ΤΕΤΡΑΣΤΕΡΟΣ Ε.Α. ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΖΗΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ!


  "Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να στηρίξουν την κίνηση των Κούρδων προς την Ανεξαρτησία" γράφει στην Ουάσινγκτον Ποστ (3-7-2017) ο τετράστερος Στρατηγός Ronald H. Griffith, τέως Υπαρχηγός του Στρατού των ΗΠΑ την περίοδο 1995 - 1997, βετεράνος του Βιετνάμ, της Κορέας και στην Καταιγίδα της Ερήμου στο Ιράκ!
    
 Με αφορμή το επερχόμενο ιστορικό Δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου 2017, με το ερώτημα εάν οι Κούρδοι του Ιράκ θέλουν την Ανεξαρτησίας τους και άρα τη δημιουργία του πρώτου Κουρδικού Κράτους (Κουρδιστάν), ο Στρατηγός πλέκει το εγκώμιό τους και ζητά την ενεργό εμπλοκή και κάλυψη των ΗΠΑ:

 "Οι Κούρδοι του Ιράκ είναι οι καλύτεροι και πιο πιστοί φίλοι μας στην περιοχή.
Έχουν πολεμήσει γενναία εναντίον του ισλαμικού κράτους με ελάχιστη υποστήριξη από την κυβέρνηση της Βαγδάτης και, δυστυχώς, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρέχουν άσυλο σε διωκόμενες μειονότητες. Οι αξίες τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι σύμφωνες με τις δικές μας.

  Καθώς οι Κούρδοι του Ιράκ κινούνται για να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία τους και να γίνουν ξεχωριστό κράτος, ελπίζω ότι οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης θα παράσχουν υποστήριξη. Είναι αναπόφευκτο οι πολίτες της κουρδικής περιοχής να υποστηρίξουν την πορεία προς την ανεξαρτησία στο επικείμενο δημοψήφισμα. Η εμπλοκή των ΗΠΑ στην υποστήριξη της διαδικασίας ανεξαρτησίας που περιγράφει ο κ. Μπαρζανί (σ.σ. ηγέτης Κούρδων Β. Ιράκ), προσφέρει την ελπίδα για μια ειρηνική μετάβαση σε ένα νέο Κουρδικό Κράτος.

   Η αποτυχία μας να συμμετάσχουμε στη διαδικασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνθήκες παρόμοιες με εκείνες που σημειώθηκαν κατά τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όταν τα δυτικά έθνη στάθηκαν (σ.σ. άπρακτα) για πολύ καιρό, ενώ τύραννοι - εγκληματίες πολέμου - έτρεξαν να καταστρέψουν κωμοπόλεις και πόλεις, διώκοντας τις μειονότητες και σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδες αθώους ανθρώπους.

 Η μετάβαση σε ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος στο Ιράκ βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ θα επηρεαστούν αναμφισβήτητα ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχουμε (ή αποτύχουμε να εμπλακούμε) στη διαδικασία.

  Ronald H. Griffith , Arlington"

ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
   Βλέπετε πως ό,τι προφήτευσε με τη Χάρη του Θεού ο Άγιος Παΐσιος, βγαίνει! Τώρα και με υπογραφή του πρώην Υπαρχηγού των ΗΠΑ, πού, στην Ουάσινγκτον Ποστ...
   
  Εμείς να συμπληρώσουμε ότι και η Ελλάδα πρέπει να συμμετάσχει, στο πλευρό των ΗΠΑ, στην Ανεξαρτησία του Κουρδιστάν και να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα ανοίξει Πρεσβεία στην Αρμπίλ!

   Είναι μεγάλο εθνικό συμφέρον η δημιουργία του μη ισλαμικού Κουρδιστάν, όπου εκτός από ανθρωπιστικούς λόγους, θα έχουμε ένα μεγάλο αγκάθι που συνεχώς θα διογκώνεται στα νώτα της Τουρκίας, επειδή και τα άλλα τμήματα των Κούρδων θα θελήσουν να ανεξαρτητοποιηθούν!

   Μάλιστα αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται μεγάλη επίθεση - εισβολή της Τουρκίας στο κουρδικό κομμάτι της Αφρίν στην ΒΔ Συρία, όπου και εκεί πρέπει να εμποδιστεί από ΗΠΑ και Ελλάδα, η τουρκική προέλαση! (δείτε εδώ)

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου