ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ! Τεράστιο χαστούκι στην Τουρκία!

Ακυρώθηκε το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο για έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης!

(Ανανέωση) Ακυρώθηκε το Τουρκο-Λιβυκό Μνημόνιο για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, από Δικαστήριο της Λιβύης, όπως αναφέρουν λιβυκά μέσα!


ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Το Εφετείο της Τρίπολης αποφάσισε υπέρ της αναστολής της εφαρμογής του Μνημονίου Συναντίληψης της Λιβύης και της Τουρκίας (MoU) για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου (υδρογονάνθρακες)! Με το Μνημόνιο αυτό επιτρεπόταν στις τουρκικές εταιρείες να ερευνούν για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα ...λιβυκά ύδατα! Ακόμη και εάν επρόκειτο για ΑΟΖ της Ελλάδας στα νότια της Κρήτης!

Υπογραφή του Μνημονίου Τουρκίας - Λιβύης
για εύρεση υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης, 3-10-2022

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου την Τρίτη 10-1-2023, η αναστολή του Μνημονίου θα ισχύει μέχρι να ανακοινωθεί η τελική ετυμηγορία για την υπόθεση αυτή!

Πέντε δικηγόροι προσέφυγαν στο Δικαστήριο της Τρίπολης κατά του Μνημονίου Συνεννόησης που υπέγραψε η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU) με την Τουρκία σχετικά με την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο (3-10-2022). 

Ισχυρίστηκαν ότι η πολιτική συμφωνία της Λιβύης «αποτρέπει το GNU από το να συνάψει οποιεσδήποτε διεθνείς συμφωνίες», σημειώνοντας ότι «η συμφωνία που υπογράφηκε με την Τουρκία είχε ονομαστεί μνημόνιο κατανόησης, αλλά ήταν μια πλήρης και εκτεταμένη πετρελαϊκή συμφωνία».

Οι δικηγόροι πρόσθεσαν ότι η συμφωνία παραβίαζε αρκετές διατάξεις του λιβυκού νόμου για το πετρέλαιο, ιδιαίτερα την έλλειψη εμπειρίας των τουρκικών εταιρειών στον τομέα αυτό. 

Ζήτησαν επίσης από το Δικαστήριο να αναστείλει την εφαρμογή της συμφωνίας επειδή «αφαιρεί την αποκλειστική δικαιοδοσία επί του εμπορίου πετρελαίου από την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης».


ΑΝΑΣΤΟΛΗ = ΑΚΥΡΩΣΗ

Πρόκειται για τεράστιο χαστούκι κατά της Τουρκίας, μέσα από το νομικό σύστημα της Λιβύης, που θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει! Η αναστολή αυτή ισοδυναμεί με ακύρωση, διότι πρέπει να έρθει νέα ψηφισμένη από το σύνολο Κυβέρνηση, όπου λόγο θα έχει και ο Χαφτάρ και το φιλελληνικό - φιλοαιγυπτιακό και φιλοδυτικό κομμάτι της Λιβύης, που θα την θεωρήσει ως μη γενόμενη - άκυρη, διότι θέτει την χώρα και τον πλούτο της υπό τουρκική κηδεμονία, ενώ προκαλεί σοβαρές τριβές με Ελλάδα, Αίγυπτο και Ε.Ε....


ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Από την άλλη, βλέπουμε για μια ακόμη φορά ότι υπογεγραμμένες Συμφωνίες καταργούνται, ενώ Δικαστικοί τολμούν! Σε αντίθεση με την Ελλάδα, που πέρασαν με τον πλέον αντιδημοκρατικό και αντιστυνταγματικό τρόπο την άθλια "Συμφωνία των Πρεσπών", χωρίς να αντισταθεί κανείς πλην του ελληνικού λαού...

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου