ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ, ΟΥΤΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ! Συναγερμός επιστροφής στις Γαλλικές Φρεγάτες!


 Μόνο τον Τραμπ έβλεπαν οι θαυμαστές του σε Ομογένεια και Ελλάδα... Τίποτε άλλο. Ούτε ήθελαν να δουν, ούτε να καταλάβουν ότι πάντα στα ελληνοτουρκικά η Τουρκία κινείται με εξασφαλισμένη αμερικανική κάλυψη, όπλα και "ενέργεια"! Τίποτα δεν έχει αλλάξει από το 1974!

 Έτσι όλη η τελευταία, πολλαπλώς προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας κατά της Ελλάδας, από Έβρο έως Λιβυκό και από Μεγίστη έως Κύπρο, είχε το πράσινο φως του Τραμπ και των Ρεμπουμπλικάνων, με μπροστάρη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ του Πομπέο!

 Και όταν οι Δημοκρατικοί πίεζαν συνεχώς για τις προκλήσεις της Άγκυρας ζητώντας μέτρα και ιδίως δια του Μπόμπ Μενέντεζ, υποχρεώνοντας το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ να υποβάλει εκθέσεις στο Κογκρέσο σχετικά με τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη, το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ, επιστρατεύοντας όλο τον γνωστό ανθελληνισμό του, υπέβαλε μια Έκθεση - ντροπή, που συντάχθηκε λες από Γραμματέα του Ερντογάν!

 Η Έκθεση αυτή ήρθε τώρα, κατόπιν  Εκλογών στην δημοσιότητα, απλώς για να μπορέσουν κάμποσοι αφελείς Ομογενείς να ψηφίσουν και πάλι Ρεμπουμπλικάνους και να τρίψουν Τραμπ, Πομπέο και Ερντογάν τα χέρια τους για τα καλά!

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ
  Έτσι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προκειμένου να καλύψει την φίλη Τουρκία, αντί να παρουσιάσει τα υπαρκτά και καταγεγραμμένα συμβάντα, απάντησε ότι δεν μπορεί να βρει παραβιάσεις, επειδή οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τα 10 μίλια της Ελλάδας στον αέρα (που παραβιάζουν σωρηδόν οι Τούρκοι), ούτε όμως και τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, καθώς θεωρούν ότι αυτά δεν έχουν καθορισθεί! Και να σκεφτεί κανείς ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που μάτωσε για να αλλάξει την πορεία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και να το παίζουν κάποιοι "ηγέτες"...

  Συγκεκριμένα αναφέρεται:

"Η Ελλάδα διεκδικεί εναέριο χώρο που επεκτείνεται έως και 10 ναυτικά μίλια και χωρικά ύδατα μέχρι και έξι ν. μ.. Με βάση το Διεθνές Δίκαιο, ο εναέριος χώρος μίας χώρας συμπίπτει με τα χωρικά της ύδατα. Γι’ αυτό οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν εναέριο χώρο μέχρι και 6 ν.μ. σύμφωνα με τα χωρικά ύδατα" (για το μείζον αυτό ζήτημα είχαμε σηκώσει τεράστιο δημοσιογραφικό θόρυβο στην Θεσσαλονίκη το 1995 και καταφέραμε την κατάθεση σχετικής ερώτησης - βόμβας στην Βουλή, που κρέμεται σαν ξίφος πάνω από τα κεφάλια όλων των ανεγκέφαλων Κυβερνήσεων, οι οποίες επί 25 ολόκληρα χρόνια αδιαφόρησαν εγκληματικά να κάνουν το απλούστερο: να επεκτείνουν τα χωρικά ύδατα όχι στα 12, αλλά απλά στα 10 μίλια, για να κατοχυρώσουν απολύτως και τον ενάεριο χώρο)

   Σε άλλο σημείο πάλι η Έκθεση σημειώνει ψευδώς:
"Παρόλο που η Ελλάδα διεκδικεί μέχρι και 6 ν. μ. χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, η χώρα και οι γείτονές της δεν έχουν συμφωνήσει σε συνοριακή οριοθέτηση σε εκείνες τις περιοχές όπου αλληλεπικαλύπτονται τα νόμιμα θαλάσσια δικαιώματά τους. Η απουσία μιας τέτοιας οριοθέτησης σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα σε ό,τι αφορά την έκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας και τον αντίστοιχο εναέριο χώρο στις περιοχές αυτές, καθιστώντας αδύνατη οποιαδήποτε αξιολόγηση των συνολικών παραβιάσεων. Οι ΗΠΑ παροτρύνουν την Ελλάδα και την Τουρκία να επιλύσουν τα εκκρεμή διμερή ζητήματα σε ό,τι αφορά τα θαλάσσια σύνορά τους με ειρηνικό τρόπο και με βάση το Διεθνές Δίκαιο".

  Αποκρύπτουν φυσικά την ύπαρξη Διεθνών Συνθηκών όπως της Λωζάνης του 1922 και την Τουρκο - Ιταλική Συμφωνία του 1932, η οποία και οριοθέτησε με απόλυτη ευκρίνεια και λεπτομέρεια την μεθόριο στα Δωδεκάνησα, που τότε ήταν ακόμη υπό Ιταλική κατοχή, αλλά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πέρασαν ως είχαν στην μητέρα Ελλάδα (δείτε εδώ)
  
ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ BELHARRA
   Από τα παραπάνω είναι σαφέστατο ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκτέλεσε "διατεταγμένη" υπηρεσία, στέλνοντας την άθλια αυτή τουρκική Έκθεση στο Κογκρέσο, προκειμένου να σβήσει πλήρως τις εγκληματικές παραβιάσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, εξωθώντας στα άκρα την τουρκική επιθετική συμπεριφορά!

  Τις ίδιες ώρες που κρατούνταν μυστική αυτή η Έκθεση, ο Πομπέο έκοβε βόλτες σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη προς άγρα ψήφων, ενώ Πρέσβεις, τρεχάμενοι και παρατρεχάμενοι προσπαθούσαν επι ολόκληρους μήνες να ματαιώσουν την αρχική πρόθεση της Ελλάδας να αγοράσει τις φοβερές και τρομερές για τις τους Τούρκους υπερσύγχρονες Γαλλικές Φρεγάτες Belharra, που μπορούν να κλείσουν τον τουρκικό στόλο στα λιμάνια, σαν νέα "Αβέρωφ"!

  Η Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει τον τεράστιο και προσλβητικότατο αμερικανικό εμπαιγμό κατά της Ελλάδας και να προχωρήσει σε άμεση συμφωνία 4 τουλάχιστον Belharra, με πλήρη οπλισμό και Ελληνισμό!

  Αν εγκαταλειφθεί και αυτή η τεράστια ευκαιρία ποιοτικής υπεροχής στο Ναυτικό, θα κινδυνέψει σοβαρά η νησιώτικη Ελλάδα και η ελευθερία της!

  Θα κινδυνέψουν όλα και όλοι! 

  Η Εθνική Ανεξαρτησία χτίζεται με εθνικά ανεξάρτητες αποφάσεις! 

  Εμπρός!

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου