ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ "ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ" - ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ "ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ"! Χάρτες και Navtex


  Δεν τόλμησαν τελικά οι Τούρκοι να μπουν στην Οριοθετημένη Ελλαδική ΑΟΖ με την Αίγυπτο, διότι το κομμάτι αυτό σφραγίζεται πια νομικά και διπλά με την προσεχή κατάθεσή του στον ΟΗΕ, ακυρώνοντας μέρος μόνο της αυθαίρετης Τουρκολιβυκής ΑΟΖ.

   Το ίδιο θα γινόταν και αν η Ελλάδα αποφάσιζε επιτέλους να Οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κύπρο, κράτος μέλος της Ε.Ε.! Αλλά ως τώρα η Αθήνα δεν τόλμησε, εκτός αν κρατά τον "άσσο στο μανίκι", οπότε θα αλλάξει όλο το παίγνιο.

  Η έξοδος λοιπόν του Oruc Reis (δείτε εδώ), που αναγγέλθηκε σήμερα (10-8-2020) με νέα Navtex, αφορά όχι πια το "φραγμένο", αλλά το "ξέφραγο" διπλανό "αμπέλι" μας, όπως αναμενόταν και όπως κατάντησε τα πράγματα η Κυβέρνηση (δείτε εδώ και εδώ).

Η ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ NAVTEX

Προβολή των συντεταγμένων της Τουρκικής Navtex 10-8-2020

   Η νέα τουρκική Navtex εκδόθηκε σήμερα 10-8-2020 αιφνιδιαστικά για να "καλύψει" την παράνομη ενέργεια των Τούρκων, αναφέρει πως το Orus Reis θα επιχειρήσει σεισμικές έρευνες (εντός της Υφαλοκρηπίδας μας) συνοδευόμενο από δύο ακόμη πλοία, το "Ataman" και το "Cengiz Han".

TURNHOS N/W : 1024/20
MEDITERRANEAN SEA
1.SEISMIC SURVEY, BY R/V ORUC REISATAMAN AND CENGIZ HAN BETWEEN 10-23 AUG 20 IN AREA BOUNDED BY;
33 55.22 N - 027 59.83 E
34 58.25 N - 030 31.50 E
34 18.18 N - 030 54.52 E
34 17.03 N - 030 06.12 E
33 49.84 N - 030 06.78 E
33 41.25 N - 028 46.16 E
33 47.41 N - 028 21.48 E
33 53.37 N - 027 59.90 E
6 NM BERTH REQUESTED.
2. CANCEL THIS MESSAGE 232059Z AUG 20


ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΗ ΠΑΝΤΑ

   Προσέξτε λοιπόν τις συντεταγμένες που έδωσε. Καμία δεν είναι δυτικά του 28 μεσημβρινού (για την ακρίβεια 27,59 που έκλεισε η μερική Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου!

  Δηλαδή η Τουρκία δεν τόλμησε να μπει μέσα στην δήθεν ΑΟΖ που δήθεν έχει με την Λιβύη και πάει να κόψει βόλτες απ΄ έξω, επιβεβαιώνοντας πως είναι μια θρασύδειλη πάντα χώρα, που μόλις βρει αντίσταση και αποφασιστικότητα, τα παρατάει και πάει αλλού για "μαλλί", μην τυχόν και βγει πρόωρα "κουρεμένη" και γίνει διεθνώς ρεζίλι...

ΕΚΤΟΣ, ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑΥΤΑ

Η προβολή της νέας τουρκικής Navtex (κίτρινο) πάνω στην μερική και στις ορθές, ολικές ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου
Ξεκινά από εκεί που σταματά η Οριοθέτηση με την Αίγυπτο...

   Το Ν προέβαλε τις συντεταγμένες της νέας τουρκικής Navtex πάνω στον χάρτη των ΑΟΖ, για να μπορούμε να καταλάβουμε όλοι τι συμβαίνει και πώς παίζει πια η Άγκυρα.

  Παρατηρούμε λοιπόν ότι η παρανόμως δεσμευμένη για σεισμικές έρευνες περιοχή από την Τουρκία (με κίτρινο χρώμα) ξεκινά από εκεί ακριβώς που τελειώνει η Οριοθέτηση με την Αίγυπτο (περιφραγμένη Ελλαδική ΑΟΖ) και προχωρά μέσα στο "ξέφραγο αμπέλι" της ακήρυχτης ακόμη ΑΟΖ ανατολικής Ρόδου, Ρω, Μεγίστης, Στρογγύλης! Εκεί ακριβώς που η Κυβέρνηση άφησε ως τώρα ορθάνοιχτη μια πραγματική "Κερκόπορτα"! (δείτε εδώ)

  Ακόμη, η τουρκική Navtex "τσιμπάει" λίγο ΑΟΖ Αιγύπτου τιμωρητικά και προχωρά μέσα προκλητικά στην ΑΟΖ της Κύπρου! Είναι ακριβώς τα σημεία που το Ν προειδοποίησε διπλά εχθές (δείτε εδώ και εδώ)

 Προσέξτε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η παράνομα δεσμευμένη (κίτρινη) περιοχή βρίσκεται επάνω ακριβώς στην πλούσια υποθαλάσσια Λεκάνη του Ηροδότου, όπου φωλιάζουν  2 τρισ. κυβικά φυσικού αερίου, αξίας περίπου 200 δισεκατομμυρίων!

  Εκεί πάνω πάει να κάνει σεισμικές έρευνες η Τουρκία! Πάνω στον Θησαυρό του Ηροδότου!  Και αυτό δεν είναι τυχαίο... (δείτε εδώ)

ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ

  Ακόμη όμως και εάν δεν έχει κηρυχθεί εκεί Ελλαδική ΑΟΖ, δεν παύει αυτόματα η περιοχή και να είναι και να θεωρείται Ελλαδική Υφαλοκρηπίδαπάνω στην οποία (έρευνες, γεωτρήσεις) έχει κυριαρχικό δικαίωμα μόνον η Ελλάδα!

Και νομιμοποιείται επομένως να εκδιώξει "πυξ λαξ" όποιον απλώσει καλώδια και "ζωνάρια"! Ακόμη και με την χρήση όπλων, κανονιών, υποβρυχίων και αεροπλάνων! (δείτε εδώ)

  Δείτε τι ανάλογο έκανε ο Ανδρέας το 1987 στην Κρίση του Σισμίκ και ο Γράψας το 2008 με "Μαλένε Όστερβολντ", εδώ και εδώ.

"ΧΑΣΤΟΥΚΙ" ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ



  Ούτε είναι τυχαίο ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ τους Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι με την μερική και κουτσή Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου, ουσιαστικά τους κάνουμε δώρο την ΑΟΖ Καστελλόριζου, από την στιγμή που η Κυβέρνηση δέχτηκε τόσο με την Ιταλία, όσο και με την Αίγυπτο ελλειπή επήρεια νησιών και μη τήρηση της μέσης γραμμής, αλλά και της όλης ΑΟΖ:

Τσαβούσογλου (10-8-2020): "Έχουν γίνει υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών και της Κρήτης κι αυτό ουσιαστικά ενισχύει τις θέσεις μας. Αυτή η συμφωνία μας συμφέρει, διότι κανένας δεν μπορεί να μας πει πως προκαλούμε ένταση. Κανένας δεν μπορεί να πει να μην πάμε στις περιοχές αυτές. Κανένας δεν μπορεί να πει οτιδήποτε στις έρευνες και γεωτρήσεις που θα κάνει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο"...

  Επομένως, επισήμως η Τουρκία επικεντρώνεται πλέον στο "ξέφραγο" κομμάτι της ΑΟΖ μας, ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού, δηλαδή ανατολικά της μισής Ρόδου και ως την Στρογγύλη και κάτω,  μόνο και μόνο επειδή δεν το "περιφράξαμε" και δεν το Οριοθετήσαμε με την Κύπρο που το ζητάει εδώ και χρόνια! (δείτε εδώ)

   Η Συμφωνία με την Αίγυπτο, πέτυχε να παρακάμψει τις πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας για πλήρη επήρεια, μέση γραμμή και ολική ΑΟΖ, ενισχύοντας τα επιχειρήματα και την επιθετικότητα της Τουρκίας, η οποία κερδίζει πλέον ισχυρά νομικά και πολιτικά προηγούμενα ακόμη και για την Χάγη...

  Η Κυβέρνηση ας πάει το συντομότερο σε μια "μάντρα υλικών" και ας πάρει "υλικά περιφράξεως", όπως "πασσάλους" και "διχτυωτό σύρμα" και ας προχωρήσει άμεσα σε ΑΟΖ με την Κύπρο. Γιατί "τα ξέφραγα αμπέλια η Τουρκία τα χαίρεται"...

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου