο πλευρό των παλικαριών, προστατεύοντας και πολλά ορφανά Ελληνόπουλα, με εράνους και προσωπικές του θυσίες, ενώ βοήθησε ακόμη και στην Κρητική Επανάσταση του 1866, η οποία ως αποκορύφωμά της είχε την ανατίναξη της Ι. Μ. Αρκαδίου, που συντάραξε τότε την διεθνή κοινή γνώμη!

  Αξίζει ακόμη να σταθούμε στο καθοριστικό κεφάλαιο Μπάιντεν - Οικουμενικός Πατριάρχης, με τον οποίο έχει οικοδομήσει - από τον καιρό που ήταν Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ - μια πολύ φιλική στάση, στην οποία και οφείλεται η πρόσφατη εντυπωσιακή ονομασία της Πόλης ως Κωνσταντινούπολης και όχι "Ινσταμπούλ" (δείτε εδώ), κάτι που ενόχλησε τον Ερντογάν και έδωσε δείγμα γραφής για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, στις οποίες ο Μπάιντεν προβλέπει ρόλο της Ελλάδας ως την Μαύρη Θάλασσα! (δείτε εδώ)

 Έτσι ο π. Γεώργιος Αλευράς απέστειλε ήδη το υπέροχο επετειακό λεύκωμα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, σημειώνοντας με νόημα στην επιστολή του προς τον Τζο Μπάιντεν"σε αναγνώριση της μοναδικής συμβολής του αμερικανικού λαού στον Ελληνισμό, είναι τιμή μου να αποτίσω με αυτό το έργο φόρο τιμής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Και οι δύο χώρες μοιράζονται τις τέσσερις υψηλότερες αξίες που μπορεί να τιμήσει κάθε άτομο: αγάπη  για την πατρίδα, αγάπη για την οικογένεια, αγάπη για την ελευθερία και ειδικά αγάπη για τον Θεό"!

  Το λεύκωμα ανοίγει και πάλι τον δρόμο του Φιλελληνισμού των ΗΠΑ, υπενθυμίζοντας τις ρίζες και τις αξίες των Αμερικανών, όπως τις παραδίδει η ιστορία, οι θυσίες και η προσφορά τους.

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Το λεύκωμα στο Star μαζί με αφιέρωμα στον Γέροντα Γεώργιο Αλευρά και το κελλί του στο Άγιον Όρος



Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου