ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ: ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ 2020, ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΟ 2021! Βίντεο


   Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος, έχει πολλές φορές προειδοποιήσει για αυτά που έρχονται, ζητώντας μετάνοια, επιστροφή και προσευχή, για να έλθει το κακό λιγότερο.

  Πέρυσι, λίγες ημέρες πριν τον εφιάλτη της Πανδημίας και των λοκντάουν, είχε πει πως ήταν η τελευταία κανονική εβδομάδα που έζησε ο κόσμος, όπως ακριβώς και έγινε σε όλη την γη!

  Είχε ζητήσει ακόμη πριν στο Πάσχα και αποθήκευση τροφίμων για ένα έτος και είδαμε ότι ξαφνικά πολλοί άνθρωποι έχασαν σε μια στιγμή την δουλειά, το κατάστημα, την επιχείρηση, τα έσοδά τους, με την επιβολή σκληρών μέτρων, την στιγμή που η Σουηδία έκανε πετυχημένα το ακριβώς αντίθετο, αποφεύγοντας την οικονομική και κοινωνική καταστροφή...

  Είδαμε ακόμη ότι πολλές φορές φτάσαμε μιαν ανάσα από πόλεμο με την Τουρκία και στην Κύπρο και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, καθώς ο Ερντογάν ήταν απολύτως αποφασισμένος, μα κάτι την τελευταία στιγμή το απέτρεπε! Η δύναμη της προσευχής και η παράταση μετανοίας που χορηγεί ο Θεός, με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου. Επειδή βέβαια ούτε ο ένας χρόνος συμπληρώθηκε ακόμη, ούτε οι κίνδυνοι τέλειωσαν (π.χ. σεισμοί σε νησιά, κατακτητικά σχέδια Τούρκων, διωγμός Εκκλησίας και Χριστιανών, πανδημίες, οικονομία κλπ), καλό είναι τα τρόφιμα εκείνα να ανανεώνονται, ώστε πάντα να έχουν περιθώριο τουλάχιστον ενός χρόνου.


ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΄20 - ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΟ ΄21

  Κάνοντας λοιπόν έναν σύντομο απολογισμό, ο Μόρφου λέει πως το 2020 ήταν "φοβερό", αλλά αυτό που έρχεται θα είναι "τρομερό":

"... Έρχονται πάμπολλα. Όπως έχουμε πει και άλλοτε, εάν το 2020 ήταν έτος φοβερόν και ήταν φοβερόν γιατί μας εγέμισε φόβον - άλλοι λίγον άλλοι πολύ έναν φόβον τον έχομεν - το έτος 2021, απ΄ ό,τι φαίνεται και απ΄ ό,τι λεν οι άγιοι άνθρωποι που ζουν - πάντοτε θα υπάρχουν άγιοι κρυμμένοι, ταπεινοί, ζουν το πολίτευμα του Σταυρού και της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού  - μας λένε ότι το ΄21 θα είναι τρομερόν! Γιατί θα έχει τρόμον!

  Άρα να γαντζωθούμε, να πιαστούμε απάνω στο σταυρωμένον και αναστημένον σώμα του Χριστού. Και Αυτός δεν θα μας αδικήσει και δεν θα ξεγελάσει ποτέ, ποτέ, ποτέ"...


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου