ΙΣΧΥΡΟ ΒΕΤΟ ΜΕΝΕΝΤΕΖ ΣΕ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ F-16 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Ραγδαίες εξελίξεις

Βέτο Μενέντεζ σε Μπάιντεν για τουρκικά F-16
 

Άμεση αντίδραση Μενέντεζ στις πληφορίες της Wall Street Journal για απόφαση Μπάιντεν πώλησης αμερικανικών F-16 στην Τουρκία! Με παράλληλη πώληση F-35 στην Ελλάδα.

Πρόκειται για πώληση 40 νέων F-16, για υπερσύχρονη αναβάθμιση περίπου 80 παλαιών αεροσκαφών, αλλά και για πώληση σχεδόν 1000 πυραύλων αέρος - αέρος και άλλων σχεδόν 1000 βομβών! Για ένα τεράστιο οπλοστάσιο που θα χρησιμοποιηθεί κατά της Ελλάδας, όπως στα Ίμια, αλλά και κατά της Κύπρου και της ΑΟΖ της, όπως το 1974!

Οι τελικές λεπτομέρειες αναμένεται να καθορισθούν κατά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στις 18 Ιανουαρίου 2023 στις ΗΠΑ και την συνάντησή του με τον ΥΠΕΞ Μπλίκεν.


"ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ F-16"...

Η είδηση για την απόφαση πώλησης F-16 στην σύμμαχο της Ρωσίας, την ισλαμιστική Τουρκία, σκάει σαν "βόμβα" εν μέσω ντε φάκτο προεκλογικών περιόδων και της Ελλάδας, όπου θα έχει αρνητικό αντίκτυπο μετά και τις απαράδεκτες πρόσφατες δηλώσεις Συρίγου (βίντεο), που επί της ουσίας έδιναν το πράσινο φως στις ΗΠΑ και αποτελούσαν, όπως φαίνεται, προμοχλό "απόσβεσης κραδασμών", ώστε η αμερικανική απόφαση να μην καταστρέψει εκλογικά την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που "θέλει η Τουρκία να πάρει F-16"...


Η ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ - ΒΕΤΟ ΜΕΝΕΝΤΕΖ

Όπως αναφέρει το Politico, υπάρχει σθεναρή απάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας στην φερόμενη απόφαση του Αμερικανού Προέδρου:

"Αντιτίθεμαι σθεναρά στην προτεινόμενη από την κυβέρνηση Μπάιντεν πώληση νέων αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία", υπογραμμίζει ο Μενέντεζ, επικρίνοντας σφοδρά τον Ερντογάν ότι συνεχίζει να "υπονομεύει το διεθνές δίκαιο, να αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς κανόνες και να επιδεικνύει ανησυχητική και αποσταθεροποιητική συμπεριφορά ενάντια σε γειτονικούς συμμάχους του ΝΑΤΟ", φωτογραφίζοντας ολοκάθαρα την Ελλάδα!

Καταλήγει ακόμη, σύμφωνα πάντα με το Politico, ότι "μέχρι ο Ερντογάν να σταματήσει τις απειλές του, να βελτιώσει το ιστορικό του για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό – συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης δημοσιογράφων και πολιτικών της αντιπολίτευσης – και αρχίσει να ενεργεί όπως θα έπρεπε ένας έμπιστος σύμμαχος, δεν θα εγκρίνω αυτή την πώληση"!

Ο Ελληνισμός τον ευγνωμονεί και δικαιώνει την πρόταση του Μακεδονικού Κόμματος να υποστηριχθεί ο Μενέντεζ για νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ (δείτε εδώ)

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ



Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου