ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΡΒΙΚΗ ΝΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ - ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΕΣΕΒΟ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΑΡΤΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ


   Ακόμη και την μεγάλη σερβική πόλη Νις διεκδικούν ξεδιάντροπα τώρα οι Αλβανοί, ενώ σε μια μεγάλη επίδειξη ανταρσίας στην σερβική Κοιλάδα του Πρέσεβο, ζητούν την άμεση Ένωσή τους με το Κόσοβο, αναγνωρίζοντας σαν Πρωθυπουργούς τους Θάτσι και Ράμα, ενώ δημοσιεύουν και χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας με ελληνικά εδάφη που περιλαμβάνουν Κέρκυρα, Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα, Κόνιτσα, Μέτσοβο!

   Αναθαρρημένοι από την συγκυρία της μεγάλης κρίσης στα Σκόπια, που οδεύουν σε "εμφύλιο" και διαμελισμό και κυρίως από την επικράτηση των φιλοαλβανών Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ με την εκλογή Τραμπ, οι Αλβανοί ετοιμάζονται για το τρίτο βήμα τους, μετά από εκείνο της "ανεξαρτησίας" του Κοσόβου, που είχε γίνει τότε με την πλήρη υποστήριξη και προστασία του Τζωρτζ Μπους...
 
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΕΣΕΒΟ
    Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο λεγόμενο "Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Πρέσεβο" (Presevo Jone, 20-4-2017), ο ο Πρόεδρος του "Εθνικού Συμβουλίου των Αλβανών της Κοιλάδας του Πρέσεβο"  και Δήμαρχος του Μπουγιάνοβατς Γιονούζ Μουσλίου απαίτησε την άμεση Ένωση με Αλβανία και Κόσσοβο, υπενθύμισε την ένοπλη "απελευθερωτική" δράση του UCK Πρεσέβου (UCPMB) του οποίου ήταν υψηλόβαθμο μέλος και απείλησε την Σερβία με διεκδίκηση και της πόλεως Νις, χωρίς την οποία δεν υπάρχει Μεγάλη Αλβανία, όπως είπε με απύθμενο θράσος!
 Η Νις βέβαια, δεν είναι παρά η αρχαία Νίσσα ή Ναΐσός, όπου γεννήθηκε ο Άγιος και Μέγας Κωνσταντίνος, από τον Κωνστάντιο Χλωρό (γιο του Ευτροπίου) και από την Αγία Ελένη από το Δρέπανο της Βιθυνίας μας στη Μικρά Ασία.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΓΙΞΕΙ Η ΣΕΡΒΙΑ
ΓΙΟΝΟΥΖ ΜΟΥΣΛΙΟΥ: "Η Ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο χωρίς την κοιλάδα του Πρέσεβο, χωρίς Μεντβέντια, Μπουγιάνοβατς και το Πρέσεβο είναι κουτσή. Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή  η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο να σηκώσουν το χέρι τους και να δείξουν στη Σερβία ότι αυτό αποτελεί μέρος των Αλβανών και δεν θα πρέπει να το αγγίξει. Ηθική και εθνική υποχρέωση έχουν Χασίμ Θάτσι και ο Ράμα στην Ένωση να περιλάβουν και το "Ανατολικό Κοσσυφοπέδιο" όπως έλεγαν συχνά πριν από τις εκλογές. Σε αντίθετη περίπτωση, αν ο Ράμα και ο Θάτσι μας παρακάμψουν, αυτό θα είναι εθνική προδοσία!"

Ο UCK ΤΟΥ ΠΡΕΣΕΒΟ (UCPMB)
ΓΙΟΝΟΥΖ ΜΟΥΣΛΙΟΥ: «Ο σκοπός και ο στόχος του UCPMB (Απελευθερωτικός Στρατός Πρέσεβο, Μεντβέντια, Μπουγιάνοβατς) έχει αναφερθεί στην πλατφόρμα. Ήταν Ένωση με το Κοσσυφοπέδιο του Πρέσεβο, της Μεντβέντια και του Μπουγιάνοβατς που ήταν αναπόσπαστη γη του Κοσσυφοπεδίου, και χωρίζονταν βίαια από τη χώρα. Για το σκοπό αυτό διοργανώσαμε τον Απελευθερωτικό Αγώνα μας. Ο στόχος αυτός παραμένει στις καρδιές και το πνεύμα του αλβανικού λαού. Αυτό επιβεβαιώνεται και από (το Δημοψήφισμα) 1 έως 2 Μαρτρίου 1992 και δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε εθνικά ούτε ηθικά να σπάσει την διαθήκη των μαρτύρων μας του UCPBM για ό, τι θυσίασαν"...

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΝΙΣ
ΓΙΟΝΟΥΖ ΜΟΥΣΛΙΟΥ: « Γνωρίζουμε ότι η απόσπαση της κοιλάδα του Πρέσεβο από τη Σερβία δεν θα ήταν επιθυμητή, όπως δεν ήταν ούτε άρεσε η απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου πριν από 18 χρόνια. Εδώ υπενθυμίζουμε στο Βελιγράδι ότι αυτή δεν είναι η Μεγάλη Αλβανία χωρίς τη Νις. Ακόμη και η Σερβία θα πρέπει να μας ευχαριστήσει για το ότι οι Αλβανοί απαιτούν σήμερα η Ένωση να γίνει μόνο με την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και την κοιλάδα του Πρέσεβο"...


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ Ο ΘΑΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΡΑΜΑ - ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ Η ΠΡΙΣΤΙΝΑ
  Σε άλλη πάλι συνέντευξή του, αυτή τη φορά στο Sputnik Σερβίας (21-4-2017) ο ίδιος άνθρωπος, Πρόεδρος του "Εθνικού Συμβουλίου των Αλβανών της Κοιλάδας του Πρέσεβο" Γιονούζ Μουσλίου, υποστήριξε ότι Πρόεδρός του είναι ο Κοσοβάρος Θάτσι και ο Αλβανός Ράμα  (και όχι ο Βούτσιτς) και Πρωτεύουσά τους η Πρίστινα (και οχι το Βελιγράδι) και πως παρότι η Νις είναι "αλβανική" δεν θα την αγγίζουν για την ώρα...

ΕΡ.: Μπορείτε να μας πείτε ποιος είναι Πρόεδρος σας - Ο Έντι Ράμα, Χασίμ Θάτσι ή Αλεξάνταρ Βούτσιτς;
ΓΙΟΝΟΥΖ ΜΟΥΣΛΙΟΥ: Έχουμε φυσικά έχουν τον πρόεδρο Ράμα και Χασίμ Θάτσι ...

ΕΡ.: Δεν είναι ο Πρόεδρός σας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ακόμα και αν είστε πολίτης της Σερβίας;
ΓΙΟΝΟΥΖ ΜΟΥΣΛΙΟΥ: Είναι ένας Σέρβος, δεν μπορεί να είναι ...

ΕΡ.:Μπορείτε να μας πείτε, σε ποια χώρα ζείτε;
ΓΙΟΝΟΥΖ ΜΟΥΣΛΙΟΥΜε δημοψήφισμα θέληση του λαού είναι για μας να ενωθούμε Κοσσυφοπέδιο.

ΕΡ.: Αυτό σημαίνει ότι ζείτε στην πολιτεία του Κοσσυφοπεδίου;
ΓΙΟΝΟΥΖ ΜΟΥΣΛΙΟΥ: Ναι.

ΕΡ.: Έτσι, η Πρωτεούσά σας σε αυτό;
ΓΙΟΝΟΥΖ ΜΟΥΣΛΙΟΥΠρίστινα.

ΕΡ: Δεν νομίζετε ότι οι δηλώσεις αυτές είναι ανατροπή της συνταγματικής τάξης της Σερβίας;
ΓΙΟΝΟΥΖ ΜΟΥΣΛΙΟΥ: Αυτή είναι η βούληση του λαού. Ήμουν με στρατιωτική στολή και ούτε φοβήθηκα, ούτε φοβάμαι. Αυτό δεν είναι η γνώμη μου, αυτή είναι μια απόφαση των ανθρώπων της κοιλάδας του Πρέσεβο

ΕΡ.: Γνωρίζετε ότι στη Δύση τέτοιες δηλώσεις θεωρούνται ως προδοσία της χώρας όπου ζείτε;
ΓΙΟΝΟΥΖ ΜΟΥΣΛΙΟΥ: Αυτό δεν είναι μια προδοσία. Από παλαιότερα είναι γνωστό στους δήμους της νότιας Σερβίας ότι βίαια κατασχέθηκαν από το Κόσοβο και  προσαρτήθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΕΡ.:Μιλήσατε για Νις, στο πλαίσιο μιας « Μεγάλης Αλβανίας». Πώς νομίζετε ότι «αποδίδεται » η Νις;
ΓΙΟΝΟΥΖ ΜΟΥΣΛΙΟΥ: Γνωρίζουμε, λοιπόν, όπου ζουν Αλβανοί ... Υπήρξε η πρώτη μάχη του Σκεντέρμπεη, αλλά προς το παρόν μιλάμε για Πρέσεβο, Μεντβέντια και Μπουγιάνοβατς.

ΕΡ.: Ναι, αλλά λέτε ότι δεν υπάρχει «Μεγάλη Αλβανία» χωρίς της Νις...
ΓΙΟΝΟΥΖ ΜΟΥΣΛΙΟΥ: Λέω σε αυτούς τους τρεις Δήμους της κοιλάδας.

ΕΡ.: Ωστόσο, είπατε ότι υπενθυμίζεται στο Βελιγράδι ότι δεν υπάρχει «Μεγάλη Αλβανία» χωρίς τη Νις ...
ΓΙΟΝΟΥΖ ΜΟΥΣΛΙΟΥ: Μιλάω απλά για όπου ζουν Αλβανοί ...

ΕΡ.: Έτσι, η Νις είναι «ασφαλής», δεν θα την αγγίξετε;
ΓΙΟΝΟΥΖ ΜΟΥΣΛΙΟΥ: Ναι ... για τώρα.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  Το λεγόμενο "Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Πρέσεβο" (Presevo Jone), που φιλοξενεί τις πρώτες αποσχιστικές και προκλητικές για τη Σερβία δηλώσεις του Μουσλίου, δημοσιεύει στο ίδιο εκείνο άρθρο (20-4-2017) και την παρακάτω φωτογραφία του τρομοκρατικού UCK Πρεσέβου (UCPMB) ο οποίος επιθεωρείται από τον "Αρχηγό", ενώ υπάρχει μέσα της ένθετος προκλητικός χάρτης της "Μεγάλης Αλβανίας", που περιλαμβάνει ελεύθερα ελληνικά εδάφη, όπως την Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα, την Κόνιτσα, το Μέτσοβο, την Άρτα και την Πρέβεζα!
Η προκλητική φωτογραφία του UCK Πρεσέβου (UCPMB) μαζί με χάρτη της "Μεγάλης Αλβανίας" που περιλαμβάνει και εδάφη της Ελλάδας μαζί με την Κέρκυρα και δημοσιεύει το "Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Πρέσεβο"
   Το Ελληνικό ΥΠΕΞ, καλά θα κάνει να ξυπνήσει και αντί να κυνηγά τους άξιους Έλληνες Προξένους, που κρατούν αναμμένη την ιστορική αλήθεια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, όπως ο Θεόδωρος Οικονόμου Καμαρινός στην Κορυτσά (δείτε εδώ, εδώ και εδώ), οφείλει να τους ξαναστείλει πίσω μετα χιλίων επαίνων και να ετοιμαστεί να διεθνοποιήσει το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα, πριν "εκεί που μας χρωστούσαν, μας πάρουν και το βόδι"...

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

1 comments:

  1. Θα πρέπει να υπάρξει ανταλλαγή εδαφών. Η Σερβία να πάρει το βόρειο Κόσοβο (τρεις νομούς συν τη βόρεια Μιτροβίτσα) και το Κόσοβο να πάρει τη Λουγκίνα (Κοιλάδα του Πρέσεβο, Μεντβέγκια και Μπουγιάνοτς).

    Υ.Γ.
    ΔΕΝ υφίσταται "βορειοηπειρωτικό ζήτημα".

    Με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας της 17/12/1913, οι Βόρειες περιοχές της Ηπείρου μετονομάστηκαν «Νότιος Αλβανία», οι δε Έλληνες Ηπειρώτες «Ελληνική Μειονότητα».

    Στις 9/11/1921, η Πρεσβευτική Διάσκεψη αποφάσισε την οριστική ενσωμάτωση της Β. Ηπείρου στην Αλβανία. Η απόφαση υπογράφτηκε από τους αντιπροσώπους των κυβερνήσεων Μ. Βρετανίας, Ιταλίας, Γαλλίας και Ιαπωνίας.

    Η οριστική επιδίκαση της Β. Ηπείρου στην Αλβανία, επικυρώθηκε στις 27/11/1925 με το Δεύτερο Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, που υπογράφτηκε από τους: Στρατηγό Pietro Cazzera (Ιταλός), Συνταγματάρχη I.A. Ordioni (Γάλλος), Αντισυνταγματάρχη F. Giles (Βρετανός) και τον Έλληνα Αντισυνταγματάρχη Χρήστο Αβραμίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή