ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΣΑΝ 20.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑ! Εθνικό χρέος η δημιουργία μεγαλόπρεπου Μνημείου


Σαν σήμερα 22 Ιουνίου του 168 π.Χ., 20.000 Μακεδόνες έπεφταν ηρωικά στην Πύδνα της Μακεδονίας, κοντά στον Μακρύγιαλο και την Κατερίνη, υπερασπιζόμενοι μόνοι τους την Ελευθερία της Ελλάδος, στην φονικότερη και κρισιμότερη Μάχη της Ιστορίας, αφού το αποτέλεσμά της ήταν η κατάκτηση της χώρας μας από τους Ρωμαίους, που πετύχαιναν τη δεύτερη μεγάλη νίκη τους, μετά εκείνην στις Κυνός Κεφαλές (Χαλκοδόνιο όρος - περιοχή Σκοτούσας Δήμου Πολυδάμαντα Φαρσάλων) εναντίον των Μακεδόνων και πάλι, με βασιλιά μας τότε τον Φίλιππο Ε', το 197 π.Χ.!



Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ 168 π.Χ.
Αργότερα, το 168 π.Χ., ο γιος του Φιλίππου Ε΄ και τελευταίος βασιλιάς της Μακεδονίας μας, ο Περσέας, πολέμησε και πάλι τους Ρωμαίους υπό τον Λεύκιο Αιμίλιο Παύλο και νικώντας τους προς στιγμήν, καθώς τους έσπειρε πανικό και τους έτρεψε σε υποχώρηση, άφησε την ανίκητη Μακεδονική Φάλαγγα να προχωρήσει προς ανώμαλο έδαφος, όπου ανοίγονταν όμως χάσματα και κενά, επιτρέποντας έτσι στους Λεγεωνάριους να εισχωρήσουν ανάμεσά της και να εξολοθρεύσουν συνολικά και μετά την καταδίωξη 20.000 παλικάρια των Μακεδόνων!!!

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΙΓΩΝ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ
Το αίμα έτρεξε ποτάμι και πότισε τη μαρτυρική γη, που περνούσε πια σε χέρια βαρβάρων, που κατέστρεψαν τα μνημεία μας, γκρέμισαν τα ανάκτορα, τα τείχη, το θέατρο και όλα τα κτίρια της πόλης των Αιγών όπου και ο τάφος του Φιλίππου Β' και άρπαξαν όλους τους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς της Μακεδονίας, καταστρέφοντας έπειτα και την Πέλλα και το διαρπάζοντας το Θησαυροφυλάκιό της!


ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ 
Έκαψαν επιδεικτικά έπειτα τα μακεδονικό όπλα σε έναν μεγάλο σωρό στην Αμφίπολη αφού σύλησαν Μνημεία και Τάφους και με αμέτρητες άμαξες και υποζύγια φορτωμένα κλεμμένους θησαυρούς, της Μακεδονίας και της Ηπείρου από όπου πέρασαν στη συνέχεια ξεθεμελιώνοντας τις πόλεις και αιχμαλωτίζοντας 150.000 Ηπειρώτες, γύρισαν θριαμβευτές στη Ρώμη!



ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
Ο Αιμίλιος Παύλος, ο βάρβαρος Ύπατος της αρχαιότητας, ο ισοπεδωτής της Μακεδονίας και της Ηπείρου, έκανε - όπως φαίνεται και στον ζωγραφικό πίνακα - τον λεγόμενο "θρίαμβό" του επί τρεις ολόκληρες ημέρες, σέρνοντας πίσω του τον Περσέα με τα παιδιά του και τους θησαυρούς των Μακεδόνων κυρίως, που έκαναν τα μάτια των Ρωμαίων να αστράψουν, καθώς έβλεπαν μπροστά τους την πρώτη μέρα 250 άμαξες με αγάλματα, αδριάντες, λάφυρα και πίνακες ζωγραφικής!  

Την άλλη ημέρα, άμαξες με τα πιο περίτεχνα και πολυτελή Μακεδονικό Όπλα που είχε διαλέξει ο Ύπατος και από πίσω ακολουθούσαν 3.000 άνδρες, που κρατούσαν ανά τέσσερις 750 ασημένια δοχεία γεμάτα με αργυρά νομίσματα! 

Την τρίτη μέρα παρήλασαν 120 βόδια με χρυσά στέμματα και στολίδια και 83 επίσης δοχεία γεμάτα με χρυσά νομίσματα! Είχε άλλωστε ληστέψει τον πλουσιότερο τόπο στην ιστορία του κόσμου! Την "Κωνσταντινούπολη" της εποχής, δηλαδή την αρχαία Μακεδονία, το κέντρο του Αλεξάνδρειου Κόσμου! Της αρχαίας ελληνικής αυτοκρατορίας!


ΠΕΡΣΕΑΣ - Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ο τραγικός Περσέας πέθανε αργότερα το το 165 ή το 162 π.Χ. στα χέρια των κατακτητών... Και ο τάφος του είναι έξω από τη Ρώμη, κοντά στο Magliano de' Marsi της γνωστής L'Aquila, έρημος και ξεχασμένος από την Ελλάδα και τους Έλληνες...


ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ
Οι Ρωμαίοι, στην αρχή από τακτική προσπάθησαν να κάνουν τους "φίλους" στους Μακεδονικούς πληθυσμούς, μέχρι να καταφέρουν την πλήρη υποταγή και σκλαβιά, που οδήγησε σε απανωτές επαναστάσεις τους Μακεδόνες, όταν άλλες Ελληνικές Πόλεις συνέπρατταν επί χρόνια μαζί τους...

Το ολοκάθαρο ελληνικό αίμα και κυρίως φρόνημα των Μακεδόνων όμως, δεν μπορούσε να αποδεχθεί ούτε σκιά στη έννοια Ελευθερία! Έτσι ξεσηκώθηκαν με τον Ανδρίσκο (ψευδοΦίλιππο) στη δεύτερη Μάχη της Πύδνας το 148 π.Χ. και αργότερα το 142 π.Χ. με τον Αλέξανδρο (ψευδοΠερσέα)! 
Παράλληλα το 146 π.Χ. είχε νικηθεί και η Αχαϊκή Συμπολιτεία στην Λευκόπετρα Κορίνθου από τους Ρωμαίους που έτσι κατέκτησαν πια και την Πελοπόννησο... 



ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ
Σήμερα, 2.183 χρόνια από τη φονικότατη Μάχη της Πύδνας, είναι καιρός η Ελλάδα να θυμηθεί τους 20.000 νεκρούς της και στη μνήμη και τη θυσία τους, να στήσει το μεγαλοπρεπές ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ, ορατό από στεριά, ουρανό και τη γαλάζια θάλασσα, ορατό από τάφους και από μπράτσα και στήθη που κομματιάστηκαν για την Ελευθερία της Ελλάδος!

Εκεί, στην Αρχαία Πύδνα, στο πιο γαλήνιο τοπίο στεριάς και θάλασσας με την ψιλή άμμο και τα υψηλά ιδανικά, που καθαγίασε το ατόφιο ελληνικό αίμα των Μακεδόνων, στις 22 Ιουνίου του 168 π.Χ.

Όταν τότε, άλλες ελληνικές πόλεις του νότου... ήταν σύμμαχοι των Ρωμαίων και έστελναν συγχαρητήρια στον άθλιο Ρωμαίο Ύπατο, για την νίκη του εναντίον των αδελφών τους των Μακεδόνων!


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου
Ασυμβίβαστα για το Όνομα και την Ελληνικότητα της Ιστορίας μας
https://www.facebook.com/worldmacedonia
https://twitter.com/WORLDMACEDONIA
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου