ΡΑΣΑ ΜΕ ΨΥΧΗ ΄21 - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ - ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ! Βίντεο

 

  [ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ - "ΣΤΑ ΟΠΛΑ" ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Δείτε στο τέλος του άρθρου]

  Απόφαση - σταθμό, που θυμίζει '21 και Παπαφλέσσα, έλαβε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφασίζοντας να συγκρουστεί μετωπικά με την Κυβέρνηση των "λουκέτων", παρά να κάνει ακόμη μια σπιθαμή πίσω στο ιερό της χρέος προς τον Θεό το γένος, πάνω μάλιστα στην επέτειο των 200 ετών από το 1821, που φαίνεται πως κυλά για τα καλά στο αίμα των Ιεραρχών μας και των Ιερέων μας!

  Αντιμετωπίζοντας τον διαρκή εκφοβισμό και την "τρομοκράτηση" της Αστυνομίας που στέκεται στο κατώφλι των Ναών του Χριστού μας σαν νέος "Ηρώδης", επιδεικνύοντας ασυνήθιστη "οικονομία" έως τώρα, η οποία και εκλήφθηκε από την Κυβέρνηση ως "άταχτη υποχώρηση" και "λύγισμα των γονάτων", η Εκκλησία σήκωσε το ανάστημά της σήμερα στα ουράνια, εκεί που βρίσκεται ο Κύριος και Αρχηγός της, ο Ιατρός των ιατρών και ο Βασιλεύς των βασιλέων και αποφάσισε να αντισταθεί στα ταμπούρια του Γένους!

 Έχοντας μπροστά της ξανά την φετινή ξεχωριστή 25η Μαρτίου, έχοντας μπροστά της Χαιρετισμούς στην Παναγία και το Άγιο Πάσχα, αποφάσισε να δείξει από τώρα αυτό που τους προειδοποίησε κάποιος Μητροπολίτης (εδώ), πως δηλαδή "η Εκκλησία δεν είναι κοριτσάκι να το χαστουκίζεις".

  Η Κυβέρνηση έδειξε εδώ και καιρό τις προθέσεις της, με αποκορύφωμα την απαράδεκτη ματαίωση για πρώτη φορά της ανάκρουσης του Εθνικού μας Ύμνου ανήμερα της Πρωτοχρονιάτικης Δοξολογίας του 2021 στην Μητρόπολη Αθηνών (δείτε και εδώ)... Παρότι μπήκαν τα 200 χρόνια από το ΄21...

 Αμέσως μετά, νιώθοντας ότι μπορεί να κάνει πια ό,τι θέλει, γνώρισμα των "τυράννων" και των "Διοκλητιανών", αιφνιδιαστικά, άνανδρα και χωρίς καμία ειδοποίηση προς την Ιεραρχία, ακύρωσε προηγούμενη απόφαση κοινής συνεννόησης και έκλεισε ξαφνικά τους Ναούς στον κόσμο για τα Θεοφάνια!

  Και εκεί άναψε πια το μπαρούτι!

 Παραθέτουμε το βίντεο της ιστορικής Ανακοίνωσης, από τον εκπρόσωπο της ΔΙΣ Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ 

ΤΗΣ ΔΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Συνήλθε εκτάκτως σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αφού επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως, εξέτασε τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών και την παρουσία των πιστών κατά τήν Εορτή των Θεοφανείων μετά τις αιφνιδιαστικές Κυβερνητικές ανακοινώσεις της Παρασκευής 2.1.2021, περί προληπτικής αυστηροποιήσεως των μέτρων εν όψει του ανοίγματος των σχολικών μονάδων.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατόπιν διαλογικής συζητήσεως, αποφάσισε ομοφώνως τά εξής:

1. Δεν συναινεί στα νέα Κυβερνητικά μέτρα ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών, εμμένει σε όσα συμφωνήθηκαν αρχικώς με την Πολιτεία και εντέλλεται οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων εντός των Ιερών Ναών της Εορτής των Θεοφανείων όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στην Κ.Υ.Α. υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β΄ 5509). Ζητεί από την Πολιτεία να γίνει απολύτως σεβαστή η ανωτέρω Κ.Υ.Α. χωρίς περαιτέρω προβλήματα, λαμβανομένου υπ’ όψιν του γεγονότος ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ενοριακούς Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

2. Αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Κυβέρνηση θεωρώντας τον διάλογο ως το μοναδικό μέσο επιλύσεως των ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις της Πολιτείας με τις θρησκευτικές κοινότητες που υφίστανται στο Ελληνικό Κράτος.

3. Κάνει έκκληση τόσο προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως όσο και προς την Ελληνική Κυβέρνηση να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα ο ικανός αριθμός εγκεκριμένων εμβολίων για τους πολίτες. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπηρετεί αλλότριους σκοπούς απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η υπέρβαση της πανδημίας, διότι το δικαίωμα στην υγεία ανήκει σε όλους.

4. Ανανεώνει προγενέστερη Απόφαση Αυτής ώστε κατά την παρούσα χρονική περίοδο την θέση της Ιεράς Συνόδου προς τα Μ.Μ.Ε., να εκφράζει μόνο ο εκπρόσωπος Τύπου Αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
της Εκκλησίας της Ελλάδος"

"ΣΤΑ ΟΠΛΑ" ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


  Άμεση ήταν και η αντίδραση της Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία με απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής της Συνόδου (4-1-2021) ανακοινώνει άνοιγμα των Ναών για τα Θεοφάνια σε ολόκληρη την μεγαλόνησο και καταγγέλλει τις ενέργειες της Κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για περιστολή συνταγματικών δικαιωμάτων! Ακολουθεί η Ανακοίνωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗ

  "Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, με αφορμή τις πρόσφατες Κυβερνητικές εξαγγελίες, σχετικά προς την απαγόρευση συμμετοχής των πιστών στην μεγάλη Εορτή των Θεοφανείων και με συναίσθηση της ποιμαντικής Της ευθύνης, ανακοινώνει, με ομόφωνη Απόφασή Της, τα ακόλουθα:

1. Η Εκκλησία Κρήτης εκφράζει τη δυσαρέσκεια και τη θλίψη Της για την αιφνίδια ανατροπή αυτών που νομοθέτησε η ίδια η Ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα με την με αριθμ. Δ1Α/ΓΠ.οικ. 80588/15-12-2020 (ΦΕΚ Β’ 5509) Κοινή Υπουργική Απόφαση, κατά την οποία η συμμετοχή ενός μέρους του εκκλησιάσματος στη Θεία Λειτουργία ήταν δυνατή κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

2. Είναι γεγονός ότι στην Εκκλησία της Κρήτης τα προβλεπόμενα μέτρα τηρήθηκαν απολύτως και εφαρμόσθηκαν με υπευθυνότητα, κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα, σε πολλούς Ιερούς Ναούς σε ολόκληρο το Νησί, τελέσθηκαν διπλές θείες Λειτουργίες, για την κάλυψη των ποιμαντικών αναγκών, χωρίς τη δημιουργία συνωστισμού των ανθρώπων και χωρίς οποιαδήποτε απόκλιση από τα θεσμοθετηθέντα μέτρα.

Η Εκκλησία Κρήτης, ομολογουμένως συντάχθηκε, καθ᾽ όλο αυτό το διάστημα, με τα μέτρα της Πολιτείας, με γνώμονα και κριτήριο τη διαφύλαξη του αγαθού της υγείας και την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας, κατηγορούμενη μάλιστα, από διάφορα πρόσωπα ότι αρνήθηκε την ευθύνη και την αποστολή Της, κάνοντας υπερβολικές «παραχωρήσεις».

3.  Κατόπιν των ανωτέρω, η Εκκλησία της Κρήτης αδυνατεί να αποδεχθεί την απαγόρευση της Πολιτείας, σχετικά προς τη στέρηση της συμμετοχής των πιστών στη Θεία Λειτουργία της Εορτής των Θεοφανείων και για το λόγο αυτό στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης, οι Ιεροί Ναοί θα λειτουργήσουν την ημέρα των Θεοφανείων, τηρουμένων των μέτρων, όπως ακριβώς τα Χριστούγεννα (25 πρόσωπα στους μικρούς Ι. Ναούς και 50 πρόσωπα στους Μητροπολιτικούς και Καθεδρικούς Ι. Ναούς και σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα που προβλέπει η Κ.Υ.Α.). Η Εκκλησία της Κρήτης, θα διασφαλίσει με υπευθυνότητα, όπως έπραξε μέχρι σήμερα, την τήρηση των μέτρων και κατά τη μεγάλη αυτή Εορτή.

Η άσκηση του θεμελιώδους και συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της θρησκευτικής λατρείας δεν μπορεί να περιστέλλεται αδιακρίτως στα πλαίσια οριζόντιων και γενικών μέτρων, ο δε όποιος επιβαλλόμενος περιορισμός οφείλει να είναι αναλογικός σε σχέση με τα μέτρα που ισχύουν σε λοιπές δραστηριότητες και να μην οδηγεί  στην ολική απαγόρευση της λατρείας.

4. Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Κυβέρνηση, με το δίκαιο αίτημα ενός ειλικρινούς διαλόγου Εκκλησίας - Πολιτείας, για το κοινό καλό των ανθρώπων του Τόπου και με γνώμονα την ψυχική υγεία και την κοινωνική ειρήνη, και μάλιστα στις δύσκολες αυτές συνθήκες και περιστάσεις. Η Εκκλησία Κρήτης αναμένει τον αμοιβαίο σεβασμό και την αναγνώριση της προσφοράς Της, σε αυτόν τον κοινό αγώνα και όχι μεμονωμένες κινήσεις, που δημιουργούν λανθασμένα συμπεράσματα.

5. Η Εκκλησία Κρήτης, εύχεται προς όλους αίσιο και ειρηνικό το νέο έτος 2021, με πλούσιο τον φωτισμό του Θεού, για την υπέρβαση δυσκολιών, κρίσεων και αδιεξόδων.

Ηράκλειο, 4 Ιανουαρίου 2021".

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου