ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΣΑΝ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ! Την μέρα που η Κυβέρνηση απαγόρευσε τον Αγιασμό των υδάτων


 Με Ανακοίνωσή της η Τουρκική Ακτοφυλακή παραδέχεται ότι υπήρξε πρόσκρουση σκαφών Ακτοφυλακής στην περιοχή των Ιμίων το πρωί των Θεοφανίων (6-1-2021), χωρίς να μιλά για τον προκλητικό εμβολισμό και υποστηρίζοντας αυθαίρετα ότι συνέβη εντός των "τουρκικών" υδάτων! 

  Δείτε πιο κάτω τις πρώτες φωτογραφίες από το εμβολισμένο σκάφος του Λιμενικού μας και την ταυτότητά του.
 
  ΝΕΟ: Η απίστευτη Ανακοίνωση Ελληνικού ΛΣ (πιο κάτω)

ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ...

 Η νέα ένταση συνέβη στα Ίμια, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, την ημέρα που η Κυβέρνηση απαγόρευσε ακριβώς τον Αγιασμό των ελληνικών μας υδάτων...

 Οι Τούρκοι παρενόχλησαν ελληνικά αλιευτικά, τα οποία και κάλεσαν αμέσως το Λιμενικό σε βοήθεια, που έσπευσε με δύο σκάφη, προσπαθώντας να προστατεύσει τους ψαράδες μας, μια που βρισκόταν μάλιστα εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης μας.

  Τα τουρκικά σκάφη προσπάθησαν να διώξουν τα δικά μας, αρχίζοντας επικίνδυνους ελιγμούς και προσπαθώντας στο τέλος να βυθίσουν ένα από αυτά!

ΕΜΒΟΛΙΣΑΝ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ


 Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε το Open, πρόκειται για καθαρό εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού μας από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής, το οποίο επιχείρησε εμβολισμό βύθισης με την σιδερένια γερή πλώρη του πάνω ακριβώς στην πρύμνη του ελληνικού, το οποίο υπέστη ζημιά στην μία από τις δύο εξωλέμβιες 450άρες μηχανές του, θραύση του προστατευτικού μαύρου αεροθαλάμου (μπαλονιού)  και ρήγμα στο πολυεστερικό του μέρος, βγαίνοντας εκτός μάχης! (σχετικό βίντεο στο τέλος)

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΣΑΝ


  Το σκάφος που εμβόλισαν είναι το ΛΣ 1054, τύπου Rafnar Tactical 1100, από τα νέα καμάρια του ΛΣ, ένα από τα δέκα που δώρισαν πρόσφατα οι Έλληνες Εφοπλιστές

  Το συγκεκριμένο μάλιστα ΛΣ - 1054, είναι δωρεά της οικογένειας του Εφοπλιστή Νικόλα Λαιμού.


 Τα σκάφη αυτά που χαρακτηρίζονται ως "ταχύπλοα ειδικών αποστολών", είναι ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής κατασκευής, από την Ranfar Hellas. 

 Έχουν μήκος 11,5 μέτρων και πιάνουν ταχύτητα έως 56 κόμβους με δύο εξωλέμβιες Mercury των 450 ίππων

 Στην καμπίνα έχουν θωράκιση επιπέδου 3 και διαθέτουν θερμική κάμερα FLIR M364, ραντάρ πλοήγησης Simrad, καθώς και κάμερα ημέρας/ νύχτας MOHOC, ώστε να καταγράφονται τα όλα τα περιστατικά...

 Φέρουν τέλος πολυβόλο 12,7mm μπροστά από την καμπίνα του σκάφους.


 Στην αντιπαραβολή των διαθέσιμων φωτογραφιών που συνέθεσε το Ν, φαίνεται ολοκάθαρα το σημείο που οι Τούρκοι εμβόλισαν το ΛΣ 1054, επιδιώκοντας να το βυθίσουν, αν και τα σκάφη RANFAR είναι αβύθιστα ακόμη και εάν ανατραπούν. Αυτό δεν αλλάζει όμως τις προθέσεις των Τούρκων, που μας επιτέθηκαν εντός των χωρικών μας υδάτων, που δεν επιτρέψαμε φέτος ούτε να αγιαστούν...

 Από την άλλη, αποδεικνύεται ότι τα συγκεκριμένα, άριστα κατά τα άλλα, ταχύπλοα του Λιμενικού, είναι για να αντιμετωπίζουν "δελφίνια" και όχι "καρχαρίες" των Τούρκων, που είναι αποφασισμένοι να "δαγκώσουν"!

  Επομένως στις "θερμές" περιοχές απαιτούνται σιδηρά και όχι απλά πολυεστερικά "τείχη"!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ


  Ανακοίνωση της Τουρκική Ακτοφυλακής παραδέχεται την πρόσκρουση, προσδιορίζοντάς την στις 10.00 το πρωί των Θεοφανίων:

 "Στις 06 Ιανουαρίου 2021, στις 10.03, πραγματοποιήθηκε παραβίαση των υδάτων από 2 σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής στην περιοχή των βραχονησίδων Ίμια

 Με τους προληπτικούς ελιγμούς που πραγματοποιήθηκαν από 4 τουρκικές ακτοφυλακίδες, 2 ελληνικά στοιχεία που παραβίασαν τα χωρικά ύδατα απομακρύνθηκαν από τα χωρικά μας ύδατα.

 Κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελιγμών που πραγματοποίησαν τα τουρκικά ακτοφυλακά σκάφη, σημειώθηκε προστριβή μεταξύ του τουρκικού  και του ελληνικού σκάφους ακτοφυλακής".


Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ


  Με καθυστέρηση μίας ολόκληρης ημέρας, το Αρχηγείο του ΛΣ εξέδωσε Ανακοίνωση, με την οποία "καταπίνει" τον τουρκικό εμβολισμό, ονομάζοντάς τον "παρενόχληση", αδικώντας  - αν μη τι άλλο - τα μάχιμα στελέχη του, που δεν "παρενοχλήθηκαν", αλλά εμβολίστηκαν και παραλίγο να είχαν πληρώσει με την ζωή τους, την ακατανόητη διαρκώς υποχωρητική πολιτική της Κυβέρνησης. Ιδού η ανακοίνωση με τον τίτλο της:

"Παρενόχληση περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από περιπολικό σκάφος Τουρκικής Ακτοφυλακής"
 
Πρωινές ώρες 06-01-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. 

 Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος".

  Με τέτοιες ανακοινώσεις μόνο θάρρος παίρνουν οι Τούρκοι, βλέποντας ότι τελικά έχουν "ασυλία". Μπαίνουν στην υφαλοκρηπίδα μας ανενόχλητοι, απλώνουν καλώδια ανενόχλητοι, κάνουν ό,τι θέλουν ανενόχλητοι και απυρόβλητοι...

 Δυστυχώς οι ακρίτες Έλληνες ψαράδες της Καλύμνου, της Ψερίμου και των άλλων νησιών, δεν αλιεύουν στην Πλατεία Συντάγματος, για να καταλάβουν Κυβέρνηση, Υπουργοί και Βουλευτές τι συμβαίνει και τι μπορεί να συμβεί... (δείτε εδώ προηγούμενο εμβολισμό στα Ίμια το 2018)

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ

  
 Τουρκικά ΜΜΕ αρχικά δεν έκαναν λόγο για σύγκρουση σκαφών και ανέφεραν, δίνοντας και φωτογραφίες:


"Η τουρκική ακτοφυλακή δεν επέτρεψε στους Έλληνες ψαράδες και την ακτοφυλακή τους να έρθουν στους βράχους των Ιμίων στην περιοχή Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) των Μούγλων.

 Η ένταση που βίωσε η τουρκική ακτοφυλακή, η οποία προηγήθηκε των Ελλήνων ψαράδων που στρέφονταν συνεχώς τη διαδρομή τους προς τους βράχους Ίμια το μεσημέρι, αντανακλάται στις φωτογραφίες από κάμερες.

  Οι Έλληνες ψαράδες που ξεκίνησαν από τη Λέρο και την Κάλυμνο για να έρθουν στους βράχους Ίμια, 3,8 μίλια από την περιοχή Γκουσουμλούκ της περιοχής Μποντρούμ των Μούγλων, προσπάθησαν να διασχίσουν τους βράχους Ίμια από τα δικά τους νερά το μεσημέρι.

 Η τουρκική ακτοφυλακή που περιπολούσε την περιοχή ακολουθούμενη από το ελληνικό λιμενικό σταμάτησε τους Έλληνες ψαράδες και την ακτοφυλακή τους δύο μίλια από τα βράχια.

 Η ένταση διήρκεσε περίπου δύο ώρες καθώς οι Έλληνες ψαράδες συχνά γύριζαν τις διαδρομές τους στους βράχους Ίμια.

Μετά από περίπου δύο ώρες έντασης, οι Έλληνες ψαράδες επέστρεφαν στα νησιά τους, και δύο τουρκικά σκάφη ακτοφυλακής συνέχισαν να περιπολούν στην περιοχή.

Η τουρκική ακτοφυλακή απέτρεψε την κρίση που προσπαθούσαν να προκαλέσουν στην ελληνική ακτοφυλακή και οι ψαράδες στην περιοχή. Περίπου στις 16:00 η ένταση τελείωσε"!

NOIAZOMAI








Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου