ΟΤΑΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΦΟΒΕΡΕΣ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ! Το δέος των Βενετών και η καθιέρωση των Λιτανειών! Μοναδικό βίντεο


 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ 1630 μ.Χ.


  Το Φθινόπωρο του 1.629 μ.Χ. πανώλη (πανούκλα) μάστιζε την Ιταλία. 

  Η φοβερή επιδημία μεταπήδησε και στην Κέρκυρα και εντοπίστηκαν τα πρώτα τέσσερα κρούσματα το βράδυ των Χριστουγέννων, προκαλώντας μεγάλο φόβο, επειδή μέσα στο κάστρο ήταν συναγμένοι και πολλοί χωρικοί, που ήρθαν στην πόλη για τις άγιες ημέρες.

 Ερευνώντας να βρούνε τον υπαίτιο ασθενή "μηδέν", οι βενετικές κατοχικές αρχές συνέλαβαν τότε και τουφέκισαν εντελώς άδικα τον Οδηγητριανό Σαραντάρη, Δικηγόρο στο επάγγελμα, επειδή στο σπίτι του εντοπίσθηκε το αρχικό κρούσμα, από δύο κεντητά τουρκικά μαντήλια που είχε φέρει εκεί ο υπηρέτης του, αγοράζοντάς τα από κάποιο άγνωστο πλοίο στο λιμάνι, για να τα κάνει δώρο στην κυρία του σπιτιού, όπως αναφέρει ο ιστορικός της Κέρκυρας και αυτόπτης μάρτυς της επιδημίας Ανδρέας Μάρμορας.

 Η κυρά τα έβαλε στο σεντούκι της κόρης της, η οποία έπειτα από λίγο καιρό πέθανε. Στην δε κηδεία, ασπάστηκαν την μητέρα για συλλυπητήρια άλλες κυρίες και αμέσως αρρώστησαν τότε και κάποιες από εκείνες.

 Τρόμος κατέλαβε τότε τους Κερκυραίους, καθώς τα κρούσματα πολλαπλασιαζόταν και όλα φαίνονταν να γκρεμίζονται, αφού ούτε χρήμα, ούτε πλούτη, ούτε τίτλοι και αξιώματα, μπορούσαν να σταματήσουν την πανούκλα που άρχισε να θερίζει, καθιστώντας την έρημη πολιτεία.

  Εκείνες τις δύσκολες, γεμάτες αγωνία ημέρες, οι ευσεβείς Κερκυραίοι θυμήθηκαν για άλλη μια φορά τον αιώνιο προστάτη και πολιούχο τους και άρχισαν θερμές προσευχές και δεήσεις για να τους σώσει.

  Τότε οι Βενετοί Φρουροί της πόλης άρχισαν να βλέπουν κάθε νύχτα ένα φως πάνω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, σαν ουράνιο καντήλι και ο κόσμος αναθάρρησε, έλαβε ελπίδα και θάρρος και την βεβαιότητα πως ο Άγιος αγωνιζόταν ήδη για να σταματήσει το κακό!

  Άλλοι πάλι που είχαν προσβληθεί, είδαν στον ύπνο τους τον Άγιο Σπυρίδωνα να τους βεβαιώνει ότι θα γίνουν καλά, όπως και έγιναν!

  Και πράγματι, χωρίς να υπάρχουν βέβαια εμβόλια και φάρμακα, με μόνη την βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Σπυρίδωνα, καταγράφηκαν σε όλο το νησί μόλις 60 θάνατοι, τα κρούσματα άρχισαν να ελαττώνονται  και την Κυριακή των Βαΐων του 1630 μ.Χ., ήταν ήδη μηδενικά!

 Εκείνη την ημέρα, με δάκρυα ευγνωμοσύνης όλοι μαζί οι Κερκυραίοι, ο ένας δίπλα στον άλλο, πιστοί και άφοβοι, έχοντας εμπιστοσύνη στον Θεό, λιτάνευσαν τον θαυματουργό Άγιο γύρω γύρω από τα τείχη της πόλης τους, σε μια τεράστια σε πλήθος λιτανεία ευχαριστίας, ευγνωμοσύνης και ίασης, που από τότε καθιερώθηκε κάθε χρόνο να γίνεται την Κυριακή των Βαΐων, σε ανάμνηση του ακριβώς του μεγάλου θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνα και της διάσωσης της Κέρκυρας από την τρομερή πανούκλα!


ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ 1673 μ.Χ.


  Σαράντα τρία χρόνια μετά, το 1673, νέα επιδημία πανούκλας εμφανίστηκε αυτή την φορά στην Γαρίτσα της Κέρκυρας και από εκεί άρχισε να εξαπλώνεται σε όλη την πόλη με κίνδυνο να αφανίσει πολλούς!

  Τότε οι πιστοί κατέφυγαν και πάλι σε θερμές προσευχές στον πολιούχο τους, με αποτέλεσμα και αυτή την φορά να εισακουστούν άμεσα, καθώς άρχισε να φαίνεται επί τρεις νύχτες στην κορυφή του καμπαναριού της Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα ένα σταθερό φως, φανερώνοντας τον ίδιο τον Άγιο να κρατά σταυρό στο χέρι και να καταδιώκει το θανατικό, που μοιάζοντας με φάντασμα, προσπαθούσε να σωθεί, βγάζοντας τρομερές κραυγές, που τις άκουσαν πολλοί!

  Ταυτόχρονα άρχισαν να θεραπεύονται (χωρίς φάρμακα και εμβόλια) όλοι όσοι είχαν προσβληθεί και η πανώλη εξαφανίστηκε τελείως στα τέλη Οκτωβρίου του 1673 μ.Χ.!

  Έτσι, η κατοχική Βενετική Κυβέρνηση, βλέποντας και εκείνη το θαύμα, θέσπισε στις 29 Οκτωβρίου 1673, να γίνεται νέα πάνδημη λιτάνευση του Αγίου Σπυρίδωνα την πρώτη Κυριακή κάθε Νοεμβρίου, το λεγόμενο "Πρωτοκύριακο", σε ανάμνηση της σωτηρία της Κέρκυρας από τον Άγιο για πολλοστή πλέον φορά!


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ...


Και ενώ οι ξένοι Βενετοί συγκινούνταν από τα θαύματα του Αγίου, τον σεβόταν και θεσμοθετούσαν τις λιτανείες του, οι σημερινοί Κυβερνήτες της ελεύθερης Ελλάδας απαγορεύουν την δημόσια λιτάνευση του άφθαρτου λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνα, αρνούμενοι έτσι και την μεσιτεία του Αγίου και την Θεία βοήθεια, νομίζοντας πως μόνοι τους μπορούν να τα βγάλουν πέρα, την στιγμή που έχουμε ήδη και φοβερή καταστροφή της Οικονομίας από το "λοκντάουν 1" και είμαστε ήδη στο τρομακτικό "λοκντάουν 2"...

 Σε όλα τα χρόνια, οι επιδημίες σταματούσαν μετά από λιτανείες των αγίων λειψάνων και των ιερών εικόνων, καθώς η Παναγία και οι Άγιοι ζητούν τότε "δικαιωματικά" και πετυχαίνουν την άμεση παρέμβαση του παντοδύναμου και φιλεύσπλαχνου Θεού, που θέλει να τους τιμήσει στα μάτια των ανθρώπων, σώζοντας τους ανθρώπους!

  Μάλιστα πρόσφατα, έφτασαν στο σημείο και τον ίδιο τον Μητροπολίτη Κερκύρας να δικάσουν και επειδή αθωώθηκε, να ασκήσουν έφεση επί της αθωωτικής αποφάσεως (δείτε εδώ)...

  Η Ελλάδα όμως έχει Θεό και βλέποντας ότι δεν αφήνουν τον λαό Του, του Ιερείς και Αρχιερείς Του ελεύθερα να κάνουν εκείνα που πρέπει, θα τους αφαιρέσει κάθε αρχή και εξουσία, δίνοντάς την και πάλι σε "Ιωάννη Καπποδίστρια"! Ο οποίος αναπαύεται επίσης εκεί. Στην ευλογημένη Κέρκυρα του Αγίου Σπυρίδωνα!

  Δείτε το βίντεό μας:

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου